Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Κοινωνία των πολιτών του Βελβεντού


Ενόψει της νέας πραγματικότητας που δημιουργείται για τον τόπο μας από 1/1/2011 ως συνέπεια της εφαρμογής του Νόμου 3825/2010 οι Δημότες του Δήμου Βελβεντού προχώρησαν στη δημιουργία Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με τον διακριτικό τίτλο «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ».
Σκοπός της εταιρίας είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας, διαφύλαξης, ανάδειξης, αξιοποίησης και πολύπλευρης ανάπτυξης όλων των οικισμών που περιλαμβάνονται στον «Καποδιστριακό» Δήμο Βελβεντού. Στους τομείς δραστηριοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων
  1. η διατήρηση και ενίσχυση των θεσμικών λειτουργιών τους.

  2. η συμβολή στην εύρυθμη λειτουργία και ενίσχυση όλων των φορέων (παραγωγικών, πολιτιστικών, αθλητικών, Παιδείας και λοιπών κοινωνικών φορέων και συλλόγων) των οικισμών, με την κάθε μορφής αρωγή προς αυτούς.
  3. η λειτουργία και παροχή υπηρεσιών ποιότητας ζωής των κατοίκων των οικισμών, στο βαθμό που οι προβλεπόμενες από τους Νόμους που διέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού και κυρίως το Νόμο 3825/2010 «Καλλικράτης» δεν θα υλοποιούνται ή δεν θα ανταποκρίνονται απολύτως στις ανάγκες των κοινωνιών των οικισμών μας.
  4. η πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξή τους καθώς και την ανάδειξη του αστικού, περιαστικού και ευρύτερου περιβάλλοντος των οικισμών, με κοινωφελή έργα.
  5. η διεκδίκηση κονδυλίων, η ανάληψη και υλοποίηση Αναπτυξιακών Έργων και Έργων Υποδομών, καθώς και Μελετών και άλλων εργασιών, με χρηματοδότηση από Διεθνή, Κοινοτικά, Εθνικά, Περιφερειακά και Τοπικά Προγράμματα, αλλά και με άλλους πόρους που η Εταιρία θα εξασφαλίζει.
  6. η καταγραφή, προστασία, προβολή και ανάδειξη των μνημείων και της ιστορίας όλων των οικισμών.
  7. η οργάνωση συναντήσεων, ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων, δημοσίων συζητήσεων και γενικά πάσης φύσεως εκδηλώσεων.
  8. η ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση της κοινής γνώμης και Φορέων Δημόσιας Διοίκησης (Κρατικών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή Δημόσιου Τομέα γενικότερα) στα αντικείμενα που προαναφέρθηκαν
  9. η ανάπτυξη διεθνών, ευρωπαϊκών, διαβαλκανικών και εθνικών συνεργασιών στα παραπάνω θέματα.

Η Κοινωνία των Πολιτών ξεκίνησε τη λειτουργία της μετά την έγκριση του καταστατικού της στις 15-09-2010 από το αρμόδιο Πρωτοδικείο και με προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή την οποία απαρτίζουν οι:
-          ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Πρόεδρος
-          ΣΙOΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Αντιπρόεδρος
-          ΜΑΡΜΑΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ - Γραμματέας
-          ΚΟΥΤΡΟΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Μέλος
-          ΜΑΛΛΟΥ ΒΑΪΑ - Μέλος
-          ΚΟΥΤΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ - Μέλος
-          ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Μέλος

Η επιτροπή προχωρά στον προγραμματισμό και οργάνωση της εκλογής του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου, διαδικασία, η οποία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Η Κοινωνία των Πολιτών αριθμεί έως σήμερα περισσότερα από 1500 μέλη, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται για όσους Δημότες αλλά και Φίλους επιθυμούν να συνδράμουν στον δίκαιο αγώνα του Δήμου μας.   


05-10-2010                                                                              Η Διοικούσα Επιτροπή

45 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Den mas Niazei san Serviotes poses fores prepi na to fonaxoume ti 8a gini sto Velvedo kai poli perissotero otan oi idioi apofasizoune na min erthoune sto Panigiri ton Servion alla afises tou Club Osiris xeroune na topo8etoune sta Servia kai na zitane tin simmetoxi ton Servioton.

Den mas endiaferi pia ti ginete sto Velvedo, exoume ta problimata mas san dimos kai se ayta 8a epikedro8oume 8eou 8elodos me tin nea dimarxia pou 8a prokipsi sidoma.

Ανώνυμος είπε...

Η προσπάθεια της Κοινωνίας Πολιτών Βελβεντού ειναι να καταστήσουν τον φορέα τους''εξ ίσου ΄΄ συνομιλητή με την νέα δημοτική αρχή Σερβίων και αυτοί να προ-καθορίζουν τι αποφάσεις θα παίρνει η νεα δημοτική αρχή για αυτούς!!!!!
Σε κανένα γεωγραφικό σημείο, πόλη ή χωριό της Ελλάδος δεν εχει συμβεί κάτι ανάλογο, με αυτο που συμβαίνει στο Βελβεντό!!! Ηδη, πολλοί λένε οτι το ιδιο θα κάνει και το Λιβαδερό και τα Καμβούνια και πλέον ο νέος δήμαρχος θα συνεργάζεται με...Μ.Κ.Ο!!!!
Ηδη, πολλοί υποστηρίζουν, οτι το Κκε κατεβάζει υποψηφίους στο Βελβεντό και αναμένεται να κερδίσει τις 6 εκλόγιμες έδρες και πλέον το Βελβεντό θα εκπροσωπείτε στην νέα δημοτική αρχή, οπότε ο ρόλος της λεγόμενης...Μ.Κ.Ο Βελβεντού είναι...αχρείαστη και δεν πρόκειται να εχει παρεμβατικό ρόλο στις αποφάσεις...

Ανώνυμος είπε...

kai eis anwtera

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΕΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ. ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕ.
ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΚΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Το σχέδιο «Καλλικράτης» δεν αποδυναμώνει την κεντρική εξουσία υπέρ μιας δήθεν αποκέντρωσης των περιφερειών. Στην πραγματικότητα έχει στόχο να δυναμώσει τον αντικοινωνικό χαρακτήρα της κεντρικής εξουσίας, απαλλάσσοντάς την από την υποχρέωσή της να ασκεί εθνική πολιτική υγείας, παιδείας, πρόνοιας και υποδομών.

Έτσι οι περιφέρειες θα πρέπει να κόψουν τον λαιμό τους να βρούνε χρήματα για να ασκήσουν πολιτικές υγείας, παιδείας, πρόνοιας και για να επενδύσουν σε αναγκαίες υποδομές...


Με αυτόν τον τρόπο η κεντρική εξουσία θα απομείνει ένας καθαρός φοροεισπρακτικός μηχανισμός χωρίς κοινωνικές ή εθνικές υποχρεώσεις.

Στον διεθνή οικονομικό Τύπο δημοσιεύονται όλο και περισσότερες πληροφορίες για συμφωνίες που βρίσκονται στα σκαριά σχετικά με ορισμένες περιφέρειες της χώρας. Ιδίως για εκείνες με υψηλή τουριστική ανάπτυξη, όπως π. χ. είναι τα Δωδεκάνησα, αλλά και για περιοχές ιδιαίτερου στρατηγικού ενδιαφέροντος, όπως π. χ. είναι η Θράκη.

Ο «Καλλικράτης» έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τέτοιου είδους συμφωνίες. Διαμελίζει το ενιαίο της ελληνικής επικράτειας, της ασκούμενης εθνικής κυριαρχίας, και διευκολύνει έτσι την αποδέσμευση εθνικού εδάφους πρώτα και κύρια για οικονομικούς λόγους.

Η διεθνής πρακτική έχει δείξει ότι οι «τοπικές κυβερνήσεις», ιδίως των ακριτικών περιφερειών, προκειμένου να βρούνε τα αναγκαία χρήματα, είναι πιο επιρρεπείς και ανοιχτές σε συμφωνίες αυτού του είδους.

Ο "Καλλικράτης" θα φροντίσει να υλοποιήσει την ιδιωτικοποίηση ολόκληρων περιφερειών της χώρας, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια σε μια σειρά υπερχρεωμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, όπου εκχωρείται σε πολυεθνικές ή σε διεθνείς οίκους η διαχείριση και εκμετάλλευση περιοχών ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την παγκόσμια αγορά.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η περίφημη αξιοποίηση των «πράσινων νησιών» του κ. Παπανδρέου.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση βιάζεται να προωθήσει το σχέδιο «Καλλικράτης», μιας και η επιβολή καθεστώτος περιφερειακής αυτονομίας ή ημιαυτονομίας – «τοπικών κυβερνήσεων» – υπήρξε πάντα το πρώτο βήμα γι’ αυτού του είδους τις ιδιωτικοποιήσεις.

Αυτό σημαίνει για την τσέπη μας νέα χαράτσια....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
http://aliartos-city.blogspot.com/2010/10/blog-post_4471.html

Ανώνυμος είπε...

File mou 5 Οκτωβρίου 2010 2:07 μ.μ. kai ego katastimatarxis eimai kai imouna kai sto panigiri kai den ida kanena Velvedino na zigoni eki giro, pos esi to grafis me bebeotita?

Ανώνυμος είπε...

@2.26 Epitelous kai mia foni poy na milaei gia ton ellinon tis koinotites...
Ta akous papa-Kosta pou agonizesai gia ton megalo Dimo?
Kapoia stigmi tha xreiastoume ksan kryfa sxoleia gia na mazepsoume to genos.

Ανώνυμος είπε...

γιατι το βελβεντο τι το ιδιαιτερο εχει κ`θα γινει αυτη η εταιρεια μονο για αυτους??ισα ισα για μενα σε θεμα συμπεριφορας-νοοτροπιας ειναι 50χρονια πισω απο ολους,τα κλειδια σε ενα μηνα στα Σερβια κ`οτι υπολοιπο εχετε απο τα παχια κονδυλια που παιρνατε καλοδεχουμενα.

Ανώνυμος είπε...

2:30 pes ta re file , alla ti eixame ti xasame leei i paroimia , giati kai pote ekatsan oi geitones? pote. mono tipota psonia ekanan rouxismo kai tpt alla kai meta tin kopanousan.

Ανώνυμος είπε...

AS ER8EI ME TO KALO H KALH MAS H KATSIKA NA KATEVAZEI TO GALA STA SERVIA KAI KANTE OSES ETAIRIES 8ELETE ESEIS META.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι στο χέρι της περιφέρειας πλέον η οργάνωση της κοινωνίας της σε δήμους, κι οχι στην κεντρική διοίκηση...ΤΖΑΜΠΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ οι της ΜΚΟ.
Ποιός περιφερειάρχης θα αλλάξει τον αριθμό των δήμων...οταν προοπτική είναι οσο το δυνατόν λιγότεροι, για οικονομικούς λόγους;;;;
Μήπως κάποιος κάνει τζάμπα διαφήμιση;;; αφού ετσι κι αλλιώς χρίσμα δεν επαιρνε απο κανένα κόμμα; λέω μήπως;;;
Οσοι διοίκησαν το δήμο τις τελευταίες 4ετίες εχουν την αποκλειστική ευθύνη, για οτι συνέβει στο δήμο, κι αυτό δεν αλλάζει με τίποτα...για να μην φανεί η ανεπάρκειά των μεθόδευσαν την κινητοποίηση αυτής της μορφής και μας βγήκαν κι απο πάνω λάδι...κι εκει που επρεπε να τους πάρουμε με τις πέτρες, τους κάνανε ηρωες κάποιοι...ερε φούρκα!!!

Ανώνυμος είπε...

Η...ΜΚΟ Βελβεντού δεν πρόκειται να έχει παρεμβατικό ρόλο, στις αποφάσεις της νέας δημοτικής αρχής,θα είναι τελείως...αχρείαστη, γιατί η φυσική-αιρετή εκπροσώπηση του Βελβεντού στο νέο δήμο Σερβίων-Βελβεντού θα γίνει με την αιρετή εκλογή των 6 δημοτικών συμβούλων του Κκε που κατεβάζει υποψηφίους στο Βελβεντό!
Οπότε το Βελβεντό, θα εχει δικά του πρόσωπα που θα το εκπροσωπούν στην δημοτική αρχή και το...αραγές μέτωπο της Συντονιστικής Επιτροπής Βελβεντού κατά των εκλογών, παύει να υπάρχει!!!
Συνεπώς, οσοι είναι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας και τις ΜΚΟ στο Βελβεντού, θα γνωρίζουν απο τώρα, οτι απο 1/1/11 ο Βελβεντούς θα εχει αιρετους-εκλεγέντες εκπροσώπους στο δημο Σερβίων-Βελβεντού, του Κκε και ολα τα άλλα, είναι απλά για να περνά ο καιρός!!!

Ανώνυμος είπε...

e re kaoura pou tin exoun oi serviwtes me to velvento kai tin mko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kai o ratsismos sto megaleio tou.....

Ανώνυμος είπε...

Και μετά ο 3.46 προσλήφθηκες ειδικός σύμβουλος του Ραγκούση.
Άμα δεν έχεις χαμπάρ' από Καλλικράτη μη πετάς μπαρούφες περί 6 συμβούλων γιατί η κοτρώνα θα 'ναι βαριά στην κεφάλα σου.
Αφήστε τα ΨΕΥΤΙΚΑ σενάρια γιατί το Βελβεντό δεν "τρώει κουτόχορτο" εκλογομάγειρες που σας έχει πιάσει πανικός.
Συμπολίτες μη δίνεται σημασία στις ψευτιές των κακόβουλων, βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδα.

Ο Απριλιανός

Ανώνυμος είπε...

21/4/67 ISE 5.50?

Ανώνυμος είπε...

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA KOINONIA LEEI, AAAXAXAXAXAXAXAXAXA AYRIO THA EHEI GELIO STIN KOZANI, AAAAXAXAXAXAXAXAXAXXAXA STIN POREIA TOYS,,,,,AAXAXAXAXAXAXAXAXA

Ανώνυμος είπε...

as min xexname kai tis prokliseis twn geitonwn ston podosfairiko agwna me ton titan pou oi paiktes prokalousan .alla kala tous ekanan kai tous erixnan mpoukalia ta paidia

Ανώνυμος είπε...

6.22 poies itan oi prokliseis????gia pes mas pou ta mikra sas fonazan kai prokalousan me to "dimos servion"? diarkos?..kai den nomizo na erixnan mono mpoukalia ta palikarakia sas...giati epesan kai petres mesa an vevaia to ksereis(alla to ksereis sigoura ...kai fovasai na to peis)

Ανώνυμος είπε...

titan serviwn-velvento 3-1 t upoloipa einai liga......vgalte oso mplouzakia thelete twra aneksartitoi xaxaxax....t upoloipa einai liga...titana arrwstia.......

Ανώνυμος είπε...

oi prokliseis ton dikon mas paidion apo ta Serbia htan xeiroteres. ekeinos o pitsirikas thelei ftisimo.
Oso gia ton Kokolio, ti na pei kaneis? dimarxos sto gipedo???????????

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο 8.49 είσαι υγιείς φίλαθλος. Κανονικά δεν έχεις καμιά θέση στα γήπεδα.

Ανώνυμος είπε...

gia pes poios pitsirikas thelei ftisimo...gt ap ekdw alla vlepete k alla akoute(eimai paiktis titan) pliroforiaka....pes noumero an dn thes n anafereis onoma...

Ανώνυμος είπε...

kai o dimarxos st gipedo gt s fainetai parakseno...???t emplekei tn politiki m t podosfairo...??? eseis mexri k mplouzakia exete...???eleos....agwnas podosfairou th ginotan oxi poreia gia tn kalikrati eleos....alla eipame voulwsan kapoia stomata....twra vgalte oso mplouzakia thelete...erxomaste kai ekei mesa...perimenete ponaei pio polu ekei mesa.....

102 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
104 είπε...

DEN MILAEI KANENAS DHM. POLITHS . GIAYTO 8A PSIFISOYME EITE ME EISAGELEA H XWRIS . BOLEPSAKHDES THS MKO

Ανώνυμος είπε...

Σιχαίνομαι τα greeklish, εκνευρίζομαι όμως και με τα απίθανα λάθη στα ελληνικά. Είμαι όμως και λίγο(;) "ματάκιας". Τι να κάνω;

Ανώνυμος είπε...

ti egine diladi 102???

ενας βελβεντινος είπε...

το λαθος των αθλητων του βελβεντου ηταν οτι εδωσαν μεγαλη σημασια στον αγωνα με τον τιταν.οσο για της προκλησεις:υπαρχει μεγαλυτερη προκληση απο το να σε ζητα ο κ.δημαρχος σερβιων να ηρεμηησεις?ο ιδιος ανθρωπος που πριν απο 5 μηνες αποκαλεσε τους παππουδες σου,τις γιαγιαδες σου,τους θειος και τις θειες σου ρουφιανους?υπαρχει εστω και ενας κατοικος του νυν δημου σερβιων που να εχει πει στον κ.κοκολιο οτι αυτα του τα λογια ηταν τουλαχιστον απαραδεκτα?μετα απορειτε γιατι πολυ βελβεντινοι δεν πηγαν στο πανυγηρι.με τι ορεξη να παν?να αντικρισουν τον ανθρωπο που αποκαλεσε τους προγονους τους ρουφιανους?

Ανώνυμος είπε...

ΗΡΕΜΕΙΣΤΕ ΠΑΙΔΕΣ. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.
ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΓΚ Ε ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΣΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ. ΒΟΗΘΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;
ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΕΔΩ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΣΟ ΠΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΓ ΠΟΡΕΙΑ ΔΥΟ ΓΕΙΤΟΝΩΝ;
ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ;

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην ασχοληθεί η ΜΚΟ με τις εκλογές και ποιοι θα πανε να ψηφίσουν. Οποιοσ θέλει ψηφίζει ελευθερα. Και αναλαμβάνει και τις ευθυνες.
Η ΜΚΟ κοιταει μπροστα.
Σε λιγα χρονια ολοι θα τρεχουν να κανουν ΜΚΟ και πρωτοι και καλιτεροι αυτοί που σήμερα την πετροβολούν.

Ανώνυμος είπε...

kai poios sas eipe oti den yparxei eleytheria? Edo se synedriaseis tis syntonistikis erxetai kai politis poy diafonei oloklirotika me ton agona poy ginetai. Kanenas pote den tou eipe na apoxorhsei. Oute kai skeftike na tou to pei.
Ayti einai i dimokratia mas file. kai leitoyrgei kala. ta alla einai ponira apo kapious pseftarades.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συντοπίτη Βελβεντινέ (12.41). Έχεις απόλυτο δίκιο για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Δημάρχου Σερβίων σχετικά με τη στάση των προγόνων σου κατά τη διάρκεια της κατοχής. Γίνεσαι όμως άδικος όταν εμπλέκεις στην αξιοθρήνητη στάση του κ.Κοκκολιού όλο το λαό των Σερβίων. Αν αυτό το λάθος σου έγινε από έλλειψη ενημέρωσης, έχει καλώς. Αν όμως ήξερες αυτά που θα πω παρακάτω, πρέπει νομίζω δημόσια να ανακαλέσεις αυτά που είπες. Θα είναι για τη δική σου εικόνα δείγμα δημοκρατικότητας και έλλειψης κάθε εμπάθειας. Αυτά σου τα λέω γιατί τις εμπαθείς και προβοκατόρικες δηλώσεις του κ.Κοκκολιού, τις κατήγγειλε και ξεσκέπασε με τον καλύτερο τρόπο, όχι κάποιος Βελβεντινός αλλά ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων. Αυτό το έκανε τουλάχιστον δύο φορές (και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και με δημόσια παρέμβαση στο servianet. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ λοιπόν θύμισε στον κ. Κοκκολιό ότι το αντιστασιακό κίνημα στην περιοχή μας είχε σαν αιμοδότη όχι μόνο τα Σέρβια αλλά και το Βελβεντό. Ήταν πραγματικό μάθημα ιστορίας η τοποθέτηση του κομμουνιστή Δημοτικού Συμβούλου και ο κ.Κοκκολιός και οι συν αυτώ ξεροκατάπιναν συνεχώς. Του θύμισε λοιπόν ότι εκτός από το γεγονός της έμπρακτης βοήθειας και αλληλεγγύης που επέδειξαν οι περισσότεροι Βελβεντινοί στους κατοίκους των καμένων Σερβίων και στους αντάρτες του ΕΛΑΣ των Πιερίων, μέσα από τα ίδια τα σπλάχνα τους αναδείχτηκαν εκατοντάδες μέλη και στελέχη των αντιστασιακών οργανώσεων της περιοχής (όπως και από τα Σέρβια και τα άλλα χωριά της περιοχής άλλωστε). Του θύμισε ότι ο γραμματέας του ΕΑΜ Σερβίων ήταν Βελβεντινός (ο δάσκαλος Φυλακτός). Του θύμισε ότι μετά το κατακρεούργημα από τους ΠΑΟτζήδες της γραμματέας της ΕΠΟΝ Χρυσάνθης Μπουκουβάλα (από τα Σέρβια), νέος γραμματέας αναδείχτηκε Βελβεντινός (ο Ζήνωνας Ζορζοβίλης). Του θύμισε επίσης ότι η έδρα των ανταρτών του ΕΛΑΣ, το παράνομο τυπογραφείο και του αντάρτικου νοσοκομείου ήταν η γεωγραφική ενότητα του σημερινού Δήμου Βελβεντού (Καταφύγι και Πιέρια). Επίσης του τόνισε ότι το γεγονός της δοσίλογης συμπεριφοράς κάποιων βελβεντινών (π.χ. Αντωνιάδης) δεν είναι μοναδικό στην περιοχή. Είχε ξεχάσει ο κ.Κοκκολιός ότι ο Μιχάλαγας ήταν σερβιώτης και του το θύμισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Όλα αυτά φυσικά, πρέπει να ξέρεις, είναι εμπεδωμένα στη συνείδηση των περισσότερων κατοίκων της περιοχής και φυσικά κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν και μάθημα ιστορίας για τη νέα γενιά. Έτσι ίσως αντιληφθούμε ότι ούτε μας χώριζε ούτε μας χωρίζει τίποτα. Μόνο τα προβλήματα ήταν, είναι και θα είναι κοινά για τους πολλούς. Κοινά θα είναι επίσης και τα συμφέροντα των λίγων (είτε είναι σερβιώτες είτε βελβεντινοί), εκείνων δηλαδή που τη διαχείριση της πολιτικής την έχουν κάνει επάγγελμα. Σκέψου λοιπόν αγαπητέ Βελβεντινέ (12.41) αν αξίζει τον κόπο να χαραμίζουμε τις δυνάμεις μας σε ψευτοδιλήμματα του τύπου ενιαίος ή ξεχωριστός Δήμος, ποιο όνομα θα είναι μπροστά και ποιο πίσω και άλλες βλακείες που κρύβουν την ουσία της επέλασης που γίνεται με τον Καλλικράτη στην τσέπη και του ενός και του άλλου. Σκέψου αν υπάρχει διαφορά στα κεκτημένα στην εκπαίδευση, στην υγεία και σε άλλους τομείς της ζωής μας ανάμεσα σε σένα και μένα, εν όψει της Καλλικρατικής λαίλαπας. Πές μου σε παρακαλώ τι διαφέρει η νέα φοροεπιδρομή που ετοιμάζουν με τον Καλλικράτη αν αυτή εφαρμοστεί από ένα δήμαρχο τοποτηρητή της κεντρικής εξουσίας ή από δύο. Πές μου αν οι φασιστικού τύπου αντιλήψεις που καλλιεργούνται (από λίγους ευτυχώς) και από τις δύο μεριές (ανεπρόκοποι οι μέν, γίδια οι δε) μπορούν να γίνουν εμπόδιο σε όλους εμάς που αύριο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια πολιτική που θα συρρικνώνει τα εισοδήματά μας, θα περιορίζει τα δικαιώματα μας και γεμίζει τις τσέπες κάποιων με περισσότερο πλούτο. Εγώ λέω ότι απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να σταθούμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να συγκρουστούμε. Τα ίδια μου είπαν και πολλοί Βελβεντινοί που μίλησα μαζί τους. Νομίζω ότι και οι πρόγονοί σας-μας θα ήταν περήφανοι γι΄αυτό. Εσύ τι λές;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συντροφε 3.43 το κειμενο σου παραπάνω ειναι καλό ως τη μέση.
Το υπόλοιπο δεν μας αγγίζει.
Δεν ξέρω τι θα κάνει το ΚΚΕ του Βελβενδού. Αλλά εμείς οι απλοί κομμουνιστές θα απεχουμε απο τις εκλογές. Γινεται ένας αγωνας από ολο τον κόσμο και εμείς δεν έχουμε τη διάθεση να κανουμε το χατήρι του κομματος.
Μακάρι ολοι οι αγωνες του κομματος μας να ειχαν την ίδια συσπείρωση που έχει ο Βελβενδινος κόσμος.
Εγω έχω μονο μια απορία. Αν τελικα το κόμμα μας αρνείται τον Καλλικράτη γιατί τότε κατεβάζει ψηφοδέλτια πανελλαδικα; Γιατι δεν αποχωρεί απο παντου σε ένδειξη διαμαρττυρίας όπωσ όταν αποχωρεί απο τη Βουλή οταν δεν συμφωνει με καποιος νόμους.
Εδω σύντροφε πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία του Βελβενδου για λόγους που εσυ ξέρεις ΄πιο καλά από μενα. Και συ μου ζητάς να σκύψω το κεφάλι και να συμμετέχω;
Κανετε οτι καταλαβαινετε. Αφείστε ομως εμένα τον απλό βελβενδινο να σκεφτώ τον τοπο μου και να κάνω αυτό που έκαναν κάποτε οι συμπολίτες που αναφέρεις παραπάνω. Αρνήθηκαν την εξουσία και έκαναν αντίσταση και αντιστασιακές οργανώσεις και τέλος πάντων δεν μπήκαν στις κυβερνήσεις για να παλέψουν από μεσα. Μια χαρά τα κατάφεραν.
Μην μου ακυρώνεις την διάθεσή μου να αγωνιστώ για τον τόπο που μεγαλωσα.
Δεν θα ξεβρακωθούμε για τον Καλλικράτη, ουτε θα είμαστε υποψήφιοι, ούτε θα ψηφίσουμε.
Αυτό που κάνουμε είναι κοινωνικός αγώνας. Πολεμούμε την αδικία και τον ψέμμα. Παλεύουμε για την κοροιδια που μας τάισαν.
Γιατί τοτε που μας γέλασαν σύντροφε δεν βγήκε το ΚΚΕ να τους καταδικάσει. Ή μήπως δεν χάρηκε αληθινα οταν μειμναμε μόνοι μας;
Η μήπως ο κομμουνιστής σύμβουλος της ΤΕΔΚ δεν ήταν εναντίον του Βελβεντού; Γιατί ολο αυτον τον καιρό μιολάμε ηγοια τους δεξιούς. Ήταν και ενας κομμουνιστής ανάμεσα τους.
Γιαυτο σου λέω σύντροφε ότι η μισή επιστολή ειναι καλή. Η άλλη μισή που γράφεις είναι κομματικός αγώνας και καταμέτρηση δυνάμεων και ψήφων. Αλλά εδω κόμματα δεν χωρούν.
Αν δεν μπορείτε να συνταχθείτε μαζί μας τουλάχιστον αφείστε μας ήσυχους αυτήν τη μοναδική φορά που το Βελβενδό προσπαθεί να αγωνιστεί ενωμένο.
Αντε γεια.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Βελβεντινέ (3.43)
(αποφεύγω την προσφώνηση σύντροφε και γιατί η ανωνυμία και των δυό μας δεν επιτρέπει την ταυτοποίηση αυτών που δηλώνουμε αλλά και γιατί αυτά που γράφεις, έτσι που τα γράφεις μου δημιουργούν υπόνοιες για έλλειψη κουλτούρας που θα ταίριαζε σε οπαδό του ΚΚΕ, άσχετα αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί μ΄αυτό).
Θα κάνω όμως μια υπόθεση εργασίας για να επισημάνω μερικά από αυτά που γράφεις και να τα σχολιάσω. Κατ΄αρχήν μάλλον σε βρίσκω κάπως μη διαβασμένο. Μιλάς για κάποιον αντιπρόσωπο του ΚΚΕ στην ΤΕΔΚ Κοζάνης. Απ΄ότι ξέρω αντιπρόσωπο στην ΤΕΔΚ το ΚΚΕ δεν έχει (αποτέλεσμα του καλπονοθευτικού συστήματος με το οποίο εκλέγονται). Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με. Αλλά όσο και να έψαξα στην ιστοσελίδα της ΤΕΔΚ, στο συμβούλιό της μόνο αντιπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είδα. Μήπως λοιπόν αδικείς κατάφορα το κόμμα το οποίο μέμφεσαι ότι δεν σας στήριξε. Κι άς έρθουμε τώρα στην ουσία της υπόθεσης. Όπως θα ξέρεις το ΚΚΕ σε όλα τα πολιτικά θέματα, εσύ μπορεί να διαφωνείς αλλά έτσι είναι, κρατά ενιαία θέση σε πανελλαδική κλίμακα. Αυτό άλλωστε επιβάλουν και η ιδεολογία του και το καταστατικό λειτουργίας του. Τώρα, αν εσύ διαφωνείς μ΄αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Για το θέμα του Καλλικράτη, των συνεπειών του και την στάση του ΚΚΕ νομίζω ότι ή δεν είσαι καλά πληροφορημένος (πάλι;) ή προσπαθείς με επιχειρήματα άσχετα με την ουσία να στηρίξεις πράγματα διαφορετικά. Λές π.χ. γιατί το ΚΚΕ συμμετέχει στις εκλογές αφού δεν συμφωνεί με τον Καλλικράτη. Και ποιος σου είπε αγαπητέ ότι τα κομμουνιστικά κόμματα όταν δεν συμφωνούν με την όποια ρύθμιση του αστικού κράτους δεν συμμετέχουν στις εκλογές. Με αυτή τη λογική το ΚΚΕ δεν έπρεπε να συμμετέχει ούτε στις βουλευτικές εκλογές ούτε στις εκλογές στο ευρωκοινοβούλιο ούτε στις εκλογές σωματείων και συλλόγων που η πλειοψηφία τους είναι κυβερνητική. Προφανώς αφού υπαινίσσεσαι ότι είσαι κομμουνιστής (;;;) θα ψήφισες σε πολλές από αυτές τις εκλογικές διαδικασίες. Μπορείς να μου πείς γιατί; Από αυτά που ξέρω το ΚΚΕ στηρίζει τη συμμετοχή του σε εκλογές αστικών θεσμών στην ίδια την ιδεολογία του. Υπάρχει μάλιστα και ολόκληρη πολεμική με την αντίθετη άποψη μη συμμετοχής στις εκλογές που εκπορεύεται από τους αναρχικούς. Το ΚΚΕ, και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα, ποτέ δεν είπαν ότι δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές. Ακόμη και σε περιόδους έντονης πολιτικής ανωμαλίας οι κομμουνιστές έδωσαν μάχες, χρησιμοποιώντας τις αστικές εκλογές και θεσμούς για να καταγγείλουν τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις και για να πληροφορήσουν το λαό για τις θέσεις τους. Αυτό κάνουν και τώρα. Με ποια λογική όμως κάποιοι που διαφωνούν μαζί τους, καλώς ή κακώς, θεωρούν ότι πρέπει να τους επιβάλουν τη δική τους άποψη; Πως μπορεί να συμβιβαστεί ακόμη και με την αστική δημοκρατική λογική η προσπάθεια εκβιασμού και απομόνωσης όσων θέλουν να αντιπαλέψουν τον Καλλικράτη ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ του συμμετέχοντας στις εκλογές είτε σαν υποψήφιοι είτε σαν ψηφοφόροι; Μη μου μιλήσεις για πλειοψηφίες γιατί η ιστορία έδειξε ότι πολλές φορές οι πλειοψηφίες στρέψανε τις κοινωνίες σε ολέθριες κατευθύνσεις.

Ανώνυμος είπε...

Είναι σαφής η δήλωση ΚΚΕ, κατεβάζει πλήρη ψηφοδέλτια στο Βελβεντό, που θα ανακοινωθεί επίσημα στις 18/10! Και θα εκλεγούν, οσοι κι αν ψηφίσουν.Ολα τα άλλα, είναι για εντυπώσεις!
ΜΚΟ,Συλλαλητήριο, εκδηλώσεις που δεν οδηγούν πουθενά...
Η σκληρή πραγματικότητα για το Βελβεντό αρχίζει απο 1.1.11...
Καιρός να προσαρμοστείτε στην νέα πραγματικότητα...
Το θέατρικό έργο, που κράτησε 6 μήνες...τελείωσε!

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να απαντήσω στον 3.43 και 6.26 σε 4 σημεια.
1.Δηλωμένος κομμουνιστής δεν είναι ο Σοφοκλής Σιδηρόπουλος Δήμαρχος Βερμίου και μέλος της Διοίκησης της ΤΕΔΚ Κοζάνης; Ας μην κρύβουμε την αλήθεια.
2. Γιατί αποχωρεί τακτικά το κομμα μας απο πολλες ψηφοφορίες στη Βουλή; Δεν το κάνει για αντίδραση; Ας αντιδράσει και στον Καλλικράτη που μας αδίκησε με αποχή. Τουλάχιστον στο Βελβεντό και σε κάθε τέτιοι Δήμο.
3. Ακουσα την κυρια Τσιγκα στο ΤΟΠ που έλεγε οτι οι βελβενδινοί διαφώνησαν για το ονομα του νέου Δήμου και γιαυτο αντιδράνε. Είναι δυνατόν να λέει τέτοιο ψέμα η υποψήφια της περιοχής; Για το λόγο αυτό αντιδράμε εμείς; Δεν ήταν καν ενημερωμένη.Παραποιούσε την αλήθεια μπροστά στα μάτια μας.
4. Αυτή η ενιαια θέση σε πανελλαδικα προβλήματα είναι καλή; Δηλαδή μαζι με τα ξερά θα κάψουμε και τα χλωρά; Ξέρετε πολλούς Δήμους σαν το Βελβεντό; Ας είναι 10 σε όλη την ελλαδα. Δεν χρειαζόμαστε υποστήριξη; Ακόμα και η Γενική Γραμματέας είπε στην ομάδα που την επισκεφτηκε οτι καλός είναι ο αγώνας που κάνει το Βελβεντό. Άσε που ήταν και πιο καλά ενημερωμένη από την υποψήφια Δλημαρχο, Εφη Τσίγκα.
Αρκετά είπαμε και κουράζουμε και τον κόσμο.
Κάντε ότι θέλετε σύντροφοι. Κάποιοι απο μας δεν θα σας ακολουθησουμε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν το ΚΚΕ θα κατεβάσει ή όχι υποψήφιους στο Βελβεντό. Ξέρω όμως ότι ο 6:27 παραπληροφορεί θελημένα ή άθελα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει, το ΚΚΕ ΔΕΝ μπορεί να βγάλει κανένα δημοτικό σύμβουλο. Όποιος μελετήσει τον εκλογικό νόμο θα το καταλάβει. Μπορεί βέβαια να βγάλει συμβούλους στο τοπικό συμβούλιο. Αναρωτήθηκε όμως κανείς σε τι θα οφελήσει; Θα μπορούν, αλήθεια, αυτοί οι σύμβουλοι να ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν το Βελβεντό όταν θα έχουν ψηφισθεί από 20-30-50 άντε 100 ψηφοφόρους; Θα είναι περήφανοι για την πράξη τους όταν σύσσωμη η κοινωνία λέει όχι στην ψήφο και στις υποψηφιότητες; Τα ίδια ερωτήματα πρέπει να απασχολήσουν και όσους τυχόν σκέφτονται να θέσουν υποψηφιότητα σε άλους συνδυασμούς.
Όσο για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πιάνει ο πόνος για το πως θα πορευτεί το Βελβεντό μετα την 1-1-11 ανθρώπους που προφανώς δεν είναι από το Βελβεντό. Η κοινωνία αποφάσισε να κάνει ένα αγώνα με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει. Σεβαστείτε τον και ευχηθείτε καλή επιτυχία. Ή αδιαφορείστε και ασχοληθείτε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος σας. Ή μήπως τα έχετε όλα λυμένα;

Ανώνυμος είπε...

Ο Σιδηρόπουλος αποχώρησε απο το ΚΚΕ εδώ και πολλά χρόνια. Δήμαρχος βγαίνει με την Ν.Δ. Το ΚΚΕ ούτε ζωγραφιστό δεν θέλει να τον δεί. Δείτε άλλωστε την κατάντια του που από κριτική υποστήριξη στον Καλλικράτη, με παρόμοια θέση όπως ο Στεργίου στο Βελβεντό (ζητούσε κι αυτός να μείνει το Βέρμιο ξεχωριστός Δήμος), τελικά κατέληξε υποψήφιος με τη Βρυζίδου και μάλιστα τελευταία έκανε μνημόσυνο μαζί της για τον Καντιώτη. Θα τρέμουν τα κόκκαλα των σκοτωμένων προγόνων του από το Μεσόβουνο. Κατάντια ανθρώπου. Τι σχέση αυτός με το ΚΚΕ. Τέτοιοι αριβίστες περάσαν από το ΚΚΕ ουκ ολίγοι. Συνήθως πέρναν την άγουσα όταν τους πετούσαν κι αυτούς κανένα κόκκαλο εξουσίας.
Η Παπαρήγα δεν είπε αυτό που λές στην αντιπροσωπεία, άλλα τους είπε (τη θέση του κόμματος για αγωνιστική στάση με συμμετοχή στις εκλογές και ενίσχυση των συνδυασμών του ΚΚΕ). Μή παραποιείς την αλήθεια συνεχώς. Τέτοια άγνοια των θέσεων του ΚΚΕ και της πραγματικής τοποθέτησης κάποιων (βλέπε Σιδηρόπουλος) μόνο υποψία για ρόλο βρώμικο σε βάρος του ΚΚΕ, μπορεί να αναδείξει αγαπητέ Βελβεντινέ.

102 είπε...

EMEIS 8A ΨHFISOYME KAI DEN EIMASTE 100 ESTW KAI ME PAROYSIA EISAGELEA . GIA NA DOYME POIOI TRAMPOYKODHMOKRATES DEN AFHNOYN TON KOSMO NA EKFRASTEI ELEY8ERA .

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΣ.
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ
ΑΜΟΙΒΑΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

gia ta sxolia tou agwna .ta paidia xesikofikan otan paikths tou velvedou tous ekane xeironomia enw eperne thn mpala gia araout .logiko htan na tous exagriwsei .giati oi opadoi mporoun na lene oti theloun omws einai aparadekto apo athliti na vrizei thn kerkida oso kai na prokalei.kai omws oi velvedinoi sinexisan na prokaloun .logiko htan h kerkida na antapodosei !!!

Ανώνυμος είπε...

ai vres ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ?
ΑΦΟΡΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΒΕΛΒΕΝΔΙΝΩΝ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ¨Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΥΠΗΡΞΑΝ ΛΕΕΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΙ,ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΦΟΡΑ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΤΛ.
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ¨Η ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ?

ΖΟΡΜΠΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ είπε...

Μιλάμε για πολύ Ράδιο - αρβύλα.
Σταματήστε να διοχετεύεται ψευδείς ειδήσεις. Το blog να μην δημοσιεύει τέτοια κείμενα χωρίς να είναι βέβαιο και από δύο τουλάχιστον πλευρές εξακριβωμένο κάτι.
Έλεος στην ψευτολογία και στα επικοινωνιακά τερτίπια. Έλεος κύριοι του blog.

ενας βελβεντινος είπε...

ποσες φορες πρεπει να το πουμε?ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ.ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ.ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ,ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙ,ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑ Τ'ΑΚΟΥΣΕΙ.ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Το Προφίλ μας