Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Ένας αλλιώτικος μα πάντα ο ίδιος καρνάβαλος!!!

Από τον Υπεύθυνο Τύπου Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δ.Υψηλάντη κ. Εμμανουηλίδη Ευάγγελο λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα με τις φωτογραφίες (κάντε κλικ για μεγαλύτερη ευκρίνεια).

Η (Δ)ΕΗ Α.Ε ακόμα και τη μέρα της ξεχνοιασιάς, μια μέρα πριν την Καθαρά Δευτέρα, την πρώτη μέρα πραγματικά ανοιξιάτικη, ζεστή και όμορφη, απόφάσισε ότι έχει το δικαίωμα να "καθαρίσει από την τέφρα" και να ρυπαίνει κατά το δοκούν. Ορειβάτες της Θεσσαλονικης, ανεβαίνοντας στο Σινιάτσκο με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, βρέθηκαν μπροστά στην εγκληματική συμπεριφορά της (Δ)ΕΗ ΑΕ... Από τα χωριά αλλά και μέσα από τη πόλη, κοιτώντας προς τα πάνω έβλεπες έναν πανέμορφο καταγάλανο ουρανό που δεν προμύνηε το τί θα ακολουθούσε από τις διαθέσεις της (Δ)ΕΗ Α.Ε. Τέτοις μέρες ψάχνουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες για να βγάλουν τα εγγονάκια βόλτα, ο δρομέας για να κάνει ποιο ευχάριστα το πρωινό του τζόκινγκ, τα παιδιά για να πάρουν τα ποδήλατά τους και να ξεχυθούν στους δρόμους.

Όλοι τους όμως λογάριαζαν χωρίς το "ξενοδόχο" της περιοχής μας, που πιστεύει πως επειδή είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της περιοχής, έχει το δικαίωμα να αυθαιρετεί όποτε της καπνίσει...Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο ουρανός άλλαξε μονομιάς όψη, χωρίς κανείς να ειδοποιηθεί ότι θα ήταν προτιμότερο όλοι αυτοί να "αναστείλουν" τις δραστηριότητες τους, αφού η (Δ)ΕΗ Α.Ε αποφάσισε και έκρινε ότι τόνοι τέφρας έπρεπε να διαχυθούν εκείνη τη στιγμή, πάνω από τα κεφάλια τους, στα πνευμόνια των παιδιών μας. Εξάλλου ήταν η κατάλληλη ευκαιρία. Επίσημα πρόσωπα στη περιοχή δεν υπήρχαν -βλέπε Συνήγορος του Πολίτη (που ήταν καλεσμένος από το Σύλλογο μας μετά από αναφορά για αυθαιρεσίες) ή άλλοι επίσημοι, αφού όταν αυτοί έρχονται όλα πάνε κατ' ευχήν όλως τυχαίως - για να δημιουργηθεί πρόβλημα, επομένως έκριναν πως μια δουλειά που ούτως ή άλλως γίνεται πάρα πολλές φορές την νύχτα (αδιάψευστος μάρτυρας, οι βεράντες και τα κάγκελα των σπιτίων αλλά και όσων τριγυρνούν το βράδυ είτε λόγω δουλειάς είτε λόγω διασκέδασης) να γίνει νωρίτερα, έτσι ώστε η μονάδα να ενταχθεί πιο νωρίς στο σύστημα και να αυξηθεί η κερδοφορία της Α.Ε. Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες του γεγονότος ότι αποτελούμε ένα αναλώσιμο κρίκο σε αυτή την τεράστια αλυσίδα που λέγεται ενέργεια και κερδοφορία...

Το σκηνικό που ακολουθεί την επόμενη μέρα είναι επίσης γνωστό σε όλους μας στη περιοχή...Ο Συλλόγος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη προκειμένου να είναι στα πλαίσια της νομιμότητας (αφού κάθε άλλη συμπεριφορά είναι παραβατική και ο εισαγγελέας την επαναφέρει στην τάξη(!!!) υπέβαλε τις ερωτήσεις του, ερωτήσεις που για άλλη μια φορά θα μείνουν αναπάντητες, καταθέτοντας τη αγανάκτησή του, ο Δημαρχος Υψηλάντη διαμαρτύρεται στα κανάλια (!!!), ο Νομάρχης
καταδίκαζει την (Δ)ΕΗ και εξεδίδει "συγκλονιστικά" δελτία τύπου (!!!), η (Δ)ΕΗ Α.Ε θα επιληφθεί του θέματος και θα εκφράσει τη λύπη της(!!!), αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει και διαιωνίζεται χωρίς στον ορίζοντα να φαίνεται μια λύση, παρότι υπάρχουν πολλές λύσεις, οι οποίες όμως ανεβάζουν το κόστος λειτουργίας της (Δ)ΕΗ Α.Ε και του "φθηνού" όπως αναφέρουν άνθρακα...

Μα όλοι αυτοί οι άνθρωποι, με τις δραστηριότητες που μια τόσο όμορφη μέρα σε προδιαθέτει να κάνεις, υπέστησαν τα αποτελέσματα της αυθαερεσίας και ατιμωρησίας που είναι το χαρακτηριστικό δόγμα της διοίκησης της ΔΕΗ στην περιοχή μας. Δεν ήταν όμως ούτε η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία, που τα κωμικοτραγικά αυτά πράγματα διαδραματίζονται και θα διαδραματίζονται στη περιοχή μας...Όλοι τους είναι έρμαια του κάθε υπευθυνοανεύθυνου της (Δ)ΕΗ Α.Ε για το πότε θα αποφασίσει ότι η αναπνοή τους είναι υποδεέστερη των κερδών και των προτεραιοτήτων της εταιρείας τους.

Δεν αντιλέγει κανείς πως η (Δ)ΕΗ Α.Ε έχει προσφέρει στη περιοχή, αλλά αυτά που έχει πάρει είναι πολλαπλάσια και σε καμιά περίπτωση δεν προσδιορίζουν σχέσεις αφεντικού και δουλοπάροικου όπως αυτές είναι σήμερα. Αν λοιπόν λοιπόν νομίζουν πως θα προτάσουν το κέρδος πάνω από τα όνειρα μας και την ζωή μας και ιδίως της ζώης και των ονείρων των παιδιών μας που είναι το μέλλον της περιοχής γελιούνται οικτρά. Όλοι αυτοί που κόπτωνται ότι είναι μαζί μας στα λόγια και μας προστατεύουν, είτε λέγονται Διευθύνοντες της (Δ)ΕΗ Α.Ε είτε Επίτροποι Περιβάλλοντος, είτε βουλευτές, είτε φορείς της περιοχής θα μας βρουν μπροστά τους προκειμένου να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας και να πάψουμε να είμαστε το περιβαλλοντικό Γκουαντάναμο της Ευρώπης.

Σχόλιο ai-vreS: εμείς από την πλευρά μας μπορούμε μόνο να καταδικάσουμε τις ενέργειες της ΔΕΗ και να συμπαρασταθούμε με όποιο μέσο διαθέτουμε στο δίκαιο αγώνα σας. Προτρέπουμε τους κατοίκους της περιοχής να αναλογιστούν τις περιβαλλοντικές συνέπειες και τις συνέπειες στην υγεία των παιδιών μας - να μη νομίζουμε ότι ο ΑΗΣ είναι τόσο μακριά που δε μας αγγίζει. Χρειάζεται συστράτευση από όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας