Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Δημοτικού Συμβουλίου Σιάτιστας για το σχέδιο Καλλικράτης

Την έντονη διαμαρτυρία του για τη νέα αυτοδιοικητική μορφή της Επαρχίας Βοϊου και τη σύσταση ενός Δήμου Βοϊου με έδρα τη Νεάπολη, σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σιάτιστας, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, σήμερα, Πέμπτη 29 Απριλίου 2010, και ώρα 10:00π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Σιάτιστας, παρουσία όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, προέδρων και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του Δήμου, του προσωπικού του Δήμου, πολλών δημοτών και μέσων μαζικής ενημέρωσης. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας: 
«Καταγγέλλουμε κατηγορηματικά την προτεινόμενη νέα αυτοδιοικητική μορφή της επαρχίας Βοϊου, εκφράζοντας την πρωτοφανή αγανάκτηση των δημοτών μας. Οι υπόγειοι και αδιαφανείς σχεδιασμοί πέρα από κάθε λογική καταστρατηγούν, αναιρούν και υποσκάπτουν το μέλλον της διοικητικής μεταρρύθμισης, το μέλλον του τόπου μας. Η πρόταση του νέου Δήμου Βοϊου στερείται κάθε νομιμότητας και επιτίθεται άμεσα στην εκφρασμένη δημοκρατική βούληση των κατοίκων της περιοχής. Είναι παράλογη η κατάργηση του παλιότερου Δήμου της επαρχίας Βοϊου. Είναι αντίθετη στο σύνολο των αποφάσεων όλων των δημοκρατικών συλλογικών οργάνων που με αίσθημα ευθύνης και μόνο κριτήριο την ανάπτυξη του τόπου μας οριοθέτησε ξεκάθαρα τη μορφή που επιθυμούν οι κάτοικοι για το νέο Δήμο. 
Οι συντάκτες της πρότασης παραβλέπουν με την άγνοια τους το παρελθόν της περιοχής αλλά επιτίθενται κατά μέτωπο στο μέλλον της. Τους εγκαλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες απέναντι στην προοπτική του Βοϊου και να ορίσουν το νέο Δήμο σύμφωνα με τη δημοκρατική λογική και νομιμότητα. Απαιτούμε τον ορισμό της έδρας του υπό σύσταση Δήμου, στην πόλη της Σιάτιστας, σεβόμενοι την αντικειμενικότητα των δεδομένων της διοικητικής, οικονομικής και πληθυσμιακής πραγματικότητας και με συνέπεια στις αρχές του «Καλλικράτη». Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιάτιστας αποφασίστηκε ο Δήμος Σιάτιστας να προχωρήσει άμεσα στις παρακάτω κινητοποιήσεις:
1. Κλείσιμο της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο της Μπάρας. 
2. Κλείσιμο του Δημοτικού Καταστήματος και των Τοπικών Καταστημάτων του Δήμου Σιάτιστας επ’ αόριστον.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, έκαναν Δήμο το Βελβεντό με 3000 κατοίκους, που οι μισοί κάτοικοι ψωνίζουν από τις αγορές των γειτονικών Σερβίων και καταδικάζουν Σιάτιστα-Βόιο σε ένα Δήμο;

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ, ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΙΟ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ. ΜΟΝΟ Ο ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ. ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΔΗΜΟΥΣ?
ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ ΤΡΕΛΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΤΑΦΑΝΗΣ ΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΗΔΗ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ
ΑΣ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η "ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ" ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ?
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΑΙΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΟΜΟ ΑΝΤΛΟΥΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΑΣ ΤΟ ΘΗΜΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΕΡΟΛΗΠΤΟΥΝ ΑΛΛΟ
ΑΣ ΙΣΧΥΣΕΙ ΟΤΙ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΟΡΟΠΙΑ
ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ
ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΘΑ ΑΡΕΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ?????

Λ.Μ

Ανώνυμος είπε...

ESY Λ.Μ.EISAI O KLASIKOS TYPOS TOU ELLINARA POU PERIEGRAPSE O XRISTODOULOS. DEN THELIS KATSIKA. APLA THELEIS NA PETHANEI KAI I KATSIKA TOU GEITONA. ME TETIA MIALA ANTE NA PAEI MPROSTA O TOPOS.
Υ.Γ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ BELBENTO OUTE EXO IDIAITERES SXESEIS ME TOUS KATOIKOUS EKEI.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ Λ.Μ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ.ΕΑΝ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΔΕΝ ΕΜΕΝΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΙΑ?ΤΟ ΟΤΙ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ.ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ!!!ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΝΟΣ ΜΗ ΥΓΕΙΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Π.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Καλά δέν κατάλαβες αγαπητέ Δήμαρχε Σιάτιστας οτι σήμερα εάν δέν κάνης οσφυοκαμψίες κάι χειροφιλήματα θά σέ πάρουν καί τήν Μητρόπολη ετσι είναι τά πράγματα στήν προοδευτική Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ Η προοδευτκή Πρόεδρος του Νοσοκομείου εκ Σιατίστης άφαντη κράτα δυναμικά Δήμαρχε και κλείστα ολα ΕΓΝΑΤΙΑ και Δημαρχεία καί φτύσε ολους τούς ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Λ.Μ. η Β.Σ. είμαι!

έχει δημιουργηθεί ένα Βlog για την αναπαραγωγή του ουρακοτάγκου και για την ομοφυλοφυλία της κάμπιας! Δεν πας κι εκεί να κατηγορήσεις τους βελβεντινούς?
Το θέμα συζήτησης εδώ είναι η Σιάτιστα!
Έλεος!
Βοήθα τον εαυτό σου να ξεφύγεις απ' τη μικροπρέπεια και να ξαναβρεις τον ύπνο σου!

Εύχομαι από καρδιάς στουε Σιατιστινούς και σε όλους τους κατοίκους των δήμων που αδικήθηκαν καλή δύναμη και καλό αγώνα!

ai-vreS είπε...

Καλά θα ήταν να λείπουν οι προσωπικές αντεγκλίσεις

Ανώνυμος είπε...

EXEIΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΑΝ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΤΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ
ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ Β.Σ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟ

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΑΣΟΚΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΡΟΛΗΠΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΔΗΜΟ. ΤΟΝ ΕΔΩΣΑΝ ΑΛΛΟΥ.

Το Προφίλ μας