Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Δωρεάν εργαστήρια της Διεθνούς Αμνηστίας στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ αφήγησης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, το Διεθνές φεστιβάλ αφήγησης και το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, καλούν τους εφήβους, τους νέους και τις νέες αλλά και κάθε ενεργό πολίτη να συμμετάσχει σε ένα από τα δύο ελεύθερα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στο θεατράκι των Οχληρών, το Σάββατο 10 ή την Κυριακή 11 Απριλίου από τις 11.00 ως τις 13.00. 
Το φετινό φεστιβάλ αφήγησης έχει θέμα «Ήρωες και ηρωίδες» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεθνή Αμνηστία θέλοντας να αναδείξει τους σύγχρονους ήρωες και τις ηρωίδες που θυσιάζονται σε όλο τον κόσμο για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Στα πλαίσια του εργαστηρίου θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το έργο της Αμνηστίας, να συζητήσουν αλλά και να συμμετέχουν σε έναν πρωτότυπο αγώνα αντιλογίας σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες της ρητορικής. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να δείξουμε τις δημοκρατικές μας ευαισθησίες και να ξεφύγουμε από την απάθεια ή την αδιέξοδη αγανάκτηση αναζητώντας τρόπους δράσης για να κάνουμε την πατρίδα μας και τον κόσμο πιο ελεύθερη και πιο ευτυχισμένη. 
Τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και τους εθελοντές της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης στο τηλέφωνο του ΔΗΠΕΘΕ 24610- 24062 , εσωτ. 1, λόγω του περιορισμένου αριθμού των συμμετεχόντων και του βιωματικού χαρακτήρα των εργαστηρίων. 
Θα πρέπει να τονίσουμε πως τα στελέχη της Διεθνούς Αμνηστίας που συμμετέχουν στο φεστιβάλ είναι εθελοντές που ενισχύουν συστηματικά το έργο της διεθνούς αυτής οργάνωσης. Η Διεθνής Αμνηστία έχει ελάχιστα επαγγελματικά στελέχη και η δράση της στηρίζεται στους εθελοντές της. Δεν δέχεται επιχορήγηση από κανένα κρατικό ή άλλο δημόσιο οργανισμό, εκκλησιαστική η θρησκευτική οργάνωση, κόμμα ή ιδιωτική επιχείρηση ώστε να διατηρεί την ανεξαρτησία της και συντηρείται από τις συνδρομές των μελών της. Επίσης θα πραγματοποιηθούν και 4 εργαστήρια για σχολεία : Δευτέρα 12 Απριλίου 9- 11 και 11-1 , και την Τρίτη 13 Απριλίου 9-11 και 11-1 σε συνεργασία με το τμήμα αγωγής υγείας Β΄θμιας εκπαίδευσης (οι θέσεις έχουν ήδη συμπληρωθεί) 
Περισσότερα για τη διεθνή  αμνηστία εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας