Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Σύσκεψη Επιτροπής Αγώνα Τριγωνικού με Δήμαρχο

Η Επιτροπή αγώνα επισκέφτηκε στο Δημαρχείο, σήμερα Δευτέρα, στις 7:30 μ.μ., το Δήμαρχο Σερβίων, για να τον προσκαλέσει και να τον ενημερώσει, για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζει για τις 29 Μαρτίου 2009, στον κόμβο του Τριγωνικού.
Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες τα μέλη της Επιτροπής Βασίλης Βακουφτσής, Βασίλης Παπαθανασίου, Νίκος Μαλλιούρας, Τάκης Παπαδόπουλος, Λευτέρης Σταμκόπουλος και Θανάσης Λαπατίνας. Για το Δημοτικό Συμβούλιο παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Δημοσθένης Κοκολιός και οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Δημόπουλος και Τάκης Παναγιωτούλας.
Η Επιτροπή Αγώνα κάλεσε το Δήμαρχο να παρευρεθεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και να συμπαρασταθεί στα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής για την «άρση της Οριστικής Παραχώρησης», τη «μη επέκταση του λιγνιτωρυχείου» και την «άμεση αποκατάσταση του παλιού ορυχείου».
Ο Δήμαρχος επανέλαβε τη δέσμευσή του να ξεκινήσει ο Δήμος τις διαδικασίες «άρσης της Οριστικής Παραχώρησης» και την «άμεση αποκατάσταση του παλιού ορυχείου» και ότι στα δύο αυτά θέματα συμπαρατάσσεται με τις αποφάσεις της Επιτροπής Αγώνα. Για το πρόβλημα της επέκτασης του λιγνιτωρυχείου, επανέλαβε την δέσμευσή του να μην επιτραπεί άλλη επέκταση, πέραν της επέκτασης των 1210 στρεμμάτων για την οποία έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Επιτροπή θεωρεί αδιαπραγμάτευτες τις θέσεις της για "μη επέκταση του λιγνιτωρυχείου", "άρση της Οριστικής Παραχώρησης" και "άμεση την αποκατάσταση του παλιού ορυχείου" και θα προβεί σε όλες εκείνες τις δράσεις, ώστε να πετύχει τους στόχους της.Κάλεσε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να παρευρεθεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την οποία οργανώνει, στις 29 Μαρτίου 2009, στον κόμβο του Τριγωνικού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με άλλα λόγια ο Δήμαρχος είναι υπέρ της άμεσης επέκτασης, αλλά μακροποπρόθεσμα κατά της επέκτασης του ορυχείου... Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε δηλαδή.
Δήμαρχε το θέμα είναι σοβαρό και παιδιακίστικες δικαιολογίες δε χωράνε! Ξεκαθάρισε με ποιούς είσαι!!!

Ανώνυμος είπε...

Η έκριση της επέκτασης που έδωσε ο Δήμος ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΗ, γιατί δεν προσκάλεσε το δημοτικο διαμέρισμα Τριγωνικού να εκφέρει άποψη, όπως όφειλε σύμφωνα με το Νόμο για την Αυτοδιοίκηση. Η πρώτη ενέργεια που υποχρεούται να κάνει συνεπώς ο Δήμαρχος είναι να ακυρώσει την προηγούμενη απόφαση-έγκριη του Δ.Σ. Διαφορετικά μας βάζει σε περιττά έξοδα, με το να πάμε στα δικαστήρια να την ακυρώουμε εμείς, οι απλοί πολίτες, εν μέσω οικονομικής κρίσης...

Το Προφίλ μας