Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Νέα στοιχεία σοκ για τη ΔΕΗ στην Κοζάνη!!!

Από το ΣΚΑΙ http://www.skai.gr/master_story.php?id=114500
Σωρεία παραβάσεων στα λιγνιτωρυχεία Πτολεμαΐδας και Μαυροπηγής της ΔΕΗ στην Κοζάνη διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ενώ η επιχείρηση εξακολουθεί να παραβιάζει συστηματικά την περιβαλλοντική νομοθεσία και να μη λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση των επιθεωρητών, σε όλα τα σημεία απ' όπου λήφθηκαν δείγματα διαπιστώθηκε εκτεταμένη διάχυση σκόνης και τέφρας, καθώς και εγκαταλελειμμένα αδρανή υλικά.
Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των απόβλητων λιπαντικών ελαίων διαπιστώθηκε ότι δε γίνεται όπως πρέπει, ενώ η επιχείρηση δεν έχει προσκομίσει στοιχεία για τη διαχείριση των 2/3 των αποβλήτων (δηλ. 1.000 τόνοι λιπαντικών σε σύνολο 1.500). Την ίδια ώρα, ρύπανση από πετρελαιοειδή εμφανίστηκε σε ρέμα που περνάει από την Πτολεμαΐδα και καταλήγει στη Βεγορίτιδα. Κατά πάσα πιθανότητα η ρύπανση οφείλεται στη διαρροή 200 τόνων πετρελαίου από δεξαμενή που χρησιμοποιεί ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός Αγίου Δημητρίου.

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες η Νομαρχία με τα αποτελέσματα των μετρήσεων εδώ http://www.kozani.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=644&Itemid=2 στο οποίο στο τέλος αναφέρεται:
Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, σχετικά με τα ανωτέρω πορίσματα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, τονίζει: «Ενισχύονται με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο οι θέσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης για την αναγκαιότητα άμεσων δράσεων και έργων από πλευράς ΔΕΗ για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας, που αποτελούν αδιαπραγμάτευτους όρους για την επιβίωση και την προοπτική της κοινωνίας μας».

Σχόλιο ai-vreS: Οι θέσεις του Νομάρχη ενισχύονται. Ο Νομάρχης όμως πότε θα περάσει από τις θέσεις στις δράσεις; Θα τιμωρηθεί ποτέ η ΔΕΗ για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που διαπράττει; Θα πληρώσει ποτέ κανείς για την επιβάρυνση στην υγεία των παιδιών μας;

Πριν από λίγο το θέμα δημοσίευσε και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τον τίτλο "Σωρεία παραβάσεων της ΔΕΗ" http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_17/03/2009_307856

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη το δελτιο τυπου της νομαρχιας βγηκε για να πει ο δακης οτι δικαιωθηκε στις θεσεις του? αυτο ειναι το σημαντικο τωρα; να το βρασω. θα κανει τιποτα η θα επιβαλει παλι προστιμα που δεν θα εισπραξει?

Το Προφίλ μας