Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Πρόγραμμα – Πρόσκληση Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Για την 189η Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κοζάνης οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις. 
Α. Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010
1) Εορτασμός στα Σχολεία Β/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης με σχετικές ομιλίες. 
2) 12:30 μ.μ.: Προσκύνημα μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, προσκόπων και οδηγών, στα μνημεία Ηρώων της πόλης, όπου θα μεταβούν με επικεφαλής δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους. 
3) 13:30 μ.μ: Ομιλία στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου στους Δημοσίους Υπαλλήλους και Υπαλλήλους ΝΠΔΔ της έδρας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. 
4) Γενικός σημαιοστολισμός από την όγδοη πρωινή ώρα της 24ης Μαρτίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2010. 
5) Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2010. 
Β. Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010 
1) 07:15 π.μ. – 07:45 π.μ.: Παιάνιση θριαμβευτικών θουρίων και εμβατηρίων από τη στρατιωτική μουσική του Α΄ Σ.Σ. και τη φιλαρμονική «ΠΑΝΔΩΡΑ» στα προκαθορισμένα δρομολόγια για το κάθε μουσικό τμήμα, ενώ οι καμπάνες των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα. 
2) 08:00 π.μ. : Επίσημη έπαρση Σημαίας. 
3) 10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας. 
4) 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία Νίκης. 
5) Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. - Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργό Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων - Βουλευτές Ν. Κοζάνης - Νομάρχη Κοζάνης - Στρατηγό Διοικητή του Α’ Σ. Σ. - Δήμαρχο Κοζάνης - Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτ. Μακεδονίας - Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Μακεδονίας - Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών - Πρόεδρο Συλλόγου Συνταξιούχων-Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Δυτικής Μακεδονίας - Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κών Ν. Κοζάνης - Πρόεδρο του Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ν. Κοζάνης - Εκπροσώπους των παραρτημάτων αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης 
6) Σιγή ενός λεπτού. - Εθνικός Ύμνος - Πέρας τελετής. Αποχώρηση επισήμων. 
7) Στην τελετή της επιμνημόσυνης δέησης θα παραστούν όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και αντιπροσωπείες από μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, προσκόπους και οδηγούς με σημαίες και λάβαρα. Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο από τον κ. Δήμαρχο στην οποία θα παραστούν οι Αρχές της πόλης.
8) 12:00 μ.μ: Παρέλαση προ των επισήμων α) Αναπήρων και Τραυματιών πολέμου β) Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης γ) Μαθητών Α/θμιας Εκπ/σης δ) Μαθητών Β/θμιας Εκπ/σης ε) Σπουδαστριών Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων στ) Οδηγών ζ) Προσκόπων θ) Στρατιωτικών τμημάτων Θα προηγηθούν τρία (3) δίκυκλα και δύο (2) τροχονόμοι με κράνη του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης. 
9) Το Γενικό πρόσταγμα της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων θα έχει ο Προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκπ/σης κ. Κων/νος Ματσέλας με Αναπληρωτή τον κ. Χρήστο Κεχαγιά. 
10)Αντιπροσωπείες Μακεδονομάχων αναπήρων και θυμάτων πολέμου και άλλων Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, καθώς και Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης θα καταλάβουν τιμητική θέση απέναντι από τους επισήμους. 
11) 13:00 μ.μ.: Ελληνικοί χοροί από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής. 
12) Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Απόστολος Παρτώνας από το Τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Ν.Α. Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας