Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ο Δήμος Κοζάνης απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Βανδαλισμοί στην οδό Μ. Αλεξάνδρου. Ο Δήμος Κοζάνης απευθύνει κάλεσμα στους ποιλίτες για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση 
Το περιβάλλον μιας πόλης όπως η Κοζάνη συντίθεται και επηρεάζεται από πάρα πολλές παραμέτρους. Για το λόγο αυτό ακόμα και μεμονωμένες παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες για την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος θα πρέπει να εντάσσονται μέσα σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Ο Δήμος Κοζάνης έχει σχεδιάσει μία ολοκληρωμένη και αειφόρο πολιτική, την οποία εφαρμόζει. Συγκεκριμένα στον δήμο μας: 
* Αξιοποιούμε και φυτεύουμε τους ελεύθερους χώρους ιδιοκτησίας του Δήμου και του Δημοσίου, απαλλοτριώνοντας όπου αυτό είναι αναγκαίο, για να δώσουμε ανάσες σε όλες τις γειτονιές της πόλης. *  Εμπλουτίζουμε με πράσινο χώρους σημαντικούς για την Κοζάνη και την ευρύτερη περιοχή της. 
* Δημιουργούμε εστίες πρασίνου στις σχολικές αυλές, στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στις παιδικές χαρές αλλά και στους ελεύθερους χώρους δημόσιων και δημοτικών κτιρίων. 
* Συντηρούμε συστηματικά τις δενδροστοιχίες με την κοπή κλαδιών που εμποδίζουν την ορατότητα φωτεινών σηματοδοτών και σημάτων της τροχαίας, ιδίως στους κεντρικούς άξονες. Eντατικοποιούμε τις εργασίες συντήρησης των πλατειών με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή τους. Αντικαθιστούμε τα γερασμένα δέντρα με είδη που ταιριάζουν στο αττικό περιβάλλον.
*Φυτεύουμε σε όλους τους χώρους πρασίνου χιλιάδες εποχιακά λουλούδια το χρόνο 
* Ο Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο της αειφόρου πολιτικής και της προστασίας του περιβάλλοντος, έχει εντάξει στον πρόσφατα ανανεωμένο κανονισμό καθαριότητας του Δήμου, άρθρο σχετικό με την φθορά των φυτών ενώ καταδικάζει βανδαλιστικές συμπεριφορές, όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σε δέντρα επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου και καλεί τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν περιβαλλοντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας