Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Προβλήματα Σχολικών Υποδομών Γενικού Λυκείου από το Σύλλογο Γονέων

Προς :Σχολική Επιτροπή Γενικού Λυκείου, Δήμου Σερβίων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Σερβίων μετά από επίσκεψη στο σχολικό συγκρότημα διαπίστωσε μια σειρά προβλημάτων, μερικά από τα οποία παρ’ ότι είναι χρόνια, έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος. Τα προβλήματα αφορούν άμεσα την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και κατά συνέπεια την ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας, σε επίπεδο υποδομών. Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε στην επίλυση αυτών των προβλημάτων καταθέτουμε το συγκεκριμένο υπόμνημα. Η γραπτή κατάθεση έχει σκοπό όχι να επιρρίψει ευθύνες αλλά να βοηθήσει ώστε να αποτελέσει βάση συζήτησης, με τους αρμόδιους φορείς, αλλά και απολογισμού απέναντι στους γονείς και τους μαθητές σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Ζούμε σε ένα μικρό τόπο με περιορισμένες δυνατότητες. Μπορούμε όμως να εξασφαλίσουμε για τους μαθητές ένα σχολικό περιβάλλον που θα διαπαιδαγωγεί χαρακτήρες και θα εμπνέει αισιοδοξία. Για κάθε πρόβλημα που εντοπίσθηκε υπάρχει το ανάλογο φωτογραφικό υλικό.

1. Μαθητικές τουαλέτες.
-Το επίπεδο πολιτισμού και υγείας καθρεφτίζεται στους κοινόχρηστους χώρους υγιεινής. Η κατάσταση, που επικρατεί σήμερα, στους χώρους υγιεινής (αγοριών και κοριτσιών) δεν ανταποκρίνεται στις αποδεκτές συνθήκες υγιεινής. Η χρήση χημικών απολυμαντικών δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Χαρακτηριστικά στις τουαλέτες θηλέων ενώ σύμφωνα με τη δυναμικότητα των μαθητών και του κτιρίου κατασκευάσθηκαν έξι (6) σήμερα λειτουργούν μόνο τρείς και αυτές σε κακή κατάσταση.
-Άμεση προτεραιότητα η ανακατασκευή τους (αντικατάσταση στα πλακάκια τοίχου και δαπέδου, διαχωριστικά μέχρι την οροφή, πόρτες, καζανάκια, νιπτήρες).

2. Κεντρική θέρμανση.
-Στο κτίριο, όταν κατασκευάσθηκε ,τοποθετήθηκαν κουφώματα αλουμινίου (η πρώτη σειρά) τα οποία είναι έξω από τις σημερινές προδιαγραφές θερμομόνωσης. Οι προσπάθειες να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της θέρμανσης του κτιρίου μέχρι σήμερα επικεντρώθηκαν στην αύξηση της παρεχόμενης θερμότητας χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα αφού δεν αντιμετωπίζεται το ουσιαστικό πρόβλημα που είναι η μόνωση του κτιρίου με αντικατάσταση των κουφωμάτων. Το κτίριο είναι υπερβολικά ενεργοβόρο.
-Σε πρώτη φάση πρέπει να αντικατασταθούν τα κουφώματα που βρίσκονται στους διαδρόμους και έχουν βόρειο προσανατολισμό. Το κόστος των κουφωμάτων θα αποσβεσθεί σύντομα από την μείωση των καυσίμων.

3. Κλειστός χώρος Γυμναστηρίου.
-Διαπιστώσαμε ότι οι χώροι των αποδυτηρίων βρίσκονται σε απαράδεκτη κατάσταση υπάρχουν άχρηστα υλικά αποθηκευμένα σε διάφορες γωνίες, λείπουν εντελώς όργανα και άλλα μέσα γυμναστικής.
-Ο χώρος συνολικά απαιτεί ανακατασκευή, καθαρισμό και επαναξιολόγηση της χρήσης του κατά τμήμα.

4. Προαύλειος χώρος.
Η κατάσταση του χώρου απέχει πολύ από το να θεωρείται χώρος ανάπαυλας και χαλάρωσης των μαθητών. Τα τσιμεντένια καθιστικά πεζούλια έχουν φθαρεί. Τα κανάλια αποστράγγισης των νερών της βροχής επειδή έγιναν διαδοχικές στρώσεις ασφάλτου είναι βυθισμένα και ο κίνδυνος ατυχήματος είναι εμφανής. Επί πλέον τα κανάλια είναι γεμάτα σκουπίδια και αποτελούν εστίες μόλυνσης.
-Η επικοινωνία του άνω διαζώματος με το κάτω γίνεται με δυο σκάλες. Η σκάλα στη βορειοανατολική πλευρά είναι φθαρμένη σε επικίνδυνο βαθμό (σπασμένα σκαλοπάτια). Η σκάλα στη νοτιοδυτική πλευρά είναι τσιμεντένια αλλά το τσιμέντο έχει φθαρεί και επείγει η άμεση στρώση της με μάρμαρο ή πέτρα.
-Σωλήνες του καλοριφέρ κρέμονται από την οροφή καλυμμένες μόνο με υαλοβάμβακα.
-Η αποκατάσταση της επικίνδυνης σκάλας και η ανακατασκευή των αποστραγγιστικών καναλιών αποτελούν άμεσες προτεραιότητες.

5. Αίθουσα εκδηλώσεων - αμφιθέατρο.
-Η αίθουσα εκδηλώσεων αποτελεί τον πλέον επικίνδυνο χώρο του σχολείου. Το δάπεδο κάποτε ήταν στρωμένο με πλακάκια. Σε βαθμό 90% έχουν αποκολληθεί και σκουπιστεί. Σήμερα υπάρχουν στο δάπεδο διάσπαρτα πλακάκια φθαρμένα τα οποία αποτελούν πολύ επικίνδυνη πηγή μόλυνσης του αέρα στην αίθουσα και σε όλο το σχολείο. Από εξέταση δείγματος που έγινε από ειδικό επιστήμονα στον οποίο απευθύνθηκε ο σύλλογός μας προέκυψε ότι τα πλακάκια έχουν βασική ύλη το βινύλιο και σε ποσοστό 2-3% αμίαντο.
- Η αίθουσα πρέπει άμεσα να παύσει να χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις έως ότου καθαριστεί από ειδικό συνεργείο και καλυφθεί το δάπεδο με νέο υλικό. Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά επείγον επειδή τα πλακάκια που έχουν απομείνει είναι φθαρμένα σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν τα έργα.

6. Αντικατάσταση καλωδίων ΔΕΗ.
-Στη βόρεια πλευρά του κτιρίου στο ύψος του διαδρόμου του πρώτου ορόφου διέρχονται τα ηλεκτροφόρα σύρματα από κολώνες της ΔΕΗ σε πολύ μικρή απόσταση από τα παράθυρα. Για να αποκλεισθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος ατυχήματος πρέπει να ζητηθεί άμεσα από τη ΔΕΗ να αντικαταστήσει κατά μήκος του κτιρίου τα σύρματα με ειδικά καλώδια που έχουν μόνωση.

Εκτός αυτών διαπιστώσαμε και κάποια άλλα προβλήματα τα οποία θα προσπαθήσουμε σαν σύλλογος γονέων να επιλύσουμε όπως
Κρεμάστρες ρούχων σε όλες τις αίθουσες
Πατάκια καθαρισμού παπουτσιών στην είσοδο
Καθαρισμός – ευπρεπισμός χώρου εισόδου.
Στην κεντρική είσοδο δίπλα από το κλιμακοστάσιο υπάρχει ένα αίθριο φωτισμού το οποίο απομονώνεται από τον υπόλοιπο χώρο με αλουμινοκατασκευή – τζαμαρία. Ο χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια και χόρτα.
Ευελπιστώντας ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα και θετικά στα σοβαρά προβλήματα του σχολείου μας είμαστε σε αναμονή της απάντησής σας.
ΣΕΡΒΙΑ 08/01//2009
Με εκτίμηση, Το Δ.Σ.
Κοινοποίηση :
1. Διευθυντή λυκείου κ Μπουχουρά
2. Αντινομάρχη κ. Τσότσο Παύλο
3. Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
4. Σύλλογο Διδασκόντων Λυκείου
5. Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου


14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EPITELOUS GIA PROTI FORA STA XRONIKA O SILOGOS ''FADAZMATON'' GONEON KAI KIDEMONON ASXOLI8IKE ME OUSIASTIKA THEMATA TA OPOIA AFOROUN PROTISTOS TIN NEOLEA MAS, TOUS MA8ITES MAS, GIATI MEXRI TORA TO MONO POU TON ENDIEFERE ITANE I PENTHIMERI EKDROMI!!!. EDO KAI XRONIA ANDI NA DO8OUNE ORISTIKES LISEIS STA PROVLIMATA POU DIATIPONI O SILOGOS O PROIN GIMNASIARXIS KAI NIN LIKIARXIS EKANE KAI KANEI ALXIMIES OSON AFORA TIN KTIRIAKI DOMI TOY SYGROTIMATOS, KAI PARENEBENE OPOS TON AREZE, METETREPE LOUTIRES SE TOUALETES, ANIGE PORTES OPOU TON BOLEYE, GREMIZE DIAXORISTIKA TIXON KAI MEGALONE GRAFIA - GRAMMATIES KAI POLES ALES ALXIMIES, GIA AYTA O SILOGOS GONEON SIOPOUSE BLEPETE. KAI TO SIMADIKOTERO APO OLA POU AKOUSTIKE EDO KAI POSA XRONIA OTAN ENAS MA8ITIS APOBALETE APO TIN TAXI ME ORIEA APOUSIA TIN EPEMENI O ''KYRIOS'' LIKIARXIS NA TON XREONI ME APOUSIES OLI TIN MERA ENO PRABRISKETE STIN AI8OUSA. KAI PALI O SILOGOS DEN TO IXERE DEN TO XERI!!! KIRIOI TOU SILOGOU FRODISTE PROTA NA TA BRITE METAXI SAS KAI META APO KINOU DIEKDIKISTE GIA TO KALO TON MA8ITON MAS.

YG: AS ENIMEROSI ENAS TON PROESTAMENO DEYTEROBA8MIAS EKPEDEYSIS GIA TIS AY8ERETES APOUSIES KAI TIS PEDAGOKIKES ME8ODOUS TOU BOUXOURA!!!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο σχολιογράφος (21 Μάρτιος 2009 11:05 πμ )ψάχνει εκεί που είναι τα φαντάσματα για να βρει το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Αν ερχόταν στις συνελεύσεις, θα τον έβλεπε και αν ρωτούσε θα μάθαινε και για την δράση του. Αυτό που δεν θα έβλεπε θα ήταν μεγάλη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου (όχι των μελλών του ΔΣ). Το να πει κάποιος τι φταίει και να έχεις την απαίτηση από τους άλλους να λύσουν το πρόβλημα δεν είναι το καλύτερο που έχει να κάνει. Πρέπει να αναλάβει και ο ίδιος δράση από την θέση στην οποία βρίσκεται (εκτός από το Σύλλογο Γονέων υπάρχει ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Μαθητών). Σχετικά με τις απουσίες δεν νομίζω ότι ο μπορεί να βάλει ο Κύριος Λυκειάρχης απουσίες σε μαθητές παρόντες, αφού ο Καθηγητής υπογράφει τις απουσίες στην τάξη.
Επίσης το «να τα βρείτε μεταξύ σας» δεν ξέρω τι σημαίνει. Αν εννοείτε ότι υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ των μελών του Δ.Σ., σας πληροφορώ ότι υπάρχει άριστη συνεργασία και σύμπνοια μεταξύ των μελών του.
Σχετικά με τα παραπάνω αιτήματα έχουν τεθεί υπόψη στους αρμοδίους από την αρχή της σχολικής χρονιάς αλλά και παρελθούσες χρονιές όχι μόνο από το Σύλλογο Γονέων αλλά και από τους Συλλόγους των Μαθητών.
Τα παραπάνω αιτήματα στάλθηκαν και ταχυδρομικά (8-1-2009) στη «Σχολική Επιτροπή Γενικού Λυκείου, Δήμου Σερβίων» που είναι η αρμόδια και κοινοποιήθηκαν στους παρακάτω:
1. Διευθυντή Λυκείου κ Μπουχουρά
2. Αντινομάρχη κ. Τσότσο Παύλο
3. Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
4. Σύλλογο Διδασκόντων Λυκείου
5. Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου

Στη συνεδρίαση (17-3-2009) του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έγινε εκτίμηση της πορείας επίλυσης των προβλημάτων και αποφασίστηκε ομόφωνα η δημοσίευση του κειμένου στον τοπικό τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό) καθώς και επανάληψη των επισκέψεων στους αρμόδιους.

Ο Γραμματέας
του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Σερβίων

Παπαμάρκος Στυλιανός


Υ.Γ.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων απαρτίζεται από τους:
Αντωνόπουλο Αθανάσιο - ΠΡΟΕΔΡΟ
Λαζαριώτη Νικόλαο - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ
Παπαμάρκο Στυλιανό - ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
Καρανίκου Ελένη - ΤΑΜΙΑ
ΜΕΛΗ:
Γαβριλάκη Πόπη
Γαλογαύρος Φώτης
Τσιμοπούλου Ολυμπία
ΑΝ. ΜΕΛΗ
Ζέρβα Ελένη
Ποντίκη Μαρία

Ανώνυμος είπε...

"Σχετικά με τις απουσίες δεν νομίζω ότι ο μπορεί να βάλει ο Κύριος Λυκειάρχης απουσίες σε μαθητές παρόντες, αφού ο Καθηγητής υπογράφει τις απουσίες στην τάξη."
toulaxiston to 1/3 twn ma8htwn exei parei kapoia stigmh apousia enw vriskotan sthn ta3h...oi ka8hghtes kanoun oti tous leei o lukeiarxhs....gi auto enhmerw8eite prwta k meta sxoliaste parakalw...

Ανώνυμος είπε...

H αλήθεια για το λύκειο είναι πικρή.Δυστυχως μιλάμε για εγκαταστάσεις που έχουν φάει τα ψωμιά τους.Το αράπη και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.Μια καλή λύση θα ήταν να μεταφερφούν κάποια τμήματα στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ.Ενα καινούργιο θα ήταν η καλύτερη λύση.Βέβαια εδώ δεν μπορούμε να έχουμε ένα κλειστό γυμναστήριο εδώ και 20 χρόνια θα έχουμε καινούργιο λύκειο;
Oσο δεν θεωρούμε το κάθε δημόσιο κτίριο σαν να είναι το σπίτι μας δεν θα αλλάξει τίποτα στον τόπο μας.Δεν μπορεί κάποιοι να προσπαθούν να φτιάξουν κάτι και κάποιοι αλλοι να προσπαθούν να το καταστρέψουν.Επειδή είναι όλα θέμα παιδείας ας προσπαθούσουμε όλοι ο καθένας απο τη μεριά του για να ένα καλύτερο σχολείο όχι μόνο για τα ντουβάρια του αλλά και για τους ζωντανους οργανισμούς του σχολείου αυτού.Ας προσέξουμε περισσότερο τα παιδιά μας και ας προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που τα απασχολούν.Νομίζω ότι τα παιδιά μας έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από ενα χαλασμένο πλακάκι....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Χ.Ε. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δεν έχει καμμιά αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στα θέματα διδασκαλίας, μαθημάτων, κ.λ.π. τα οποία αφορούν άλλους. Εμείς έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίζουμε τις όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του σχολείου απο την άποψη των υποδομών. Γιατί υποτιμάς τα πλακάκια. Γνωρίζεις οτι σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται προγράμματα αντικατάστασης του αμιάντου ειδικά σε σχολεία και νοσοκομεία. Εμείς δηλαδή δεν πρέπει να διεκδικήσουμε το αυτονόητο ; Δεν έχεις ακούσει τίποτα για τον αμίαντο ; Κανονικά η αίθουσα που ονομάζεται αμφιθέατρο πρέπει να σφραγισθεί και να ανοίξει όταν γίνει αποκατάσταση. Σε προσκαλώ μια ημέρα απόγευμα όποτε θέλεις να επισκεφθούμε το σχολείο και να δούμε τις άθλιες τουαλέτες.
Επειδή σαν κοινωνία δεν είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε και να συντηρήσουμε τις υποδομές που έχουμε πρέπει να τις κατεδαφίσουμε ;
Θεωρώ οτι σαν γονείς είμαστε υπόλογοι απέναντι στα παιδιά γιατί μέχρι σήμερα δεν φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε τι καλύτερες δυνατόν συνθήκες. Το σημερινό συμβούλιο όμως χωρίς καμμιά διάθεση προβολής και υπερβολής δεν θα ανεχθεί την ημέρα του αγιαμού, με την παρουσία της κάμερας, υποσχέσεις που αποδεικνύονται χρόνια τώρα "έπεα πτερόεντα" Ως εδώ το τάξιμο.

Λαζαριώτης Νίκος (μέλος ΔΣ γονέων)

Ανώνυμος είπε...

Και εδώ ο Λαζαριώτης;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Νίκο τα προβλήματα των μαθητών είναι πολλά και δύσκολα.Δεν έκανα κριτική για τον αγώνα του ΔΣ γονέων που πολύ καλά κάνει και ζητάει αυτά που ζητάει.Απλά υπάρχουν και μεγαλύτερα προβλήματα που πρέπει όλοι οι γονείς να καταλάβουν ότι υπάρχουν.(ναρκωτικά,διαδικτυακά παιχνίδια,ελεύθερος χρόνος,ποτά-τσιγάρα κ.τ.λ.).Απλά μη κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος..... Βέβαια θα μου πεις από κάπου πρέπει να ξεκινήσει το ΔΣ.Συμφωνώ αρκεί να μη μείνει εκεί....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Την επόμενη φορά υποψήφιος δήμαρχος ο Χ.Ε. και ο Λαζαριώτης αντιδήμαρχος για να πάνε μπροστά τα Σέρβια.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε/α Χ.Ε.
Το θέμα του καινούριου Γυμνασίου το έθεσα –ως αντιπρόεδρος τότε του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου- στο Δήμαρχο κύριο Δημοσθένη Κοκολιό, περίπου πέντε χρόνια πριν, με τα παρακάτω επιχειρήματα
Το υπάρχον συγκρότημα χρειάζεται:
Αντικατάσταση
• του δικτύου θέρμανσης –αυτονομία πτερύγων (έχει γίνει έκτοτε μερική αντικατάσταση)
• των εξωτερικών κουφωμάτων
• πιθανόν και των εσωτερικών κουφωμάτων,
• δαπέδου (έχει γίνει έκτοτε μερική πλακόστρωση)
• Χώρων υγιεινής
• Ενίσχυση ηλεκτρικής παροχής
• Θερμομόνωση των τοιχωμάτων
• Ανακαίνιση αμφιθεάτρου
• Ανακαίνιση και θέρμανση αθλητικών χώρων
Αλλά και να γίνουν όλα τα παραπάνω το σχολείο:
Στερείται οικοδομικής άδειας κατασκευής με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται πλήθος εμποδίων (σε σχέση με το κυλικείο, με τη ΔΕΗ κλπ)
Έχει κατασκευαστεί με τον αντισεισμικό κανονισμό που ίσχυε το 1970.
Έχει μεγάλο ύψος. (ενώ στις πόλεις οι μαθητές κατοικούν σε ψηλά σπίτια πηγαίνουν σε λιγότερα ψηλά σχολεία, εδώ συμβαίνει το αντίθετο).
Οι χώροι του δεν είναι κατασκευασμένοι να εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης. Ειδικότερα, δε διαθέτει καταλλήλους χώρους για εργαστήρια τεχνολογίας, μουσικής, καλλιτεχνικών, φυσικής, χημείας, βιολογίας, προβολών video κλπ.
Κατάλληλο γραφείο, διευθυντή, υποδιευθυντή, γραμματέα και καθηγητών με τις ανάλογες υποδομές.

Πρότεινα, σαν πρώτη σκέψη, η κατασκευή του καινούριου σχολείου να γίνει στο χώρο του στρατοπέδου. Η πρότασή μου αυτή ακόμα και να μην μπορούσε να υλοποιηθεί άμεσα θα μπορούσε να ενταχθεί σε ένα πλάνο δεκαετίας (έχουν περάσει ήδη πέντε χρόνια από τότε).
Την ανέγερση σχολικών κτιρίων την αναλαμβάνει ο ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) και απ’ ότι ξέρω συνήθως η καθυστέρηση υπάρχει εκεί όπου υπάρχει έλλειψη οικοπέδου.
Η παραπάνω πρότασή μου απορρίφθηκε ασυζητητί.

Παπαμάρκος Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Στέλιο όπως είπα και παραπάνω δεν μπορώ να κρίνω ένα ΔΣ και μάλιστα ενός συλλόγου που δεν είμαι μέλος. Αυτό το δικαίωμα το έχουν μόνο τα μέλη του συλλόγου με την ψήφο τους στις εκλογές. Απλά πιστεύω (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα που συνήθως δεν τα αγγίζουν οι σύλλογοι Γονέων. Π.χ. πόσο γνώστες είμαστε σαν γονείς για τη χρήση των κινητών από τα παιδιά μας; Πόσο γνώστες είμαστε σαν γονείς για το ποσοστό χρηστών (μόνιμων ή περιστασιακών ) ναρκωτικών στον τόπο μας; Που πηγαίνουν τα παιδιά μας στον ελεύθερο τους χρόνο (τον ελάχιστο); . Πως μπορούν να βρεθούν χρήματα για την υλικοτεχνική υποδομή σε νέες τεχνολογίες; Aυτά και πολλά άλλα είναι μεγάλα προβλήματα και πιστεύω ότι θα μπορούσε να διαφωτίσει τα μέλη του ένα ΔΣ και να δώσει λύσεις. Γιατί ένα πρόβλημα που δεν έχει λύση παύει να είναι πρόβλημα. Οι προσωπικές σου λύσεις μακάρι να γινόταν αλλά … << ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος>> .(Βλέπεις το κράτος έχει άλλες προτεραιότητες ).

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Αφου γνωρίζεστε Παπαμάρκος και Χ.Ε. γιατί δεν τα συζητάτε οι δυό σας αυτά τα θέμετα;Είναι ανάγκη να χρησιμοποιείτε το Βlog για αλληλοενημέρωση;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, (26 Μάρτιος 2009 2:45 μμ)
Πιθανότατα να γνωρίζω τον Χ.Ε. αλλά δεν ξέρω ποιος είναι. Αν όμως ακολουθούσαμε την συμβουλή σου και κάναμε συζήτηση κατ’ ιδίαν, δεν θα μπορούσες εσύ και ίσως κάποιοι άλλοι να συμμετάσχουν. Το νέο μέσο της ασύγχρονης επικοινωνίας δίνει μια επιπλέον δυνατότητα χωρίς να αποκλείει τις άλλες.

Ανώνυμος είπε...

Με λυπη διαπυστωνω διαβαζοντασ τα σχολια καποιων ανωνυμων οτι παραμενουν κολλημενοι στν νοοτροπια του ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΟΜΑΤΟΣ ,που διακατεχει ολα τα σερβια, κ ειναι ισωσ κ η αιτια που τπτ δν παει καλα σε αυτο τν τοπο κ που υπονομευονται οι οποιεσ προσπαθειεσ γινονται....καλο θα ηταν λοιπον να ξεκολλησουμε κ να προσπαθησουμε ολοι μαζι να συμβαλουμε στο να βει ο τοποσ μασ απο αυτο το αδιεκσοδο...

Λ.Ι

Ανώνυμος είπε...

Σφαχτειτε κι αλλο...Ντροπη σας..Πρεπει να νοιαστειτε περ/ρο για το κοινο συμφερον ολων μας. Αφηστε τους 'αγαπητους φιλους' σας και περαστε στην ουσια..Για τις αφθαιρεσιες ειναι ολοι ενημερωμενοι κι ας λενε οτι π.χ. υπογραφουν καθηγητες..Ο συλλογος γονεων πρεπει εκτος απο προτασεις να προχωρησει και σε εργα.Οι σχολικες αιθουσες ειναι αρκετα ακαταλληλες για διδασκαλια, οι τουαλετες απλησιαστες και το γυμναστηριο ανυπαρκτο..Οσο για την υγειηνη, ενας τεχνικος ασφαλειας θα μπορουσε να μας δωσει την καλυτερη απαντηση!!

Σεβαστειτε το μελλον των παιδιων σας...και σταματηστε τις μπηχτες..

Το Προφίλ μας