Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Μαζικό κύμα δανεισμού από δεκάδες δήμους

Πρωτοφανές «κύμα» δανεισμού δεκάδων δήμων από όλη τη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ενόψει «Καλλικράτη», αποκάλυψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος επισήμανε πως καταβάλλεται προσπάθεια να μπλοκαριστεί αυτή η προσπάθεια πολλών δημάρχων.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ντόλιου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, πολλοί δήμοι προσπαθούν να αντλήσουν δανειακά κεφάλαια από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, αλλά η κυβέρνηση έχει βάλει φραγμό μέχρι στιγμής σε αυτή την προσπάθειά τους. Ωστόσο οι δήμοι, κατά τον ίδιο, μπορούν να προσφύγουν και στις ιδιωτικές τράπεζες, κάτι το οποίο έχουν πράξει, αλλά εκεί οι όροι και οι προϋποθέσεις δανεισμού είναι πολύ αυστηρότεροι.
Ο υφυπουργός απέδωσε αυτή τη μαζική τάση πολλών δήμων στο γεγονός πως ενόψει της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» πολλοί δήμαρχοι, ιδιαίτερα όσοι διαβλέπουν πως θα συνενωθούν με διπλανούς μεγαλύτερους δήμους, επιχειρούν την ύστατη στιγμή να διασφαλίσουν κεφάλαια για κάποια συγκεκριμένη ανάγκη ή σκοπό.
Πιθανότατα για πληρωμές έργων και κλείσιμο «μαύρων τρυπών» στους προϋπολογισμούς. Έτσι όμως χρεώνονται από την πρώτη στιγμή τα νέα αυτοδιοικητικά σχήματα και όπως τόνισε ο κ. Ντόλιος οι πρωτοβουλίες αυτές των δήμων δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να υλοποιούνται όταν έχει γίνει γνωστό πως ο «Καλλικράτης» θα εφαρμοστεί.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr την ίδια τακτική φαίνεται πως ακολουθούν και πολλές νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να «φορτώσουν» βάρη στις αιρετές περιφέρειες που θα ακολουθήσουν.
Οικονομικό αδιέξοδο Παράλληλα ο υφυπουργός αποκάλυψε πως εκατοντάδες δήμοι έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο και μάλιστα πολλοί δήμαρχοι επικαλούμενοι διαχειριστικές αμέλειες ή προβλήματα που κληρονόμησαν από τους προκατόχους τους, μεταβαίνουν στο υπουργείο Εσωτερικών και ζητούν λύση στο πρόβλημά τους.
«Εμείς αρνούμαστε προς το παρόν να λύσουμε αυτά τα προβλήματα τους. Υπάρχουν δήμαρχοι που μας φέρνουν τα κλειδιά των δήμων τους» υπογράμμισε ο κ. Ντόλιος.
Αναφερόμενος στις φήμες ότι ο «Καλλικράτης» δεν θα εφαρμοστεί, ο ίδιος είπε πως αυτές εκπορεύονται από άτομα που ξεβολεύονται με τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη ή από ορισμένες δυνάμεις κυρίως στην Αθήνα, που τα τελευταία χρόνια έμαθαν να νέμονται τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης.
Τέλος, όσο αφορά στους εργαζόμενους στα διάφορα νομικά πρόσωπα της αυτοδιοίκησης που θα καταργηθούν με τον «Καλλικράτη», δήλωσε πως δεν κινδυνεύουν όσοι έχουν σχέση αορίστου χρόνου, αλλά θα υπάρξουν πολλές μετακινήσεις προσωπικού από υπηρεσίες που θα παύσουν να υπάρχουν σε άλλες που έχουν ανάγκη.
Πηγή: Ημερησία

35 σχόλια:

 1. Ανώνυμος22/3/10 13:51

  Και δεν έχει αδικο...Μάλλον η καμπάνα χτυπάει και για το Δήμο Σερβίων, αν ισχύει το θεμα που διαβασα περί συζήτησης για συναψη δανειου...

  Π.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος22/3/10 18:12

  Τώρα η καμπάνα χτυπά για το Δήμο Σερβίων Π.Π., αύριο για τον Καλλικρατικό Δήμο. Ένας προφανής λόγος που Στεργίου και Βελβεντινοί, Ντοβόλης και Καμβουνιώτες, Δισερής και Λιβαδεριώτες δεν θέλουν συννένωση. Πως να θέλουν όταν θα τους μεταφερθεί χρέος 300 και πλέον ευρώ κατά κεφαλήν από ενέργειες παρελθόντων Δημοτικών Συμβουλίων άλλων Δήμων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος22/3/10 18:27

  Η αλήθεια δεν κρίβετε ποτέ .
  Αυτός είναι ο κίνδυνος της ευρύτερης Συνένωσης που ορισμένοι εδώ στο Μπλόκ απέκριπταν <>΄.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος22/3/10 18:31

  Μην ανησυχείς! Η καμπάνα δεν χτυπά για κανένα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος22/3/10 18:33

  Έλεος ρε παιδιά δεν ήμαστε όλοι στα Σέρβια κουτοπόνηροι.
  Θα αλλάξουν τα πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος22/3/10 18:39

  Φυσικά και δεν είναι όλοι κουτοπόνηροι. Αν υπάρξει αντίδραση των πολιτών όπως και στο ΚΤΕΛ τότε μπορεί να αποφευχθεί το νέο δάνειο. Αποδείξεις την Τετάρτη όπου θα φανούν οι υγιής δυνάμεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος22/3/10 19:06

  Ποιές είναι οι ''υγιείς'' δυνάμεις καιαν γνωρίζεις περισσότερα, μπορείς να τις προσδιορίσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος22/3/10 20:34

  2,2 εκ ευρώ ζήτησε ο δήμος από ιδιωτική τράπεζα.

  Η παγία και η πληρωμές θα περνάν πλέον από την τράπεζα ως αντάλλαγμα της συμφωνίας πέραν των άλλων οικονομικών δεδομένων που αφορούν την αποπληρωμή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος22/3/10 20:58

  Aπλα εδω τιθεται το μεγαλο ερωτημα: Γιατί να αποφασίσει, 8 μηνες πριν το τελος της θητείας της, και την ωρα που θα συνενωθεί με άλλους Δήμους, η δημοτική αρχή το δάνειο; Γιατί να επωμιστεί το βάρος των 2.2 εκ. ευρώ ή όποιου ποσού είναι, ο πολίτης του Βελβεντού και των Καμβουνίων; Και του Λιβαδερού; Γιατί τώρα;;; Είναι απόφαση-βόμβα στα θεμελια του νέου Δήμου και δίνει ένα ακόμη ισχυρό επιχείρημα στους αντιδρώντες στη συνένωση.

  Π.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Κυριάκος Τσολακίδης, Δημοτικός Σύμβουλος22/3/10 22:06

  Φίλε Π.Π μην τα λες όλα άσε και κανένα επιχείρημα σε εμάς να το εκθέσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα κατηγορηθούμε ότι παίρνουμε γραμμή από ‘σένα ( Κι’ ας μη γνωριζόμαστε). Χαχαχα.
  Επί της ουσίας συμφωνώ απόλυτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος22/3/10 22:15

  Mην λες τετοια και θα σε κατηγορησουν! Είχαμε γνωριστεί στην κεντρική πλατεία, αν θυμαμαι καλα...της Κοζάνης!!Σε καποια συγκεντρωση, κατι...

  Π.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος22/3/10 23:34

  Η Δημοτική Αρχή με απόλυτα δημοκρατικό και διαφανή τρόπο θα πάρει την απόφαση στην ερχόμενη συνεδρίαση, με κριτήριο το συμφέρον του δήμου και των δημοτών.
  Θα θέλατε να κηρύξει ο δήμος στάση πληρωμών;
  Γιατί δεν λέτε για τον Ντόλιο που δεν δίνει τα χρωστούμενα και αναγκάζει τους δήμους να προσφέγουν στο δανεισμό;
  Θα θέλατε οι υπάλληλοιτου δήμου, οι καταστηματάρχες και οι εργολάβοι έργων να τρέχουν να τα πάρουν από τον Καλλικρατικό δήμο;
  Θέλετε μια πλασματική εικόνα των χρεών του νέου δήμου ή την πραγματική;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος22/3/10 23:57

  Ολοι μαζί τηνΤετάρτη στο Δημοτικο ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ να αποτρέψουμε τα σχέδια του Κοκολιού και της
  παράταξης που βούλιαξε τον τόπο να εμποδίσουμε την λήψη δανείου που θα υποθηκείσει το Δημο για πολλά χρόνια Η πολητεία το γνωρίζει και πρέπει να πάρει μέτρα. ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος23/3/10 00:01

  Για να αντιλαμβάνεστε τι είναι 2,2 εκ. ευρώ, ο Δήμος Βελβεντού έχει τακτικό ρεαλιστικό εκτελεσμένο προϋπολογισμό 2,8 εκ. περίπου. Άρα θέλουν να πάρουν δάνειο επιπλέον των υπαρχόντων, το 78% του δικού μας προϋπολογισμού, και ο αξιότιμος κ. Ραγκούσης θα θέλει να λειτουργήσουμε ως ένας Δήμος. Καταλαβαίνεται πόσο δύσκολο είναι σε επικείμενη συνέλευση να πιστούν οι κάτοικοι του Βελβεντού βλέποντας τις λειτουργίες των "συντοπιτών" μας για να γίνει πραγματική "συννένωση". Αυτή από μόνη της φαίνεται ως "εχθρική" κίνηση. Ομοίως υποθέτω και για τους δημότες των άλλων αυτοδιοικήσεων (Καμβούνια, Λιβαδερό και ίσως Αιανή).

  Με τιμή Ζορμπάς Μιλτιάδης δημ. σύμβουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος23/3/10 00:18

  Πριν αλέκτωρ λαλησαι...αντε να απαντηθούν, λοιπόν, τα ερωτήματα του κ. Ζορμπα! Αληθεια, μπορεί, ξέρει κανεις να μας πει πως επιμεριζονται αυτα τα 2,2 εκ ευρω;;; Που θα πανε;;; Όσο για τα επιχειρηματα του φίλου πιο πανω;
  1. Δεν εχω δει ακόμη πολλους Δήμους της περιοχής μας να προσφεύγουν τώρα σε δανεισμό, επειδή, όντως, δεν έχει δώσει το κράτος οφειλόμενα.
  2. Τι θα πει πλασματικη ή αληθινή κατάσταση των χρεών του Δήμου; Εάν πάρει δάνειο, θα χρωστά συν 2,2 εκατομμυρια ευρώ!!!
  3. Επί των ερωτημάτων για τη σύναψη δανείων λίγους μήνες πριν τη συνένωση με άλλους ΟΤΑ δεν βλεπω καμια απαντηση...Περιορίζομαι να πω πως είναι πολιτικά άστοχο και απαραδεκτο. Για όλους τους Δήμους που θα το κάνουν!


  Π.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Κυριάκος Τσολακίδης23/3/10 01:07

  Φίλε Π.Π έχω την εντύπωση ότι και ο Δήμος Ελίμειας έχει προσφύγει εσχάτως σε δανεισμό ( δεν είμαι σίγουρος ) μπορείς να το επιβεβαιώσεις;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος23/3/10 01:16

  Φυσικα και θα το δω...Η αληθεια ειναι πως δεν εχω παει σε Δ.Σ. εδώ και χρόνια. Έχω πικρη εμπειρία από την τοπική αυτοδιοικηση. Έχει συνάψει δάνειο, επί δημαρχίας Ματιάκη, απλά δεν θυμαμαι το πότε...Φυσικά έχει διαφορά ένα δάνειο που έγινε πριν 6 μηνες ή ένα χρόνο, με δανειο του σημερα...Ως προς τον "Καλλικρατη" εννοω, φυσικα, όχι ως προς την ουσία...Το χρεος είναι το ίδιο. Και, επαναλαμβάνω, ειναι σημαντικό το πού θα πάει το κάθε δάνειο...

  Π.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος23/3/10 01:20

  Φίλε Π.Π. τα ερωτήματα μας είναι σωστό να απαντηθούν μόνο με ορθολογικές πράξεις. Δε θέλουμε "χορτασμένα" λόγια. Πρέπει κάποιος Παπακωνσταντίνου να επιβάλει περικοπή δαπανών (π.χ. 400-450 χιλ. ευρώ) για φέτος ώστε να δείξει έμπρακτα ότι έχει βούλησει να καταπολεμίσει το χρέος. Άλλο να λες θέλω το Α δάνειο και άλλο να λες οφείλω Α, αλλά πολεμάω να εξοικονομήσω 0,2ΧΑ και δανείζομαι φυσιολογικά τα υπόλοιπα 0,8ΧΑ.
  Ζορμπάς Μιλτιάδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Κυριάκος Τσολακίδης23/3/10 01:24

  Φίλε Π.Π μιλάω για δάνειο τον τελευταίο καιρό. Για μετά τον Καλλικράτη εποχή.
  Επαναλαμβάνω δεν είμαι σίγουρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος23/3/10 01:27

  Κύριε Ζορμπά, ήδη ο υφυπουργός κ. Ντόλιος το λέει πιο πάνω. Η κυβέρνηση θα κανει ό,τι μπορεί για να μη συναφθούν τώρα δάνεια από τους ΟΤΑ. Τωρα, από τις...δηλώσεις μέχρι την πραξη, είναι ενα θεμα...

  Π.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος23/3/10 01:39

  Βρε πως αλλάζουν οι καιροί.Κάποτε οι Δήμαρχοι έδιναν τα χρυσά κλειδιά της πόλης τώρα δίνουν τα κλειδιά του Δημαρχείου.Δεν φαντάζομαι και τα κλειδιά του ταμείου.....

  Δεν είχαμε που να μείνουμε θέλαμε και στου παπά το σπίτι....Τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου να μην σας ..σει ο κώλος....

  X.E

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος23/3/10 14:36

  Λοιπον. Ο Δήμος Ελίμειας, όντως, έχει λάβει απόφαση για σύναψη δανείου. Ακόμη, ομως, δεν εχει συναφθεί το δάνειο, που υπολογίζεται περίπου στις 600.000 ευρώ. Και, φυσικά, επιμένω. Δεν πρέπει να ληφθεί οποιοδήποτε δάνειο από ΟΤΑ της περιοχής, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ναι, υπάρχει μείωση 30% στα όσα δόθηκαν στους Δήμους, ναι, υπάρχουν μεγαλα προβλήματα, αλλα όταν περίμεναν 3 χρόνια και 3 μηνες, δεν θα το λύσουν τώρα το πρόβλημα, στου...κασίδη (των άλλων ΟΤΑ, με τους οποίους θα συνενωθούν) το κεφάλι!

  Υ.Γ. Φίλε, είδες πως το κοιταξα το θεμα και δεν το εκρυψα, επειδη ειμαι απο την Ελίμεια. Η θέση μου είναι συγκεκριμενη, ανεξαρτητα από τον Δήμο που παίρνει δάνεια.

  Π.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Κυριάκος Τσολακίδης23/3/10 14:40

  Ήθελα για δική μου ενημέρωση να μάθω για το δάνειο του Δήμου Ελίμειας. Προφανώς δεν πίστευα ότι θα άλλαζες τις απόψεις σου λόγω καταγωγής από κει. Πάντως συμφωνώ για τα δάνεια και για ... του κασίδη το κεφάλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος23/3/10 15:10

  Κυριακο, μεσα στην...παραζαλη με τα θεματα που γραφω για την εφημεριδα δεν το θυμηθηκα πως ησουν εσυ! Χαιρομαι και συμφωνουμε. Πάντως δεν ειναι δικαιολογία το ότι η πολιτεία χρωστάει. Ναι, αλλα ποσα χρωστάει σε Ελίμεια και Σέρβια και πόσο είναι το ύψος των δανείων; Είναι ένα θεμα...Καλο μεσημερι!

  Π.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος23/3/10 16:14

  Η Δημοτική αρχή ενεργεί πάντοτε για το συμφέρον της πόλης και της περιοχής.Ο καθένας πετάει μια κοτσάνα ''περί δανείων και υδάτων'' και με αυτο αναπτύσσεται μια παραφιλολογική συζήτηση.
  Ετσι, για να περνά η ώρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. ΝΙΚΟΣ Κ23/3/10 19:15

  H ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΙΛΤΟ ΖΟΡΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΑΣ ΠΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΣΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΥΠΟΘΗΚΕΣ. ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ. ΑΠΟ ΤΑ ΥΓΙΗ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ. ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ; ΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ? Η ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ? Η ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ?
  ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΑΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΙ ΝΟΜΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ. ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΝ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΕΩΝ. ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ. ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΘΟΥΝ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΜΕ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ? ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΥΘΙΞΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΙΑ. ΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ. ΔΕΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος23/3/10 19:36

  Πες τα φίλε Βελβεντινέ. Πες τα.
  ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος23/3/10 19:39

  Με το θεσμικό πλαίσιο Καλλικράτη, οι Οικονομικές Υπρεσίες των νυν Δήμων (Ταμειακη υπηρεσία) ενοποιούνται σε ''Μία'' και δημιουργείτε το ΝΕΟ Δημοσιονομικό Ισοζύγιο του Μεγάλου Δήμου σε μια νέα και μόνο Οικονομική Υπηρεσία.
  Αυτό ουσιαστικά σημαίνει οτι το αρνητικό-δημοσιονομικό ισοζύγιο του Δήμου Σερβίων ΕΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ με το θετικό Ισοζύγιο του Δήμου Βελβεντού και στο οποίο θα περιληφθεί και το ισοζύγιο Καμβουνίων και Λιβαδερού.
  Για τις δαπάνες Λιβαδερού και διατιθέμενες πιστώσεις, εδω και χρόνια, ελέγχεται διοικητικά απο την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Σερβίων.
  Αποτέλεσμα της επικείμενης δημοσιονομικης-ταμειακής ενοποίησης των οικονομικων/ταμειακων υπηρεσιων των δημων σε ΕΝΑ θα δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα οικονομική, απο την οποία κερδισμένος βγαίνει ο σημερινός δήμος Σερβίων και χαμένος οικονομικά πάντοτε ο Βελβεντός.
  Με την δημιουργία της νεας οικονομικης υπηρεσιας του νεου δημου Σερβίων-Καλλικράτη, ολες οι αποφάσεις για τις πιστώσεις, κονδύλια και εγκρίσεις προγραμμάτων, θα αποφασίζονται και θα διατίθενται απο την εδρα του δημου, που ειναι τα Σερβια!
  Συνεπώς, ο εκλεγμένος δημαρχος Σερβίων, θα εχει το ταμειακό κλειδί Σερβίων-Βελβεντού-Καμβούνια-Λιβαδερού και θα διαχειρίζεται πολλά...Ευρώ!!!
  Ενδεχομένως να είναι του χρόνου -εκλεγείς- ο σημερινός δημαρχος Σερβιων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος23/3/10 19:50

  Ενδεχομένως 7.39. Αλλά θα έχουν αυτοκτονήσει πολιτικά για την περιοχή Βελβεντού Καμβουνίων και Λιβαδερου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Νομάρχης που δεν παίρνει καμμιά θέση, ο Αντινομάρχης Σόκουτης που επίσης ενδιαφέρεται για το μεγάλο Δήμο και μερικοί ακόμη που περιμένουν στη γωνία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος23/3/10 20:02

  Aπο όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται για ενδεχόμενη υποψηφιότητα βρίσκονται γεωγραφικα αλλού.Οι περισσότεροι είναι στην Κοζάνη.
  Θα φέρω ενα παράδειγμα...
  Βασίλης Κωνσταντόπουλος...Ενδιαφέρεται για το δημο σερβιων και παρασκηνιακά ετοιμάζεται.
  Αυτο το διαστημα με το προβλημα του ΤΟΕΒ και την ζημια που εγινε στο αντλιοστασιο, ο Κωνσταντοπουλος ενδιαφερθηκε ενεργα να βοηθησει τον ΤΟΕΒ μέσω...ΔΕΗ για αποκατασταση ζημιας.
  Οι παρεμβασεις του αυτες, δεν εγιναν δημοσια γνωστες, απλά με αυτον τον τρόπο, αργοτερα επιζητει ο ιδιος να λένε, ''Να ο Βασίλης, πίεσε την ΔΕΗ και ολα εγιναν κλπ κλπ.''
  Με αυτον τον τρόπο, θέλει να δημιουργήσει ενα ενισχυμένο προφίλ ο Bill για τα Σέρβια, οταν θα εκδηλώσει δημόσια την υποψηφιότητα του για την δημαρχια σερβιων, τον προσεχή Ιούνιο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος24/3/10 01:28

  ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤ ΑΥΓΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.
  Ο ΣΩΣΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΕ. ΚΑΤΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΤΙ ΤΖΕΛΛΟΣ ΚΑΤΙ ΜΑΤΙΑΚΗΣ ΚΑΤΙ ΝΤΟΒΟΛΗΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 24ΩΡΗ ΕΝΤΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος24/3/10 02:33

  O Tζέλλος μένει από πέρυσι Αιανή νομίζω. Ο Ματιάκης Κρόκο μένει φίλτατε....Και η 24ωρη παρουσία δεν σημαίνει πως πρέπει να μένει και εκεί καποιος δήμαρχος. Παράδειγμα η Βρυζίδου. Μένει Κοζάνη...

  Π.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος24/3/10 09:16

  ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ? ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΣΠΕΥΔΕΙΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΤΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑΚΗ? ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ? ΖΕΙ ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ? Π.Π. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΑΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος24/3/10 11:35

  Αν είναι κάποιος καλός δήμαρχος, έχει σημασία πού μένει;;;; Αυτό είναι, νομίζω, το ερώτημα. Δεν συμφωνείτε; Φυσικά και είναι καλύτερο να μένει στο Δήμο του, αλλά, ειδικά τώρα, με τον "Καλλικράτη", έχει πια μικρή σημασία...Εάν η ζωή τα έφερε έτσι ώστε η εργασία του και οι οικογένειά του να ήταν στην Κοζάνη, πολύ πριν ασχοληθεί ο ίδιος με τα κοινά, πρέπει μετά, αν γίνει δήμαρχος καποιος, να...χτίσει σπίτι στο Δήμο του; Το ζήτημα είναι να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του και να έχει σχέση με την τοπική κοινωνία. Και εκτός δημαρχείου.
  Έγραψα για Τζέλλο και Ματιάκη, επειδή ο φίλος πιο πάνω γράφει πως μένουν εκτός των Δήμων τους. Και αυτό δεν ισχύει. Καλημερα!!!

  Π.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος24/3/10 11:54

  ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ Π. Π. ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΙΜΕΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας