Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Φωτοβολταϊκές μπίζνες της διοίκησης του Δήμου Σερβίων και η χαμένη «αθωότητα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη μορφή του επείγοντος, η διοίκηση του Δήμου Σερβίων επανέφερε σαν θέμα την αίτηση μιας αμερικάνικων συμφερόντων εταιρίας για παραχώρηση 580 στρεμμάτων, στα οποία θα εγκαθιστούσε φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η ιστορία δεν είναι καινούρια, ούτε και μοναδική. Ο Δήμος Σερβίων ήδη έχει παραχωρήσει με παλιότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εκτάσεις για ανάλογες (μικρότερης έκτασης) «επενδύσεις».

Στις μέχρι τώρα αιτήσεις που έγιναν τόσο η συμπολίτευση (βλέπε Ν.Δ.) όσο και η αντιπολίτευση (βλέπε ΠΑΣΟΚ) με το πρόσχημα της «ανάπτυξης» ψήφιζαν υπέρ των παραχωρήσεων δημοτικών εκτάσεων σε ιδιώτες. Στη λογική αυτή ο μόνος που αντιτάχθηκε και πρόβαλε τη θέση για ενιαίο κρατικό φορέα παραγωγής ενέργειας, ήταν ο αντιπρόσωπος του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Όσο για τη συγκεκριμένη «επένδυση» αυτά που προβάλλονται τόσο από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου όσο και από την «αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ είναι η μισή αλήθεια. Τα γεγονότα έχουν ως εξείς: Για πρώτη φορά το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 9 Αυγούστου του 2007 με αίτηση παραχώρησης 800 στρεμμάτων από την εν λόγω εταιρεία. Στην ψηφοφορία που έγινε ο ΜΟΝΟΣ που καταψήφισε την παραχώρηση δημοτικής έκτασης ήταν ο αντιπρόσωπος του ΚΚΕ. Οι συμπολίτευση του κ. Κοκολιού και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ, ενώ κάποιοι άλλοι λευκό. Το θέμα ξαναήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόσφατα εξαιτίας λαθών που είχαν γίνει σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γής που ζητούσε η εταιρεία. Εντωμεταξύ είχε αλλάξει και η μετοχική της σύνθεση και έγινε πλέον ολοκληρωτικά αμερικανικών συμφερόντων.
Για την παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης απαιτούνταν αυξημένη πλειοψηφία και η απουσία κάποιων συμβούλων από την παράταξή του, ανάγκασε τον κ. Κοκολίο να αποσύρει το θέμα και να το φέρει στο τελευταίο (μεσημεριάτικο) Δημοτικό Συμβούλιο. Κάλεσε μάλιστα και τους υποψήφιους Δημάρχους για να τοποθετηθούν πάνω στην συγκεκριμένη πρόταση.
Οι παριστάμενοι υποψήφιοι Δήμαρχοι (Κωνσταντόπουλος, Παπαδόπουλος, Μακρυγιάννης) τοποθετήθηκαν ΟΛΟΙ θετικά για τη συγκεκριμένη «επένδυση» και θεώρησαν επιβεβλημένη την παραχώρηση της δημοτικής έκτασης.
Ο ΜΟΝΟΣ πάλι που κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης της ενέργειας και καταψήφισε την παραχώρηση ήταν ο αντιπρόσωπος του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι σύμβουλοι της Ν.Δ. και ένας του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ ενώ δύο του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν λευκό όχι γιατί είναι ενάντια στην παραχώρηση δημοτικής γής αλλά γιατί δεν «είχαν καλή ενημέρωση».
Η τελική έκβαση για μη παραχώρηση (προς το παρόν) ήταν αποτέλεσμα κάποιων απουσιών και της διφορούμενης στάσης των συμβούλων του ΠΑΣΟΚ. Τίποτα όμως δεν διασφαλίζει ότι η στάση τους στο μέλλον θα είναι διαφορετική. Η πρότασή τους άλλωστε για να αποφασίσει η νέα δημοτική αρχή αλλά και η θετική στάση των τριών προαναφερόμενων υποψήφιων δημάρχων μόνο αυτό δείχνουν.
Το πρόβλημά τους είναι ποιος θα μοιράσει την πίτα και όχι η διασφάλιση του ενιαίου και κρατικά ελεγχόμενου χαρακτήρα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ti egine re paidia gia to debaet giati den mas enimerosate? den sas bolebi to kanali mipos?

ntelalis είπε...

Ακούστε χωριανοί ...
Με διαταγή του μεγάλου μας Βεζύρη της Ενημέρωσης
Σηκωθείται από τα κρεβάτια σας
πιαστε το τηλεμπαστούνι
και συντονιστείτε στο κανάλη WEST
για να απολαύσετε το θέατρο ΣΚΙΩΝ με τίτλο
"Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ"
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΣΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ

ai-vreS είπε...

Κάποια κανάλια μας στέλνουν ένα mail, άλλα όχι. Τώρα το είδαμε κι εμείς.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=apS_Vx2eU_0&feature=mfu_channel

http://www.youtube.com/watch?v=baTDUt7eUHc&playnext=1&videos=VInwpQeROcs&feature=mfu_in_order

Ανώνυμος είπε...

γεια σας τι κάνετε εκει στα Σέρωια το γ.....ατε τελειος για τα καλά

Ανώνυμος είπε...

Sas exo kai gia exipnous kai kanenas den katalabe to ftino politiko koplaki pou katastrose i adipoliteysi? Sou lei borei na kerdisoume stis ekloges opote trenaroume tora tin paraxorisi ektaseos gia ta fotoboltaika kai stin sinexia mias kai 8a eimaste emis stin dimarxia ta paraxoroume panigirikos aytin tin fora kai etsi xaraktirizomaste oti exoume oikologiki sinidisi kai parousiazoume kai ikologiko ergo. Ayta ta kolpakia de sas ta didaxe kala to Pa-sok,o kosmos pleon einai orimos kai den xabariazi apo tetia ftina pexnidakia.

Ανώνυμος είπε...

ντροπή

Το Προφίλ μας