Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ναρκωτικά: Μονάδα Απεξάρτησης στην Κοζάνη!

του Παναγιώτη Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Την ίδρυση και λειτουργία Μονάδας Απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες σε 17 νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και σε εκείνα της Κοζάνης και της Καστοριάς ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος! Οι νέες αυτές μονάδες του ΟΚΑΝΑ θα λειτουργήσουν, μάλιστα, μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ενώ η χθεσινή εξαγγελία του υπουργού Υγείας έρχεται, επιτέλους, να ικανοποιήσει ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα της περιοχής μας, η οποία μαστίζεται από το έντονο πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Σχετικό αίτημα, μετά από ομόφωνη απόφαση του, είχε διατυπώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, ενώ με χθεσινή του δήλωση, μόλις πληροφορήθηκε τη σημαντική αυτή είδηση, ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας τόνισε πως «πρόκειται, ασφαλώς, για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς η ίδρυση και λειτουργία της μονάδας απεξάρτησης, την οποία είχαμε επανειλημμένα ζητήσει από την πολιτεία, έρχεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος των ναρκωτικών, το οποίο πλήττει εκατοντάδες οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή». Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα. Σύμφωνα με τη σχετική είδηση,  στην Αττική, όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη λίστα αναμονής για απεξάρτηση, με περίπου 3300 χρήστες, θα λειτουργήσουν 4 μονάδες του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία Ελπίς, ΚΑΤ, Αττικόν, ενώ αναμένεται και η σχετική απάντηση από το Τζάνειο νοσοκομείο. Παράλληλα, οι γιατροί του ΟΚΑΝΑ θα μπορούν να συνταγογραφούν και εκείνοι τις ουσίες για την απεξάρτηση των χρηστών τοξικών ουσιών (μεθαδόνη, κ.λπ.) μέσα στο επόμενο δίμηνο. Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου στην οποία παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης και η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη. Η λίστα αναμονής για απεξάρτηση με τη μέθοδο των υποκατάστατων ουσιών, έχει φτάσει τα 5.232 άτομα, εκ των οποίων οι 3350 είναι από το λεκανοπέδιο της Αττικής και οι 876 από την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη θα ανοίξουν δύο νέες μονάδες του ΟΚΑΝΑ μέσα σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιπες θα λειτουργήσουν σε Κομοτηνή, Δράμα, Σέρρες, Βέροια, Καστοριά, Κοζάνη, Ιωάννινα, Μυτιλήνη, Τρίπολη, Καλαμάτα και Ρέθυμνο. Με την έναρξη λειτουργίας 4 μονάδων στην Αττική, αναμένεται να αποσυμφορηθούν πολύ οι υπόλοιπες μονάδες του ΟΚΑΝΑ, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι όσο πιο γρήγορα εξυπηρετηθούν όσοι είναι στη λίστα αναμονής, τόσο καλύτερα για τις υπάρχουσες μονάδες του ΟΚΑΝΑ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ante sinelthetai kai leitoyrgiste kamia monada entatikis therapeias,paidiatriki,kardiologiki ferte giatrous poy pethainoume kathimerina...gia mia rinorogia diakomizetai stin beroia epidis den yparxei orilas.
den antilegw polu kalo kai i monada apexartisis alla proigountai alla....
milame gia ygeia anrthwpon,oxi zwon.....

Ανώνυμος είπε...

Λιγο πριν την στελέχωση της παιδιατρικής και αμέσως μετά τη στελέχωση της καρδιολογικής.
Τα παπούτσια για τους διαβητικούς θα τα καθυστερήσουν λίγο, γιατί σταμάτησαν να λειτουργούν τα εργοστάσια παραγωγής.

Το Προφίλ μας