Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Μεταναστών της ΑΡΣΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ


Από τη Δευτέρα 11 έως την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010 οι ενδιαφερόμενοι μετανάστες μπορούν να εγγραφούν στο Σχολείο Μεταναστών της ΑΡΣΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ, που βρίσκεται στην οδό Αμύντα 4. Το Σχολείο Μεταναστών προσφέρει δωρεάν: · Εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και ανάπτυξης καθημερινών δεξιοτήτων επικοινωνίας σε ενήλικες μετανάστες. Λειτουργούν 3 επίπεδα: 1ο επίπεδο, τμήμα ένταξης,

για όσους μετανάστες ήρθαν πρόσφατα στη χώρα μας και δεν γνωρίζουν ελληνικά, 2ο επίπεδο, τμήμα ανάπτυξης επικοινωνιακών δεξιοτήτων για μετανάστες που θέλουν να βελτιώσουν και να εξελίξουν τις βασικές δεξιότητες γραφής και προφορικής χρήσης της ελληνικής γλώσσας και 3ο επίπεδο, τμήμα προχωρημένων, όπου εντάσσονται μετανάστες που έχουν ολοκληρώσει τα προηγούμενα επίπεδα και τους ενδιαφέρει η διαδικασία της πιστοποίησης της ελληνομάθειας και η γνώση στοιχείων του ελληνικού και τοπικού πολιτισμού.
·    Ενισχυτική διδασκαλία, σε συνεργασία με Δημοτικά και Γυμνάσια της πόλης, με στόχο την πρόληψη της σχολικής διαρροής και την ενίσχυση της φοίτησης παιδιών μεταναστών. Λειτουργούν δυο τμήματα: 1ο τμήμα, για παιδιά Δημοτικού, 2ο τμήμα, για παιδιά Γυμνασίου.
·    Μαθήματα αγγλικών σε παιδιά μεταναστών, των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό κόστος ενός φροντιστηρίου ξένων γλωσσών.
·    Μαθήματα χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε ενήλικες και σε παιδιά μεταναστών, των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό κόστος ενός φροντιστηρίου Η/Υ.
Κάθε πολίτης που θέλει να ενημερωθεί περαιτέρω για τις δράσεις της ΑΡΣΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ή επιθυμεί να συνδράμει στο έργο της, μπορεί να επικοινωνεί: με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ, οδός Αμύντα 4, στο τηλέφωνο 24610 49799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/ΑΡΣΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλη προσπαθεια.μπραβο

Ανώνυμος είπε...

Πολλά ΜΠΡΑΒΟ στην Αρσις! Όλα τα παιδιά που προσφέρουν αφιλοκερδώς είναι αξιέπαινα!

Το Προφίλ μας