Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

«Μεγάλη δόση…αδιαφάνειας» στην Περιφέρεια!

του Παν. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Για «μεγάλη δόση αδιαφάνειας» στη διαχείριση των κονδυλίων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την πενταετία 2004-2009 κάνει λόγο, μιλώντας στον «Π.Λ.», ο γενικός γραμματέας Γιώργος Κίρκος, έχοντας, μάλιστα, ήδη στα χέρια του το πόρισμα της «περίφημης» Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργήθηκε για έργα και συμβάσεις των περασμένων ετών! Φειδωλός και ιδιαίτερα προσεκτικός στις δηλώσεις του, ο κ. Κίρκος ουσιαστικά αφήνει να εννοηθεί πως το πόρισμα της ΕΔΕ «καίει» συγκεκριμένα στελέχη της Περιφέρειας, καθώς υπογραμμίζει πως «θα καλέσω σε απολογία αυτούς που αφορά η ΕΔΕ, όπως, άλλωστε, προβλέπει η σχετική διαδικασία».

Προφανώς, δηλαδή, από την πρώτη μελέτη τη ΕΔΕ προκύπτουν, βάσει των όσων λέει ο κ. Κίρκος, ενδείξεις για «πράξεις και παραλείψεις» υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας. Όπως ανέφερε ο κ. Κίρκος «μου παραδόθηκε η ΕΔΕ από τον διευθυντή που τη διενήργησε. Στο επόμενο χρονικό διάστημα, αφού μελετήσω όλες τις σελίδες, θα καλέσω σε απολογία αυτούς που αφορά η ΕΔΕ, όπως, άλλωστε, προβλέπει η σχετική διαδικασία. Θα γίνουν τα πάντα νομότυπα και με πολύ προσεκτικά βήματα, για να μη φτάσουμε σε σημείο κάποιος που δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη σε όσα ακούστηκαν διαχρονικά, να φανεί πως εμπλέκεται. Θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, τόσο εγώ, όσο και εσείς, τα ΜΜΕ, αλλά και εκείνοι που κάνουν διαρροές, που δυστυχώς υπάρχουν και αυτές Και, δυστυχώς, άκουσα και κάτι τελευταία, πως κάποιος παράγοντας της ζωής του τόπου μίλησε για πολιτικές διώξεις. Κάνει λάθος. Ας μου υποδείξουν εάν έγινε κάτι τέτοιο. Εκτός εάν θέλει να προδικάσει προθέσεις και εγώ με αυτό δεν έχω καμία απολύτως σχέση. Ερωτηθείς εάν το πόρισμα επιβεβαιώνει τα όσα είχε αναφέρει σε κατά καιρούς συνεντεύξεις του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αρκέστηκε, με πολλή προσοχή, να δηλώσει πως ««η κατασπατάληση είναι πολιτικό ζήτημα. Δεν είναι θέμα υπεξαίρεσης. Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για μη παραγωγικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς. Βεβαίως, οφείλω να πω και εμμένω σ’ αυτό, ότι υπάρχει μεγάλη δόση αδιαφάνειας»…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα στο φώς. Και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.-

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον προλαλίσαντα φίλο,
ΑΛΛΑ και για τα χρόνια που έγινε
το ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ,
δηλαδή απο το 1981!!!!!!!!!!και ΜΕΤΑ!!!!!

Δεν συμφωνείς??????

ΘΑΘΕΛΑ και την ΑΠΟΨΗ του ΠΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ μας,
ή
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ????
ή
ΕΠΑΘΕ ΑΜΝΗΣΙΑ?????

ai-vreS είπε...

Ο Μητροπολίτης-Λεούδης από το 1981 έως και το 2004 αμνησία είχε πάθει ή δε γνώριζε;
Αν δεν τα έλεγξε, είναι υπόλογος...
Δεν απολογούμαστε για κάνενα λαμόγιο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σου "ΕΔΕΙΞΕ" τίποτα ο Μητροπολίτης-Λεούδης με τις πράξεις του?????
αγαπητό ai-vreS?????

Μμ!!!!!μην υποτιμάς την νοημοσύνη σου!!!!

κοματόσκυλο είπε...

Σιγά-σιγά μην σκίσετε κάνα καλσόν εκεί στη περιφέρεια. Καλά τα πράσινα λαμόγια, θα ελέγξουν τα μπλέ λαμόγια, για μκκες μας παιρνάτε ρε.
Ποιοί οι τσουκάτοι, οι μαντέληδες, οι τζοχατζοπουλαίοι, οι ρουσοπουλαίοι, οι παυλίδηδες και λοιποί αρχιλαμογαίοι θα κάνουν κάθαρση, ρε ουστ...μας ηπιατε το αιμα παράσιτα μπλέ, πράσινα, κόκκινα και εξαπτέρυγα αυτών.
Αν σας βαστάει ο κώλος σας βάλτε περιφερειάρχη εναν ανεξάρτητο που θα υποδείξουν κάποιοι φορείς να ολοκληρώσει τον έλεγχο...μόνο τότε θα πειστεί ο κόσμος.
Η σαπίλα μόνο σκουλίκια βγάζει πάρτε το χαμπάρι, υπάρχει νοήμων ανθρωπος που πιστεύει οτι το πολιτικό σύστημα της χώρας μας δεν είναι σάπιο;

Το Προφίλ μας