Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση Μπάκανου-Βαρσαμή στο συκοφαντικό δελτίο τύπου του Δήμου Σερβίων


ΕΠΕΝΔΥΣΗ!!! ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Με έκπληξη διαβάσαμε σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ένα δελτίο τύπου του Δήμου Σερβίων το οποίο αναφέρει ότι « Μια ώριμη επένδυση που θα αγγίξει τα 80.000.000 € κινδυνεύει να χαθεί για την περιοχή των Σερβίων εξαιτίας της άρνησης Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης του Δήμου Σερβίων…..Η απόφαση για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης εκμίσθωσης απαιτούσε την πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου με τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης Γεώργιο Μπάκανο και Ευάγγελο Βαρσαμή και υποψήφιους εκ νέου με τον συνδυασμό του κ. Βασίλη Κωνσταντόπουλου να τάσσονται αρνητικά στην υλοποίηση της επένδυσης..»
Χωρίς διάθεση κατάχρησης του χώρου σας έχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε στον κύριο Δήμαρχο, όσο γίνεται πιο σύντομα, σε ένα θέμα που μας αφορά προσωπικά.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων που πραγματοποιήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη του 2010  το 9ο θέμα συζήτησης ήταν «Περί εκμίσθωσης έκτασης 580.000 τ.μ. στο ΔΔ Σερβίων στην ΚΟΖΑΝΙ ENERGY ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την παραγωγή Ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πλαίσια». Αναζητήσαμε επισταμένως στο internet την εταιρεία αλλά δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο ούτε καμία δράση της. Τα μόνα στοιχεία που κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ήταν μια χειρόγραφη απλή αίτηση - αίτημα χωρίς άλλα στοιχεία και ότι η έκταση ανήκε στα όρια του Δημοτικού Διαμερίσματος Καστανιάς. Παρά τις εκκλήσεις μας δεν μας δόθηκε καμιά πληροφορία για το ποιοι είναι οι μέτοχοι της εταιρείας, πού έχει έδρα η εταιρεία και ποια είναι τα τηλέφωνα της για να επικοινωνήσουμε. Απλά μας ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία είναι αγγλικών συμφερόντων.
Αν αυτό δεν είναι απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου τότε τι είναι ;
Η πρόταση καταψηφίσθηκε από το σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Τσολακίδης και τον εκπρόσωπο της παράταξης που υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ  Χατζηδημητράκο Νίκο, ενώ οι κύριοι Μπάκανος Γεώργιος και Βασραμής Ευάγγελος ψήφισαν λευκό. Η πρόταση απορρίφθηκε και στο τέλος απεσύρθη.

Ο κ. Δήμαρχος όμως δεν το βάζει κάτω. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που κλήθηκε να συνεδριάσει την 5η  Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη του 2010 και (τυχαία ;) εργάσιμη ώρα 1.00 μμ (!!!) εισηγείται ο ίδιος ακριβώς το ίδιο θέμα «Περί εκμίσθωσης έκτασης 580.000 τ.μ. στο ΔΔ Σερβίων στην ΚΟΖΑΝΙ ENERGY ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την παραγωγή Ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πλαίσια». Τα νέα στοιχεία που κατατέθηκαν ήταν ότι η έκταση άλλαξε τοποθεσία και ανήκει στα όρια του παλαιού οικισμού Λάβας και ότι η εταιρεία είναι αμερικανικών συμφερόντων. Στο ακροατήριο παραβρέθηκαν δυο εκπρόσωποι της εταιρείας SUNPOWER οι οποίοι προσπάθησαν, αντιλαμβανόμενοι την προχειρότητα και την επιπολαιότητα της δημοτικής αρχής, να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο για τις προθέσεις τους.
Είναι προφανές ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορούσαμε να συναινέσουμε για  να ληφθεί άμεσα απόφαση με την μορφή του επείγοντος και μάλιστα ένα μήνα πριν από τις εκλογές. Την πρόταση καταψήφισε ο κ. Χατζηδημητράκος Νίκος (ο οποίος περιέργως δεν αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Δήμου) και οι παρευρισκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Μπάκανος  Γεώργιος & Βαρσαμής Ευάγγελος ψήφισαν και πάλι λευκό. Η πρόταση  μη έχοντας την ανάλογη πλειοψηφία απορρίφθηκε.
Από την παράθεση των παραπάνω στοιχείων προκύπτουν αβίαστα ερωτήματα και συμπεράσματα :

1.                  Είναι δυνατόν να θεωρείται ώριμη μια επένδυση 80.000.000 € όταν ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης και της ανεύρεσης χώρου εγκατάστασης ; Όσοι γνωρίζουν από επενδύσεις και από ωριμότητα επενδύσεων ας δείξουν κατανόηση. Ο κ Δήμαρχος, «ως ειδικός αξιολογητής επενδύσεων», μπορεί να μας απαντήσει ;
2.                  Είναι δυνατόν να καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει μια απόφαση για μια έκταση περίπου 600 στρεμμάτων χωρίς να έχει στη διάθεσή του κάποια δεδομένα όπως π.χ. μια στοιχειώδη οικονομοτεχνική μελέτη ;
3.                  Είναι δυνατόν να εκμισθώνεται δημοτική περιουσία χωρίς στοιχειώδη  νομική υποστήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου; Ο κ. Δήμαρχος, αν απέκτησε και νομικές μαζί με τις οικονομοτεχνικές γνώσεις, ας μας το δηλώσει...
4.                  Είναι δυνατόν να απορριφθεί μια πρόταση σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο επειδή την καταψήφισαν  μόνο δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι ; Διαθέτεις άνετη πλειοψηφία κύριε Δήμαρχε. Πού ήταν οι υπόλοιποι Σύμβουλοι της παράταξης σου να υπερψηφίσουν την πρόταση; Είμαστε υποχρεωμένοι να σου θυμίσουμε ότι  «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται».
5.                  Είναι φανερό ότι θέλεις να παίξεις προεκλογικό παιχνίδι και αναφέρεις, με πρόθεση κατηγορίας, ότι οι Μπάκανος Γεώργιος και Βαρσαμής Ευάγγελος είναι εκ νέου υποψήφιοι με τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο. Σε ευχαριστούμε γιατί οι κατηγορίες σου είναι για εμάς προεκλογική διαφήμιση και να είσαι  σίγουρος ότι οι δημότες  καταλαβαίνουν.
6.                  Τέλος, κύριε Δήμαρχε, και επειδή αναγνωρίζουμε ότι συνετέλεσες τα μέγιστα στην ανάπτυξη αυτού του τόπου (…) κατανοούμε γιατί κατέθεσες εμβόλιμα στα (Διάφορα θέματα συζήτησης) στη συνεδρίαση της 5ης  Οκτωβρίου,  ημέρα Τρίτη του 2010,  αίτημα αναγνώρισης - απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο χρέους του Δήμου Σερβίων προς το πρόσωπό σου (!!!) ύψους 300.000 € (!!!).  Το έκανες για να έχεις νομικά επιχειρήματα ώστε να το διεκδικήσεις δικαστικά από τον εαυτό σου, όσον καιρό θα είσαι Δήμαρχος,  ή από την επόμενη δημοτική αρχή που θα αναδείξει ο λαός στις 7/11/2010.
Κατάφερες στο τέλος της θητείας σου να σύρεις την πλειοψηφία του  Δημοτικού Συμβουλίου σε μια απόφαση που δεν έχει προηγούμενο στα αυτοδιοικητικά χρονικά.

Σέρβια /8/10/2010

ΜΠΑΚΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΜΑΚΑΚΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΩΣΤΑ 300.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΟΚΟΛΙΟ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Kala ta grafete alla sas roto pali, pou einai pou 8a stelnate ton Kokolio ston isagelea?, ti egine kai siopate toso poli? mipos kai se se aytin tin periptosi prospa8ite na dimiourgisete arnitikes entiposi? giati den apadate?

Ανώνυμος είπε...

Γέμισε ο τόπος φωτο-βολταικα.5000 αιτήσεις εγιναν στην ΔΕΗ απο πολίτες και αγρότες.Τι χρειάζεται ξενη εταιρεία, οταν το ολο πράμα δείχνει οτι κάτι κρύβεται.
Να πάρουν θέση και οι υποψήφιοι Δημαρχοι σε ενα τόσο σοβαρό θέμα.Κανένας υποψήφιος δεν εκανε κριτική μέχρι τώρα στην απερχόμενη δημοτική αρχή.Γιατί το αποφεύγουν; Δεν εχουν την αντοχή να το κάνουν? Κοιτάνε μόνο το μέλλον(τους) απο 1.11?
Τι εχει να πεί ο λαλίλαστατος υποψήφιος δημαρχος ΝΔ στα Σέρβια για αυτό το θεμα.
Στην ομιλία του ''με τα πολλά πρέπει...'' που είπε, εδειξε οτι είχε οδηγίες απο τον δήμαρχο, πως να εκφρασθεί.
Τι εχουν να πούν και οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι?
Να πάρουν δημόσια θεση και να μην κοιτάνε πως θα βρούν υποψηφίους, που ακόμα δεν συμπληρώνουν...

ai-vreS είπε...

Είπαμε εμείς ποτέ για εισαγγελέα; Κάτι λάθος κατάλαβες φίλε μας.
Για την ταμπακιέρα θα πεις κάτι;

Βελβεντινός είπε...

Όπως καταλαβαίνετε εμείς οι Βιλβινοί μάλλον πέφτουμε από τα σύννεφα.
Είναι δυνατόν ο Δήμος να χρωστά 300.000 ευρώ στο Δήμαρχο;;; Τι είναι στραγάλια;;; Με ποια παραστατικά ψηφίζει κάποιος αυτό το κονδύλι;;Υπάρχει περίπτωση κάποιος μετά την 1-1-11 να αναγνωρίσει τέτοια οφειλή;;;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ , είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σήμερα ?
Τα ξέρει αυτά ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ?
Αν τα ξέρει, γιατί δεν τον πέταξε έξω?
Πως εμείς να ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ότι είναι ΤΙΜΙΟΣ.

ΜΕΝΕΛΑΕ αν θες εμείς να είμαστε ΜΑΖΙ σου , ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΟΞΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ.
Ζημιά σε κάνουν

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥ Κους ΜΠΑΚΑΝΟ και ΒΑΡΣΑΜΗ που κράτησαν το ΚΥΡΟΣ του ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ.

ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ
ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ

Ανώνυμος είπε...

ma o menelaos toys exei petaxi idi exo den exei kanena ypocifio apo aytoys o papadopoylos omos

Ανώνυμος είπε...

afta ta 300 xiliarika o kokolios tha ta moirasei me ton mpouxoura i tha psifisoun alla gia ton antidimarxo?

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕ ΤΟΝ ΚΟΚΟΛΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ;
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΚΟΛΙΟ ; (ΩΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΕΝΝΟΩ)

Ανώνυμος είπε...

ο σημερινος δημαρχος σερβιων ειναι ο μονος δημαρχος που εχει βαλει λεφτα απο την τσεπη του στο δημο και πολλα μαλιστα,οτιδηποτε αλλο ειναι αισχρα ψεμματα!!και αυτος ειναι ο κυριος λογος που οικονομικα δεν μπορει να ξανακανει αγωνα..

Ανώνυμος είπε...

XAXXAXAXAXAXAXAXA Για καλό το λες αυτό; Πού είναι ένας εισαγγελέας ρε παιδιά; Άκου έβαλε λεφτά από τη τσέπη του στο δήμο!!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Το Προφίλ μας