Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Θέμης Απατσίδης: Μην κλαις για κάτι που τελείωσε, χαμογέλα επειδή συνέβη

Πριν από 3 μήνες, καταθέσαμε δημόσια το όραμα μας και ζητήσαμε τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Πιστέψαμε πως έχει έρθει η ώρα να ανατραπούν κατεστημένα, νοοτροπίες και αντιλήψεις δεκαετιών. Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι δεν είναι επιλογή μας η διαμαρτυρία και η καταγραφή. Στόχος μας δεν ήταν η επαναστατική γυμναστική. Δεν μας άγγιξε ποτέ η συμβατική λογική της διεκδίκησης επιλεγμένων ομάδων ψηφοφόρων. Το ουσιώδες ζήτημα για μας ήταν η θεμελίωση μιας ευρύτερης πολιτικής πρωτοπορίας στην κοινωνία συνολικά, που θα μπορεί να κερδίσει στρατηγικά, όχι μόνο αυτή αλλά και την επόμενη εκλογική μάχη. Καταθέσαμε την ψυχή μας και τις ιδέες μας, για να διεκδικήσουμε την κοινωνική πλειοψηφία. Επιχειρήσαμε να ξεκινήσουμε ένα νέο ιστορικό και πολιτικό κύκλο. Να βάλουμε φρένο στο καθεστώς των επαγγελματιών της πολιτικής και των ισόβιων αρχόντων. Τολμήσαμε την υπέρβαση.

Σήμερα 3 μήνες μετά, αντικρίζουμε το πραγματικό μέγεθος της πολιτικής κρίσης. Οι νέοι επιστήμονες, οι πετυχημένοι επαγγελματίες, οι άνθρωποι του μόχθου, αρνούνται να συνθλιβούν στις μυλόπετρες μιας ανθρωποβόρας πολιτικής. Αρνούνται να συνταχθούν στη λογική ενός νόμου που ουσιαστικά περιορίζει τη δημοκρατία στην αυτοδιοίκηση, λειτουργεί απαγορευτικά στην εμφάνιση εναλλακτικών κινήσεων και δίνει προβάδισμα στους συνδυασμούς που έχουν την υποστήριξη κομματικών δικτύων. Τα πιεστικά προβλήματα της επιβίωσης, σε συνδυασμό με την απαξίωση της πολιτικής, τους οδηγούν άλλη μια φορά στην αποστασιοποίηση. Δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε εγκατεστημένες παραδοχές της σκέψης των συμπολιτών μας. Δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε βεβαιότητες για το αμετάβλητο της πολιτικής.   
Σήμερα διαπιστώνουμε ότι παρά τη μεγάλη απήχηση της πρότασης μας στην κοινωνία, συναντάμε μια απερίγραπτη απροθυμία συμμετοχής, που δεν μας επιτρέπει να συγκροτήσουμε το ψηφοδέλτιο της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Επειδή δεν ανήκουμε σ’ αυτούς που ψάχνουν εναγωνίως ρόλους, επειδή θέλουμε να είμαστε πολιτικά χρήσιμοι στην κοινωνία, επειδή δεν θα γίνουμε ίδιοι με αυτούς που το 2006 παρέδωσαν το δήμο στο σκοταδισμό και τη στασιμότητα, επειδή διαφοροποιούμαστε ηθικά, αποφασίσαμε να μην καταθέσουμε συνδυασμό στην παρούσα εκλογική διαδικασία.
Η απόφαση μας αυτή σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι παραδίδουμε τα όπλα. Δεν υποστέλλουμε τη σημαία της ανανέωσης. Συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή. Θα είμαστε παρόντες όσο τα προβλήματα του Δήμου συσσωρεύονται, όσο πλανάται το φάσμα της ανεργίας και της αύξησης του Δημοτικού χρέους, όσο εξακολουθεί η επενδυτική και αναπτυξιακή άπνοια, όσο η βαρβαρότητα συνθλίβει την καθημερινή μας ζωή. Τη μεγάλη μάχη για τον εκδημοκρατισμό της αυτοδιοίκησης θα τη δώσουμε μαζί. Θα είμαστε παρόντες σε όλα τα δημοτικά συμβούλια. Θα διατηρήσουμε τον όμιλο προβληματισμού, τα γραφεία μας και θα ενισχύσουμε την επικοινωνία μας με τους συνδημότες μας με έντυπη και ηλεκτρονική εφημερίδα.
Κάναμε το πρώτο βήμα. Κατακτήσαμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας. Δεν χαρίζουμε σε κανένα την πολιτική μας ταυτότητα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των σοβαρών δημιουργικών δυνάμεων του Δήμου. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, για τους νέους, για την αυτοδιοίκηση. Η αισιοδοξία, η ελπίδα, ο διαρκής αγώνας είναι το καταφύγιο μας.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους μοιράστηκαν μαζί μας το ίδιο όνειρο, τους συνοδοιπόρους και τους συναγωνιστές μας, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πρωτοβουλίας, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας που τόλμησαν την υπέρβαση.

Πηγή: kozani.tv

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κοινωνία σε αγνόησε ,σου γύρισε την πλάτη…………………
Εσύ Απατσίδη,και στον "επικήδειο" την υβρίζεις…………………
Με λόγια ,κούφια, ψεύτικα ,μεγάλα…………………………….
Δεν έλαβες το μήνυμα………………………………………….
Θα χρειαστείς και άλλα μαθήματα κατά πως φαίνεται…………
Εδώ θα είμαστε …………………………………………………
Θα σε περιμένουμε με υπομονή.....τετραετίας!

Ανώνυμος είπε...

Όπα ρε Ρίνγκο!!!!Χαλάρωσε!!!
Ποιά κοινωνία αγνόησε και γύρισε την πλάτη στον κ. Απατσίδη; Μήπως ο μικρόκοσμος στον οποίο επιβιώνεις εσύ και το σινάφι σου;;;
Και εντάξει δικαίωμα σου είναι να θεωρείς μια γενναία επιστολή αποχώρησης ως επικήδειο όπως δικαίωμά σου είναι το να είσαι αγράμματος μιας και η επιστολή κάθε άλλο υβριστική δεν είναι. Γραφή εντάξει ξέρεις!!Ανάγνωση όμως μάλλον όχι...
Όσο για τα λόγια τα κούφια τα ψεύτικα τα μεγάλα είμαι σχεδόν σίγουρος ότι εσύ έχεις χτίσει την ζωή σου πάνω σε αυτά...
Όσο για το μήνυμα που λες ο κ. Απατσίδης το έλαβε.Φυσικά μιλάω για το μήνυμα της κοινωνίας της Εορδαίας
Και τέλος για την υπομονή τετραετίας που θα περιμένεις για να δείξεις και πάλι το ποιόν σου, με τα μεγάλης μου λύπης να σου υπενθυμίσω ότι ΕΜΕΙΣ δεν συχνάζουμε στους υπονόμους και τα λασπόνερα. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε 1:42 δεν είναι βρισιά προς την κοινωνία να λές "Σήμερα διαπιστώνουμε ότι παρά τη μεγάλη απήχηση της πρότασης μας στην κοινωνία, συναντάμε μια απερίγραπτη απροθυμία συμμετοχής";
Απερίγραπτη η κοινωνία; Απερίγραπτοι είναι όσοι φαντάζονται ότι εκπροσωπούν την κοινωνία και όταν η κοινωνία δεν τους ακολουθεί τότε την βρίζουν.

Δεν είναι ταυτόχρονα και σχήμα οξύμωρον;

Τι φαντάζονταν δηλαδή ο Απατζίδης; ότι θα κάνει ένα νεύμα και όλοι θα στοιχηθούν από πίσω; Και επειδή δεν στοιχήθηκαν είναι απερίγραπτη η συμπεριφορά τους;

Λίγο λιγότερο υπερφίαλοι να είσασταν ίσως και κάτι να άκουγε η κοινωνία. Αλλά εσείς το μόνο που θέλατε να κάνει η κοινωνία είναι να σας ακολουθήσει τυφλά, χωρίς προηγουμένως να έχει δει τίποτα από εσάς και το ποιόν σας στα δημόσια πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Απερίγραπτη πασά μου ήταν η απροθυμία συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο.Για άνοιξε τα μάτια σου και δες πόσο δυσκολεύονται όλοι οι συνδυασμοί να σχηματίσουν ψηφοδέλτιο.Αυτό είπε ο κ. Απατσίδης.Και όχι απερίγραπτη η κοινωνία και η συμπεριφορά της.Αλλά είπαμε να γράφεις ξέρεις αλλά να διαβάζεις μάλλον όχι.Ή μπορεί να μην θες!!!Ή μπορεί να μην σε αφήνουν.
Μην προσπαθείς λοιπόν μέσα σε ένα άρθρο το οποίο μάλλον είναι και παλιό και δεν είναι και πολυδιαβασμένο να κάνεις πολιτική.Γιατί ξέρεις και κάτι άλλο...Τέτοιου είδους πολιτικές μας πήγαν πίσω σαν χώρα.Και ευθύνη έχουμε όλοι μας.
Και άμα θες και γουστάρεις να κάτσουμε σε έναν καφέ να τα αναλύσουμε όλα.Να δούμε το τι και το γιατί και όχι το ποιος και το πως.Αν με καταλαβαίνεις...
Εγώ φίλε μου είμαι ο Μαυρίδης ο Γρηγόρης και έχω ένα χ ποιόν.Εσύ ποιος είσαι;

Το Προφίλ μας