Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: «Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή»...

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

«Δεν έχουμε τόσα χρήματα»-Επίθεση στον «διεθνή σιωνισμό»!


του Παν. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Τους ισχυρισμούς του περί «επίθεσης κατά της ορθοδοξίας», με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για τη φορολόγηση των εσόδων από τη μεγάλη ακίνητη περιουσία της Ελλαδικής Εκκλησίας, επανέλαβε το πρωί της Κυριακής των Βαΐων από το ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Κρόκου ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος. Μιλώντας από άμβωνος, στο κήρυγμά του, επιτέθηκε σε όλους όσοι, όπως υποστήριξε, έχουν βάλει στο στόχαστρο τους «την πίστη μας», ενώ μάλιστα έκανε λόγο για «άρρωστα μυαλά» που σχεδιάζουν «διάφορα πίσω από την πλάτη μου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Ο μητροπολίτης Παύλος τόνισε πως τα έσοδα της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης για το 2009 ανήλθαν στο ποσό των 920.000 ευρώ, ποσό το οποίο καταγράφεται αναλυτικά, όπως είπε, στα βιβλία, καλώντας, παράλληλα, δημοσιογράφο που είχε απευθύνει σχετικό ερώτημα να προσέλθει ο ίδιος στον λογιστή, για να δει αναλυτικά τα στοιχεία.
Όπως σημείωσε «με αυτά τα χρήματα η Μητρόπολη συντηρεί το Γηροκομείο Κοζάνης, στο οποίο υπάρχουν 60 ηλικιωμένοι, ενώ πρέπει να πληρώσει και τους μισθούς και την ασφάλεια των 17, συνολικά, υπαλλήλων της. «Εάν είχαμε τόσα χρήματα, δεν θα πήγαινα σαν…ζητιάνος στα Υπουργεία, στην Περιφέρεια, στη Νομαρχία, σε όλους τους φορείς για να ζητήσω κονδύλια για να ανακαινιστεί το ιστορικό μας επισκοπείο, το οποίο φιλοξένησε ακόμη και τον Παύλο Μελά» είπε ο κ.κ. Παύλος, ο οποίος στη συνέχεια κατηγόρησε τον… «διεθνή σιωνισμό» για τις «επιθέσεις» κατά της ορθοδοξίας! «Κάθε χρόνο τις ημέρες της Σαρακοστής βλέπουμε μια επίθεση κατά της πίστης μας και την ορθοδοξίας! Πριν από λίγα χρόνια με τον Ευαγγέλιο του Ιούδα, την άλλη με τα…χαλκευμένα σκάνδαλα και τώρα με το…έλλειμμα των πολιτών, γιατί δεν είναι έλλειμμα του κράτους μας, αλλά των πολιτών», υποστήριξε σχετικά, αποδίδοντας την ευθύνη για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τις συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων σε «σκοτεινά κέντρα διαφθοράς»! Στη συνέχεια, με αφορμή και την Κυριακή των Βαΐων, ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος προχώρησε ακόμη περισσότερο, συγκρίνοντας τις εναντίον του «επιθέσεις», με τη συμπεριφορά των Ιουδαίων κατά του Ιησού Χριστού, τον οποίο αρχικά ζητωκραύγασαν, αλλά στη συνέχεια τον οδήγησαν στη Σταύρωση!!!
Αμέσως μετά το κήρυγμά του, ο κ.κ. Παύλος αναγόρευσε σε πρωτοπρεσβύτερο τον ιερέα του Κρόκου, πατέρα Θωμά Παπαδημητρίου, πλέκοντας το εγκώμιο του, ενώπιον των πιστών, που ήταν λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά. Να σημειωθεί πως το «παρών» στη Θεία Λειτουργία έδωσε και ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, ενώ αίσθηση δημιούργησε η μη παρουσία τόσο του δημάρχου Ελίμειας Αθανάσιου Ματιάκη, όσο και των δυο αντιδημάρχων, καθώς η απουσία τους είχε να κάνει με την αρνητική στάση του μητροπολίτη στο μείζον για τον Κρόκο ζήτημα ανέγερσης του ΚΑΠΗ. Το «παρών», εκ μέρους της συμπολίτευσης, έδωσε μόνο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Πατσιλιάς και ο δημοτικός σύμβουλος Θέμης Αρναούτης, ενώ από την αντιπολίτευση ήταν στο ιερό ναό ο επικεφαλής της Νικόλαος Πατσιούρας. 

11 σχόλια:

 1. Ανώνυμος30/3/10 10:41

  εδώ ο κόσμος καίγεται και....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος30/3/10 13:20

  εδώ ταιριάζει το ανέκδοτο....
  -'Νώωωωωε τι θα φάμε σήμερα;'
  -το ζωάκι με το μεγαλύτερο στόμα!

  -αχ το καημένο το κροκοδειλάκι!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος30/3/10 14:08

  Αυτό ήθελα να πω!Τι μανία έχει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος με την εκκλησία; Δεν πάει να κάνει καμιά άλλη δουλειά;

  Κατερίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος30/3/10 20:26

  Κατερίνα, αποκαλείς τον ΠΠ...''συγκεκριμένος''!
  Γιατί ειρωνεύεσαι μια επώνυμη δημοσιογραφική φωνή, που τόσα πολλά προσφέρει στην περιοχή!
  Είναι επώνυμος δημοσιογράφος ο ΠΠ και ασχολείται με το ενεργό Ρεπορτάζ, μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται και το Εκκληασιαστικό.
  Κατά την γνώμη σου Κατερίνα, οταν λές να πάει να κάνει καμμιά άλλη φωνή ο ΠΠ, ποιά δουλειά θα ταίριαζε στο ύφος του και τι εργασία θα του πρότεινες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος30/3/10 21:27

  Ρε συ, ψυχανάλυση θα σου κάνει η Κατερίνα;
  Είπε ότι είχε να πει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος30/3/10 21:50

  θίγει την υπόληψη ενός επωνύμου δημοσιογράφου της περιοχής.Αυτό δεν το βλέπεις 9.27?
  Το...''δεν πάει να κάνει καμμιά άλλη δουλειά'' δεν είναι ειρωνικό και απαράδεκτο;
  Θα σε αρεσε εσενα να σου πει κάποιος αυτό 9.27;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος31/3/10 00:56

  Ρε καθυστερημένε επιμένεις να συμπεριφέρεσαι σαν χανουμάκι του ΠΠ και δεν ντρέπεσαι; Πόσο χρονών είσαι αλήθεια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος31/3/10 03:41

  9.50 δεν χρειάζεται να πει κάτι η Κατερίνα για να θιχθεί η υπόληψη του "επώνυμου δημοσιογράφου της περιοχής"...!όσο για το δεν πάει να κάνει καμια δουλειά, εννοεί προφανώς ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα "ειδησεογραφικά" που θα έπρεπε να πει! καλά σου λέει ο 12:56...χανουμάκι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος31/3/10 10:41

  Τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου τους παίρνουν ολόκληρη τη συνταξη οι υπάλληλοι του γηροκομείου..επίσης τους φέρονται οχι και με τον καλύτερο τρόπο και τους δίνουν και ληγμένα γιαούρτια μερικές φορές..
  το ησυχαστήριο που έκανε στο Σκαφίδι ο κ.κ. Παύλος κόστισε 2.000.000 ευρώ. (απο χρυσό το εκανε?)
  οπότε καλά τα λέει ο ΠΠ, τι δουλέιά του κάνει..


  Λ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος31/3/10 12:16

  ΑΠΟΡΙΑ:ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑΙ Η ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ;ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ Η ΟΧΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος31/3/10 12:17

  @12.56@ Δεν σε προσβάλαμε και σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό!
  Και ως προς τον 3.41 κανενας δεν ειναι χανουμάκι
  και ως πρός την ηλικία μου, τι σε νοιάζει?
  Εγω εχω την δικη μου κριση και αν δειτε για τον ΠΠ δεν είναι σωστό να θίγεται κάθε τόσο.
  Μπορεί η Madame Κατερίνα να είπε μια κοτσάνα, αλλά ξέχασε να κάνει κριτική στον εαυτό της!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας