Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: άστατος...

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

ΣΕΕΝ: Συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία των πολιτών ενάντια στην απαξίωση και διάλυση του ΕΣΥ

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» καλεί όλα τα μέλη του στην διαμαρτυρία της Μ. Τετάρτης 31 Μαρτίου 2010 στις 18:30, στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης. Δυστυχώς χρειάστηκε να υπάρξει ο τραγικός θάνατος ενός μικρού παιδιού για να ταρακο-υνηθούμε όλοι και να δούμε την τραγική κατάσταση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας: 
• Μείωση των κονδυλίων για την παροχή υπηρεσιών υγείας. 
•Τεράστια έλλειψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού κυρίως στην επαρχία. • Έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής.
• Ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών των νοσοκομείων. 
• Προκλητική ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που δραστηριοποιείται και στο χώρο της Υγείας.
• Αναχρονιστικά οργανογράμματα (με βάση τις ανάγκες του 1988) που ούτε αυτά δεν τηρούνται! Σταμάτησαν τη λειτουργία ή υπολειτουργούν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο η Παιδιατρική Κλινική, η μαιευτική, η μονάδα τεχνικού Νεφρού, το Διαβητολογικό, η Καρδιολογική Κλινική και η Στεφανιαία Μονάδα κ.α. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας αλλά και για όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας. Η άκρατη κομματικοποίηση (μη στελέχωση των Επιτροπών Κρίσεως) δεν επιτρέπει την πρόσληψη ούτε καν των θέσεων που έχουν εγκριθεί. Οι εργαζόμενοι της περιοχής μας αισθάνονται εκτός από τις μειώσεις των μισθών τους και την αύξηση του κόστους επιβίωσης να τους κλέβουν και τις Δημόσιες παροχές Υγείας και Παιδείας που εκτός των άλλων επιβαρύνουν και τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό! Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους κατοίκους της περιοχής και απαιτούμε: 
 Όχι στην απαξίωση του ΕΣΥ .Αύξηση των κονδυλίων για παροχή Δημόσιας Υγείας. 
 Πραγματικά δωρεάν παροχές Υγείας και Περίθαλψης. 
Άμεση στελέχωση όλων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας. 
 Κατάργηση των εργολαβιών.
Έλεγχος των προμηθειών και πάταξη των τρωκτικών της Υγείας
Το γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας