Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ο Αλέκος Αθανασιάδης για την διαρροή πετρελαίου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Με αφορμή τη διαρροή πετρελαίου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009 η οποία διαπιστώθηκε από το προσωπικό της απογευματινής βάρδιας σε συνδετήριο εξάρτημα αγωγού πλήρωσης δεξαμενών πετρελαίου έχω να δηλώσω τα εξής :
Α. Εδώ και πέντε χρόνια οι αλλεπάλληλες διοικήσεις της ΔΕΗ με συνειδητές επιλογές και με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν οδηγήσει τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας σε πλήρη διάλυση.
Β. Εδώ και πέντε χρόνια οι εγκαταστάσεις και ο πάγιος εξοπλισμός έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους μιας και έχουν αποδεκατισθεί όλα τα συνεργεία από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, ο πάγιος εξοπλισμός δεν στελεχώνεται επαρκώς και δεν έχει αντικατασταθεί ούτε μια «βίδα» πουθενά.
Γ. Εδώ και πέντε χρόνια οι επιλογές προσώπων για τις θέσεις ευθύνης γίνονται με κριτήρια κομματικά και όχι αξιοκρατικά, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να εμφανίζει εικόνα διάλυσης.
Δ. Εδώ και πέντε χρόνια έχει καταργηθεί η πυραμίδα οργάνωσης και διοίκησης της επιχείρησης με τους απίθανους ερασιτεχνισμούς, πειραματισμούς και την ανεπάρκεια του κ. Αθανασόπουλου.
Ε. Εδώ και πέντε χρόνια κάνουν πάρτυ στην Ελλάδα τα Καρτέλ των ανταγωνιστών της ΔΕΗ με τις ευλογίες της κυβέρνησης :
- Με συνεργασία με τους ιδιώτες και με 49% της ΔΕΗ και 51% των ιδιωτών σημαίνει ότι η ΔΕΗ βάζει τα κεφάλαια και την τεχνογνωσία και οι ιδιώτες μόνο κερδίζουν σε βάρος της επιχείρησης.
- Με την αδειοδότηση της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ για κατασκευή μονάδας στη Φλώρινα με εισαγόμενο λιγνίτη παραμονές Χριστουγέννων.
ΣΤ. Αυτές τις ημέρες καλούνται κάτοικοι της Ακρινής και καταθέτουν ως κατηγορούμενοι για τις κινητοποιήσεις του 2007, (29 άτομα) χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, καταγγελία ή ειδοποίηση. Γιατί άραγε ;
Ζ. Μήπως το πετρέλαιο που διέρρευσε από τον ΑΗΣ έφθασε μέχρι τη Βεγορίτιδα ; και αν ναι ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον ;
Με βάση τα παραπάνω γίνεται καταφανές ότι η κυβέρνηση εξυφαίνει σχέδια σε βάρος της ΔΕΗ, των εργαζομένων και των κατοίκων του Νομού.Εμείς είμαστε αταλάντευτα υπέρ :
-του Δημοσίου χαρακτήρα της επιχείρησης,
-της εγκατάστασης από τη ΔΕΗ νέων μονάδων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στην περιοχή,
-της τήρησης των μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος,
-της μετεγκατάστασης των οικισμών Μαυροπηγής, Ποντοκώμης, Ακρινής,
-των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Αλέκος Αθανασιάδης
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Βουλευτές της Ν.Δ Κασαπίδης, Τσαρτσιώνης και Παπαδόπουλος που είναι;;;;;

ai-vreS είπε...

Σχόλιο στο kozan.gr
Ταχύτατα τα αντανακλαστικά των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κυρίων Αθανασιάδη και Παπακωνσταντίνου για τη διαρροή πετρελαίου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Ο λαλίστατος Υφυπουργός πού είναι; Άντε καλά. Αυτός είναι Υφυπουργός και δεν μπορεί να αντιπολιτεύεται την κυβέρνησή του. Οι Βουλευτές της ΝουΔίας Κασαπίδης και Τσαρτσιώνης πού χάθηκαν; Ο πρώτος κάνει αναλύσεις εδάφους στα χωράφια τσαγιού και ρίγανης, ενώ ο δεύτερος ψάχνει ακόμη στην Παταγονία για τους Έλληνες ομογενείς; Η αλήθεια βέβαια, για να μην τον αδικώ, είναι ότι ο δεύτερος έκανε κάποιες παρεμβάσεις (Πανεπιστήμιο – Ιερά Μονή Ζάβορδας) που δηλώνουν, αν μη τι άλλο παρουσία!

Πάντως, για την ημέρα της γυναίκας έβγαλαν όλοι τους ανακοινώσεις, και γέμισαν σελίδες επί σελίδων στις τοπικές εφημερίδες…

Το Προφίλ μας