Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ο Γιώργος

Ριπές από ΤΑ ΝΕΑ
ΠΟΛΛΟΙ το λένε ήδη: αν δεν υπήρχε ο Γιώργος Παπανδρέου θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Ή αλλιώς: έγινε Πρωθυπουργός ακριβώς την ώρα που η Ελλάδα χρειαζόταν έναν ηγέτη με τα δικά του χαρακτηριστικά: άνεση στις διεθνείς σχέσεις, ευχέρεια επικοινωνίας με τις πολιτικές ηγεσίες του πλανήτη, διπλωματικό ταλέντο και κουράγιο. Ο Ελληνας Πρωθυπουργός- και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ας μην το ξεχνάμε- έχει αίσθηση της παγκοσμιοποιημένης πολιτικής. Και προσωπική αναγνώριση σε όλο τον κόσμο. Γνωρίζει το παιχνίδι στη διεθνή σκακιέρα, είναι αποδεκτός από τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης και ξέρει να σταθεί απέναντί τους. 
ΤΟ αποτέλεσμα το διαπιστώνουμε αυτή την περίοδο που η χώρα διέρχεται την κρισιμότερη περίοδό της από τη Μεταπολίτευση. Ο Πρωθυπουργός- και επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας μετακινείται ταχύτατα στις πρωτεύουσες όπου κρίνονται οι εξελίξεις. Και είναι πλέον η διαυγής ελληνική φωνή στο παγκόσμιο σύστημα ενημέρωσης. 
ΚΑΙ μόνον η χρονική και πολιτική πυκνότητα της δραστηριότητάς του (και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού) τα τελευταία 24ωρα να ληφθεί υπόψη, προκύπτει εναργώς πόσο αλλάζει το διεθνές προφίλ της χώρας. ΑΥΤΗ η κινητικότητα- την οποία στην αρχή ορισμένοι επιχείρησαν να παρερμηνεύσουν- αναδεικνύει τον Γιώργο Παπανδρέου σε σημαντικό παράγοντα, ο οποίος επηρεάζει τις εξελίξεις υπέρ των ελληνικών επιλογών. Βγάζει την Ελλάδα από την ακινησία. Και από μέρος του προβλήματος την καθιστά μέρος της λύσης του. ΔΕΝ είναι εύκολο να φανταστεί κανείς άλλον σύγχρονο Έλληνα πολιτικό με τόσο συστηματική- και αποτελεσματική όπως προκύπτει σταδιακά- δραστηριότητα στον διεθνή χώρο. Δίνει μάχες που μόνον αυτός θα μπορούσε να οργανώσει κατά τρόπο που να ανατρέπουν τα δυσμενή δεδομένα.
ΓΙ΄ΑΥΤΟ το μίνιμουμ που μπορεί να περιμένει κανείς από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας- και πολύ περισσότερο από το κόμμα του και την κυβέρνησή του- είναι ότι θα φροντίσουν να μείνει απερίσπαστος έως ότου ολοκληρώσει αυτόν τον δύσκολο κύκλο.
Σχόλιο ai-vreS: το εμπεδώσαμε "βαθύ", "ρηχό" και "γνήσιο" ΠΑΣΟΚ;

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το εμπεδώσαμε "βαθύ", "ρηχό" και "γνήσιο" ΠΑΣΟΚ;

1981 ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (μερικά απο τα συνθήματα του) και βασική αρχή του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΟΚ και ΝΑΤΟ

ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΝΙΑΤΑ - ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

2010 ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Μετά την 20ετία του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ του πατέρα του, προσπαθεί να ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ.

Εκλιπαρώντας για ΒΟΗΘΕΙΑ την Ε.Ε και Η.Π.Α.

Στα μάτια της ΥΦΗΛΙΟΥ ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς......

Ανώνυμος είπε...

Τι να εμπεδώσουν; Εδώ ο άλλος ελεγε την Κυριακη στο Εργατικο Κεντρο πως στην κυβερνηση ειναι "αβουλοι και μοιραίοι", περιμένοντας ένα "θάμα"!!! Απαγγέλοντας Βαρναλη!!!! Μακάρι να το διαβάσει αυτό από τα "Νέα"...
Την ίδια στιγμή, έτερος του δήθεν "γνήσιου' ΠΑΣΟΚ αναλύει το δημόσιο έλλειμμα, αγνοώντας πως δεν είναι 300 δις, αλλά 30 δις ευρώ! Και 300 δις είναι το δημόσιο χρεος! Και κάνει και αναλυση μετα...

Π.Π.

ai-vreS είπε...

Ο τελευταίος μάλλον θα το διαβάσει...για τον πρώτο, δεν ξέρουμε

Ανώνυμος είπε...

Την ίδια στιγμή, έτερος του δήθεν "γνήσιου' ΠΑΣΟΚ αναλύει το δημόσιο έλλειμμα, αγνοώντας πως δεν είναι 300 δις, αλλά 30 δις ευρώ! Και 300 δις είναι το δημόσιο χρεος! Και κάνει και αναλυση μετα...
Π.Π.

Αυτά δεν είναι Ελληνικά Π.Π!

ai-vreS είπε...

Γιατί στη συγκεκριμένη ανάρτηση αυτό είναι το μεγα θέμα, τα ελληνικά...

Ανώνυμος είπε...

Μα, πώς...ξεχασα τους τόνους..χαχαχα...


Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζεσθε αγαπητοί φόλοι αυτήν την ώρα προθυπουργός της Ελλάδας να ήταν ο Καραμανλής?

Ανώνυμος είπε...

"ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ" έχεις την εντύπωση ότι είναι????
Φίλε 2:47 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

an prw8upourgos tis xwras itan o karamanlis k pernouse ola auta ta metra 8a eixan 3esikw8ei k oi petres.. twra toumpeki gt ta metra ta pernaei o "sosialistis" giwrgos..

Ανώνυμος είπε...

http://www.news247.gr/a/42!121781

Ανώνυμος είπε...

Πριν λίγες ημέρες εκεί που περπατούσα αμέριμνος, σταμάτησε δίπλα μου μια λιμουζίνα. Η πόρτα άνοιξε και από μέσα βγήκε ένας επιχειρηματίας με βλέμμα γεμάτο ενοχές. Σε μια εξομολόγηση πατριώτη προς πατριώτη, δήλωσε έτοιμος για θυσίες. "Για την πατρίδα δίνω τα υπερκέρδη μου, δύο offshore εταιρείες και το εξοχικό μου στη Μαγιόρκα" μου είπε με δάκρυα στα μάτια.



Πόσο αληθινή μπορεί να είναι η παραπάνω αφήγηση; Όσο αληθινή είναι και η ιστορία που είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.



"Είναι έτοιμοι οι άνθρωποι του ενός μισθού να βοηθήσουν τη χώρα" είπε ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι τον σταματούν στον δρόμο και του λένε "για την πατρίδα δίνουμε και τον μισθό μας".



Αν σταματούν τον πρωθυπουργό στο δρόμο μισθωτοί και του ζητάνε να τους πάρει τα χρήματα, τότε εμένα με σταματάνε επιχειρηματίες. Δεν σηκώνω κουβέντα.



Αλλά ας υποθέσουμε ότι πράγματι το άκουσε αυτό ο κ. Παπανδρέου από κάποιον πολίτη, ποιος άραγε να ήταν αυτός;



Να ήταν κάποιος που έχει τρία παιδιά, του μειώνουν τον μισθό και πρόσφατα η σύζυγός του έχασε τη δουλειά της;



Να ήταν κάποιο νέο παιδί που είχε ως πρώτο μισθό τα 500 ευρώ και έπιασε δεύτερη δουλειά το απόγευμα για να παίρνει άλλα 400 και να μην πεθάνει της πείνας;



Να ήταν κάποιος άνεργος που ειρωνευόταν τον πρωθυπουργό της χώρας;



Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για κάποιον από τους συμπατριώτες μας, που έχοντας για πολλά χρόνια το κόμμα κορώνα στο κεφάλι τους, έχουν σήμερα τα περιθώρια για θυσία.



Διότι αν έχεις ένα μαγαζάκι και επειδή είσαι πρόεδρος της τάδε κλαδικής, έχεις τρεις αργομισθίες, είσαι κάτοχος τριών εξοχικών, πέντε διαμερισμάτων και άλλων πολλών, που δεν δικαιολογούνται από το επάγγελμά σου, τότε ναι, είσαι έτοιμος για θυσίες.



Συμμετείχες στο πάρτι και στην διόγκωση του χρέους και τώρα μπορείς να γίνεις ο πρωταγωνιστής στα παραμύθια του πρωθυπουργού. Όσοι όμως δεν συμμετείχαν, όσοι ζουν μια ζωή στενόχωρη, όσοι πάλεψαν σκληρά και βλέπουν την εργασία τους να αξίζει 500 ευρώ, τους φόρους να πέφτουν βροχή και την κυβέρνηση να δηλώνει έτοιμη να κόψει τον 14ο μισθό, δεν θα μπορούσαν ποτέ να ζητήσουν την οικονομική τους εξόντωση.



Προφανώς για την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που στηρίζουν κάθε μέτρο αφαίμαξης των πολιτών, ο μισθωτός που ανέφερε ο πρωθυπουργός είναι πολύ καλύτερος πατριώτης από κάποιον που αντιδρά επειδή δεν θεωρεί ότι είναι δίκαιο αυτό που γίνεται, αλλά κυρίως επειδή δεν έχει τα περιθώρια για θυσίες.



Ας είναι. Έτσι και αλλιώς, ο φτωχός χωρίς γνωριμίες και διασυνδέσεις και ο βολεμένος ή ο πλούσιος, δεν κατοικούν στην ίδια πατρίδα, δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση, δεν πάνε στα ίδια νοσοκομεία και δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα ίδια σχολεία.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο αυτός είναι πρωθυπουργός με αυτό το κύρος στο εξωτερικό!
Αν δεν είχε αυτή τη διεθνή εμβέλεια με πόσο θα δανειζόμασταν με 15%;;;;;
Και ξαφνικά από Γιωργάκης..... Γιώργος αυτό και αν είναι θαύμα μόνο που τότε δεν το βλέπανε τα Νέα.
και ακόμα μεγαλύτερο θαύμα που μια σοσιαλιστική κυβέρνηση παίρνει χειρότερα και από νεοφιλελεύθερα μέτρα κατά των εργαζομένων και ο πρόεδρος του να είναι και πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς .
Που είσαι Ανδρέα να δεις το κόμμα σου.
Όλοι θα δώσουμε ότι έχουμε για το ΠΑΣΟΚ ρε γαμώτο!!!!
θα γεμίζουμε τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων με βενζίνη των 2 ευρώ/λίτρο θα δώσουμε τον 14ο & 13ο μισθό, 30% ΦΠΑ, 1000 ευρώ τέλη κυκλοφορίας, φόροι κληρονομιάς και το καλοκαίρι για κάθε λεπτό ηλιοθεραπείας 20 ευρώ και κάθε βουτιά στη θάλασσα 50ευρώ.
galo goyragio ellhnes, zhto ellas!!!!

Το Προφίλ μας