Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Βραχυκύκλωμα στη ΔΕΗ βγάζει εκτός λειτουργίας τα φίλτρα! Στο κόκκινο ο δείκτης ρύπανσης!

Πρόβλημα εκτεταμένης ρύπανσης προέκυψε, σύμφωνα με τη νομαρχία Κοζάνης, την περασμένη Κυριακή στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, λόγω διαδικασιών επανεκκίνησης της μονάδας 1 του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) και ηλεκτρολογικής βλάβης στη μονάδα 4.
Από τα ξημερώματα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής από τα φουγάρα των δύο μονάδων έβγαιναν καπνοί ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο νομάρχης Γιώργος Δακής, προσθέτοντας ότι η ρύπανση ήταν ορατή ακόμη και δια γυμνού οφθαλμού. Υπερβάσεις των σχετικών ορίων αέριας ρύπανσης καταγράφηκαν και από τις μετρήσεις της ΔΕΗ που κοινοποιήθηκαν στη νομαρχία.
Με αφορμή το νέο συμβάν, ο κ. Δακής επισημαίνει ότι είναι επιβεβλημένη η επίσπευση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση του νέου ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, ώστε να παύσει η ρυπογόνος λειτουργία του πεπαλαιωμένου ΑΗΣ που λειτουργεί με μηχανήματα παλαιάς τεχνολογίας, με συνέπεια χαμηλή αξιοποίηση του λιγνιτικού κοιτάσματος και μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Πηγή: ΑΠΕ
Ο Νομάρχης Κοζάνης εξέδωσε Δελτίο Τύπου για το επεισόδιο εδώ http://www.kozani.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=639&Itemid=2
Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής με αφορμή το σοβαρό περιβαλλοντικό συμβάν στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, την Κυριακή 1 Μαρτίου 2009, δήλωσε τα εξής:
«Το νέο, πολλοστό δυστυχώς, περιβαλλοντικό επεισόδιο καταδεικνύει την αναγκαιότητα ικανοποίησης των πάγιων αιτημάτων της κοινωνίας του Νομού Κοζάνης για γενναία χρηματοδότηση έργων και δράσεων περιβαλλοντικής προστασίας και αποκατάστασης, από πλευράς Πολιτείας και Δ.Ε.Η. Α.Ε. Η ποιότητα ζωής των κατοίκων του τόπου μας πλήττεται έντονα από τη διαχρονική αδιαφορία για τις επιπτώσεις από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο ενεργειακό κέντρο της πατρίδας μας προς όφελος όλης της χώρας. Καθίσταται επιβεβλημένη η επίσπευση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση από πλευράς Δ.Ε.Η. Α.Ε. του νέου «ΑΗΣ Πτολεμαΐδα 5», ώστε να παύσει η ρυπογόνος λειτουργία του πεπαλαιωμένου ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, καθώς και η άμεση λήψη μέτρων για την αποφυγή οξέων περιβαλλοντικών επεισοδίων από τη λειτουργία των λιγνιτωρυχείων και των ΑΗΣ, ενόψει της επερχόμενης θερινής περιόδου. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης είναι αποφασισμένη να μη δεχθεί περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας