Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Παλλαϊκή η συμμετοχή της Κοινωνίας του Βελβεντού στην Πορεία Διαμαρτυρίας»


Το βράδυ της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου 2010 σύσσωμη η κοινωνία του Βελβεντού συμμετείχε στην πορεία δημοκρατίας, αυτονομίας και διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών (για τη θέση του Βελβεντού στον Καλλικράτη) στην πόλη της Κοζάνης.  
Παρά το τσουχτερό κρύο, την βροχερή μέρα και την δυσκολία της ώρας, αφού πολλοί ήταν ακόμα στις δουλειές τους, μια ανθρώπινη αλυσίδα πολιτών, διαδηλώσαμε στους κεντρικότερους δρόμους της Κοζάνης για να διατρανώσουμε για μία ακόμα φορά τη βούληση και την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα της ανεξαρτησίας του Δήμου Βελβεντού. Για να καταστήσουμε σαφή και ξεκάθαρη την αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας να μην συναινέσουμε στην - ανεξήγητη ακόμα - κατάργηση του Δήμου Βελβεντού και να υπογραμμίσουμε ότι θα απέχουμε από τις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη. Αλλά και να διαμαρτυρηθούμε για τον άδικο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το Βελβεντό στον Καλλικράτη, μοιράζοντας και ενημερωτικό υλικό στους πολίτες και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Οι πολίτες της πρωτεύουσας του Νομού αντιμετώπισαν με ειλικρινές ενδιαφέρον και σεβασμό και αυτή την κινητοποίηση εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της κοινωνίας του Δήμου Βελβεντού.    
Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών, ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αγρότες, επαγγελματίες, έμποροι, οικοδόμοι, εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων, εκπαιδευτικοί, άνθρωποι από όλες τις ηλικίες και βέβαια η μαχητική νεολαία και η πρωτοποριακή κίνηση γυναικών του Βελβεντού έδωσαν βροντερό «παρών»  στην κινητοποίηση.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποτύπωσαν με ήχο και εικόνα την ειρηνική διαδήλωση μιας ολόκληρης  κοινωνίας, και μετέφεραν το μήνυμα παντού και κυρίως σε αυτούς που αποφάσισαν για τον Καλλικράτη. 
Η κοινωνία του Βελβεντού επιμένει και θα επιμένει μέχρι τελικής δικαίωσης στον αγώνα για την αυτονομία, επειδή πιστεύει ότι ο σημερινός Δήμος Βελβεντού όχι μόνο είναι βιώσιμος αλλά αποτελεί και υπόδειγμα άσκησης ουσιαστικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα όμως αγωνίζεται και για την άρση της απίστευτης και κατάφωρης  αδικίας, του ολοφάνερου εμπαιγμού που υπέστη, με τις παλινωδίες των θεσμικών αποφάσεων που αδίκησαν το Βελβεντό για λόγους και σκοπιμότητες που μέρα με τη μέρα καταρρέουν στη συνείδηση των πολιτών τόσο του νομού Κοζάνης όσο και της Δυτικής Μακεδονίας.
Ευχαριστίες οφείλουμε σε όλους τους πολίτες και τους φορείς που  συμμετείχαν στην μεγάλη μας εκστρατεία, στα ΜΜΕ που στάθηκαν για μία ακόμη φορά στο πλευρό μας και κάλυψαν την εκδήλωση και βέβαια στην Αστυνομική Διεύθυνση και στην Τροχαία Κοζάνης καθώς και στο Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων για τη συνεργασία και τη βοήθειά τους.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                                                            ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"- ανεξήγητη ακόμα - κατάργηση του Δήμου Βελβεντού" ακόμα δεν καταλάβατε;

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια του Βελβενδού χάσατε επεισόδια γιά τόν καταργηθέντα επί ΠΑΣΟΚ Δημος Βελβενδού . ολος ο κόσμος το κατάλαβε εσεις ακόμα α ν τ ε α ν τ ε κοιμόσαστε τόν υπνο τού Στεργίου

Ανώνυμος είπε...

"Ταυτόχρονα όμως αγωνίζεται και για την άρση της απίστευτης και κατάφωρης αδικίας"

Ας μας πουν, αδικία από ποιόν? Από την Παπαρήγα? Από τον Σαμαρά? Από τον Τσίπρα? ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟΙ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ? Γιατί ακόμα και τώρα φοβάστε να κατονομάσετε αυτούς που σας αδίκησαν? Γιατί ανάφέρεστε μόνο εναντίον της ΤΕΔΚ? Αυτοί ψήφισαν τον Καλλικράτη? Ο Γκάσης, ο Μιχαηλίδης και η Νανοπούλου σας φταίνε? Αυτοί ψήφισαν τον Καλλικράτη? Ή μήπως είστε πολύ ΠΑΣΟΚ εκεί στη συντονιστική επιτροπή για να κατονομάσετε ανθρώπους? Λέω, μήπως?

Ανώνυμος είπε...

Η Κυβέρνηση φίλε μας αδικησε. Το ΠΑΣΟΚ. Το ειπαμε 1000 φορές. Γιαυτό δεν τους ψηφίζουμε. Γιαυτό δεν θα ψηφίσουμε ουτε στις βουλευτικες εκλογες οταν γινουν. Γιαυτό τους αποφευγουμε.
Αλλα δεν ξεχναμε και τον Καποδιστρια 2 που ετοιμαζε ο Παυλοπουλος αλλα δεν τον εκατσε επειδή δεν προλαβε λογο Βατοπεδιου. Αυτός ο κυριος Παυλόπουλος κατέβασε πρωτος την πρόταση για 4 δήμους. και ο ΓΑΠ την εφάρμοσε.
Το μηνυμα το ΠΑΣΟΚ θα το παρει απο ολη την Ελλαδα. Ιακονοποιηθηκες τωρα;

Ανώνυμος είπε...

kai o Samaras mas adikise giati ta protopallikara toy mas polemisan apo pantou. H TEDK diki toy einai. O Kasapidis elege gia 4 Dimous kai otan irthe i ora tis krisis toys ekane 7. O nomarxis ston Samara einai kai milouse gia 4 dimous. oute mia fora den stirikse dimosia to Belbendo. Nomarxis eisai file. Sou dinoun sto piato enan pempto dimo kai anti na bgeis na peis oti ton stirizeis kaneis tin papia. O Antinomarxis ta idia. O Papageorgopoulos tis Thessalonikis mas efage kai aytos. O kaklamanis tis Athinas kai aytos enantion mas. Giati?
Den itan mono to PASOK. Htan oloklhrh sympegnia apo ta dyo megala kommata. Den peirazei emis den skyboyme to kefali.

Ανώνυμος είπε...

kai ti perimenete na vgei ?

Ανώνυμος είπε...

tipota den 8a ginei.an katevei to kke kai oi katagfygiotes petakse to poylaki.paei ki o agwnas pane ola.trixes dhl.

Ανώνυμος είπε...

Αν κατέβει το Κ.Κ.Ε. και οι καταφυγιώτες (εκ Θεσσαλονίκης & Κατερίνης πάντα) το πολύ – πολύ να υπάρχει και ένα 5%, αν νομίζουν κάποιοι ότι με τέτοια ποσοστά «χαλάνε» οι αγώνες είναι γελασμένοι.
Η αντίδραση του Βελβεντού θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς από αυτούς που το παίζουν επαναστάτες με μοναδικό στόχο την τσέπη τους ή τη γραμμή του κόμματος.

102 είπε...

DEN EINAI MONO EK KATAFYGIOY KAI KATERINHS EINAI KAI EK BLB ,8A PSIFISOYME DEN 8A AFHSOYME TON TOPO MAS SE KLIKES KAI DEN EINAI MONO TO KKE ENAI KI ALLOI

Ανώνυμος είπε...

Καθόλου απίθανο να είναι και άλλοι (ας πάει και 10% λέμε τώρα),
Το μόνο σίγουρο ΑΓΑΠΗΤΉ μου 11:51, είναι ότι ενώ μιλάς για κλίκες, αυτοί που θα πάνε να ψηφίσουν (και εσύ μαζί) είτε έχουν ανεξόφλητες επιταγές από βολέματα και business (δες ποιοι αποχώρησαν), είτε έχουν ανεξόφλητες επιταγές στο κόμμα (δες την ΚΛΙΚΑ Κ.Κ.Ε.).
Να δω μόνο πως θα το πεις στους αγνούς αριστερούς του χωριού, που μέχρι και τι σύνταξή τους δίνανε κάποιοι από αυτούς για να στηρίζουν το κόμμα.

102 είπε...

OI ARISTEROI DINAN KAI 8A DINOYN MIA ZWH GIA TO KALO TOY TOPOY TOYS,OI DIPLWMIS8OI, KAI OI DIPLWSINTAKSIOYXOI THS MKO POY DINAN; Α ΚSEXASA STA TSIPOYRA STON PLATANO OTAN KANANE SXEDIASMO GIA TON (OREINO ) DHMO .

Το Προφίλ μας