Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καμβουνίων από κατολισθήσεις

Από τις κατολισθήσεις των τελευταίων βροχοπτώσεων
Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καμβουνίων
Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις της φετινής χειμερινής περιόδου, που δημιούργησαν κατολισθήσεις και προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Ν. Κοζάνης -με κυριότερο αυτό του δρόμου Βελβενδού-Καταφυγίου-, δεν θα άφηναν ανεπηρέαστο το Δήμο Καμβουνίων με το δεδομένο γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής και του οδικού δικτύου. Συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί κατολισθήσεις:
1. Στο 1ο χλμ Μικροβάλτου-Σερβίων έχουν αποκολληθεί, τεράστιος βράχος και άλλοι μικρότεροι (ΦΩΤΟ 1) που -ευτυχώς- σταμάτησαν στο έρεισμα του οδοστρώματος χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία. Επειδή στο ίδιο σημείο είχαν σημειωθεί και στο παρελθόν ανάλογες κατολισθήσεις, θα πρέπει το θέμα να επανεξεταστεί και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Μικρότερης έκτασης κατολισθήσεις είχαμε και στο κομμάτι του ίδιου δρόμου και πριν το γεφύρι του Λάκκου της Κατερίνας. 
2. Στο 2ο χλμ Ελάτης-Σερβίων σημειώθηκε κατολίσθηση χωμάτων στο οδόστρωμα, που αντιμετωπίστηκε έγκαιρα με τα μηχανήματα του δήμου (ΦΩΤΟ 2). Και εδώ θα πρέπει να επιλυθεί καλύτερα το θέμα, γιατί φαίνεται ότι το πρόβλημα στο ίδιο σημείο θα επανέλθει. 




3. Στο 3ο χλμ του δρόμου Ρυμνίου-Καμβουνίων, στο δρόμο που κινούνται τα οχήματα «υπό ιδίαν ευθύνην», μιας και δρόμος αυτός δεν αποδόθηκε ποτέ σε κυκλοφορία, το φαινόμενο της κατακρήμνισης βράχων που φτάνουν μέχρι το οδόστρωμα (ΦΩΤΟ 3) είναι επαναλαμβανόμενο και βέβαια έγινε εντονότερο το τελευταίο διάστημα με τις βροχοπτώσεις. Με το παράλληλο πρόβλημα της μη διαγράμμισης (;!), ο δρόμος γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.
Γ.Μ. www.mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας