Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση»-Τα ονόματα των υποψηφίων!

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Το ψηφοδέλτιο της παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που έχει την πολιτική στήριξη του ΚΚΕ παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τσάκωνας. Παρουσία αρκετού κόσμου και όλων των τοπικών στελεχών του ΚΚΕ ο κ. Τσάκωνας παρουσίασε, επίσης, τις βασικές προγραμματικές αρχές του συνδυασμού του, καλώντας τους πολίτες σε «συστράτευση» στις τάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης». 
 
Στην ομιλία του ο κ. Τσάκωνας ανέφερε πως «Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελείται από άνδρες και γυναίκες αγωνιστές που όλο το προηγούμενο διάστημα, όλα τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν και είμαστε και σήμερα στην πρώτη γραμμή της μάχης για να μη περάσουν τα μέτρα που τσακίζουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για μισθούς και συντάξεις που να ανταποκρίνονται στο κόστος ζωής, για πραγματική προστασία των ανέργων.
Είμαστε αυτοί που παλεύουμε να μην ξεκληριστούν οι αγρότες, από την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ, για μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής, εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα, προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές. Προστασία των καταναλωτών από την κερδοσκοπία των μεσαζόντων και κυρίως των μεγαλεμπόρων και των μονοπωλιακών εμπορικών ομίλων.
Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια, ενιαία και υψηλού επιπέδου, που θα παρέχονται από την κεντρική κυβέρνηση για το σύνολο του λαού.
Με δυο κουβέντες παλεύουμε για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης για να γίνει ο πλούτος που παράγουμε, οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι επιστήμονες, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι, περιουσία και εισόδημα του ελληνικού λαού που θα υπηρετεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογενείας και όχι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και των επιχειρήσεων.
Θεωρούμε γελοιότητα ότι οι αυτοδιοικητικοί είναι άσχετοι και ανεξάρτητοι με ότι συμβαίνει στην κεντρική πολιτική. Καταλαβαίνουμε ότι θέλουν να αποπροσανατολίσουν, να κοροϊδέψουν το λαό, να του αρπάξουν την ψήφο και την επομένη των εκλογών επικαλούμενοι τη νομιμότητα θα είναι πιστοί υπηρέτες και διαχειριστές της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, θα υλοποιούν κατά γράμμα τη «νομιμότητα» του μνημονίου, όπως έκαναν μέχρι τώρα οι εκλεγμένοι νομάρχες και δήμαρχοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και οι δήθεν «ανεξάρτητοι». Δεν είναι αφελείς, είναι επικίνδυνοι για το λαό και το κίνημα, συμπαραστάτες και συνδιαχειριστές των αντιλαϊκών πολιτικών και γι’ αυτό πρέπει να απομονωθούν από τα λαϊκά στρώματα.
Το πρόβλημα δεν είναι η φραστική καταδίκη του μνημονίου. Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι και η αντίθεση στο μνημόνιο αλλά και στον Καλλικράτη που είναι βασικό εργαλείο εφαρμογής του μνημονίου, ιδιαίτερα για τα ζητήματα Παιδείας – Υγείας – Πρόνοιας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, της φορομπηχτικής πολιτικής της τοπικής διοίκησης. Μα πάνω απ’ όλα κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η καταδίκη των πολιτικών της ανταγωνιστικότητας, της απελευθέρωσης των αγορών, των ιδιωτικοποιήσεων. Οι πολιτικές του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ, το Σύμφωνο Σταθερότητας, η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΔΝΤ και ΕΚΤ.
Γι’ αυτό ζητάμε αγωνιστική ψήφο υπεράσπισης των συμφερόντων της λαϊκής οικογένειας, της πολιτικής που έχει ανάγκη ο λαός και η χώρα, αλλά και ψήφο καταδίκης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου που οδηγούν σε εξαθλίωση το λαό μας. Ζητάμε ψήφο συμπόρευσης με το ΚΚΕ, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ και των άλλων βασικών μετώπων πάλης, ανεξάρτητα με το βαθμό διαφωνίας με το πρόγραμμα του ΚΚΕ και την αντίληψη του για το Σοσιαλισμό. Μας ξέρετε, μας γνωρίζετε, μπορείτε να μας εμπιστευτείτε.
Οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης δίνουμε ενιαία αυτή την μάχη σε όλη τη χώρα, τόσο στα δημοτικά όσο και στα περιφερειακά ψηφοδέλτια.
Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε διαχειριστές της φτώχειας, των κυβερνητικών πολιτικών. Θα είμαστε αγωνιστές που θα διεκδικούμε μαζί με το λαό. Θα μπούμε μπροστά να βοηθήσουμε τους λαϊκούς αγώνες για να είναι το κίνημα πιο αποτελεσματικό στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να αποσπούμε νέες κατακτήσεις. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να στεριώνει η συμμαχία των εργαζομένων σε κοινούς αγώνες με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, βιοτέχνες και εμπόρους, τους σπουδαστές και τους φοιτητές, τις γυναίκες, στη βάση της ανάγκης να ανοίξει η προοπτική για μια άλλη ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, για τη ριζική λύση των προβλημάτων. Μπορούμε να τους σταματήσουμε, να ανοίξουμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, με ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Στη μάχη αυτή δεν χωράει κανένας εφησυχασμός, καμιά μοιρολατρία. Δε χωράει η λογική του δεν γίνεται τίποτα. Ο λαός να μην κάνει το λάθος της αποχής από της εκλογές. Η αποχή είναι διαμαρτυρία χωρίς κατεύθυνση. Ερμηνεύεται και ως ανοχή και ως μια άλλη άποψη διαχείρισης των ίδιων πολιτικών. Ενισχύει τα ποσοστά των ψηφοδελτίων που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και θα την χρησιμοποιήσουν ως ψήφο ανοχής και δικαίωσης της πολιτικής τους.
Η ψήφος στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, έχει σαφή κατεύθυνση και πολιτική γραμμή. Είναι ψήφος για μια φιλολαϊκή πολιτική και ταυτόχρονα ψήφος καταδίκης των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του μνημονίου, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης
ΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ Εργαστηριακός συνεργάτης ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Μέλος ΔΣ συλλόγου εκτάκτων ΤΕΙ.  
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
ΜΑΖΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
Αγάντα Θεοδώρα
Άνεργη
Μέλος ΔΣ Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κοζάνης
Αλεξόπουλος Θεόδωρος.
Οικοδόμος
Μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης
Γεωργιάδης Γεώργιος
Πολιτικός Μηχανικός

Γκόγκος Γιώργος
Ιατρός Διευθυντής Ψυχατρικής κλινικής νοσοκομείου Κοζάνης
Μέλος ΔΣ Ιατρικού συλλόγου Κοζάνης
Γκόγκου Ελένη
Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο παιδαγωγικό τμήμα του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Εγρές Αβραάμ
Εργάτης
Μέλος ΔΣ Σωματείου Γουνεργατών Σιάτιστας
Ιωαννίδης Τάκης
Υπάλληλος ΔΕΗ
Μέλος ΔΣ Σωματείου Ενέργειας Δυτ. Μακεδονίας
Καζαντζίδης Παναγιώτης
Εργάτης

Καλαϊτζόπουλος Ιορδάνης
Υπάλληλος ΔΕΗ
Μέλος ΔΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και Μέλος ΔΣ Συλλόγου Πολυτέκνων Εορδαίας.
Καραγεωργίου Πέτρος.
Οδηγός
Μέλος ΔΣ Σωματείου Επαγγελμ. Οδηγών Δυτ. Μακεδονίας.
Κοζικόπουλος Γιώργος.
Εργολάβος οικοδομών

Κοντορίκος Γιώργος
Υπάλληλος ΔΕΗ
Μέλος ΔΣ Περ. Γραφ. ΓΕΝΟΠ Δυτ. Μακεδονίας. Καλλιτεχνικός διευθυντής καλλιτεχνικής ομάδας ΟΧΛΗΡΟΙ. Πρόεδρος ακαδημίας ποδοσφαίρου Κοζάνη 2004.
Κοσμίδης Νίκος
Μηχανολόγος Μηχανικός

Κουρκουμέλης Ηρακλής
Συνταξιούχος ΔΕΗ
Μέλος ΔΣ Συλλόγου συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ)
Λαζαρίδης Γιάννης
Οικονομολόγος Καθηγητής Μουσικής

Λαμπαδάς Αριστείδης
Υπάλληλος ΕΛΤΑ

Λιάκου Κατερίνα
Υπάλληλος Νοσοκομείου Κοζάνης
Μέλος ΔΣ Συλλόγου υπαλλήλων νοσοκομείου Κοζάνης
Μαυροματίδης Σάββας
Συνταξιούχος ΔΕΗ


Μαυρόπουλος Σάββας
Μηχανολόγος Μηχανικός

Μητσιάκου Βαγγελιώ
Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Μίχου Λόλα
Καθηγήτρια φυσικής αγωγής

Μπιμπίρη (Νίνα) Ελένη
Αγρότης

Μπιμπίρης Πασχάλης
Γιατρός πνευμονολόγος

Μπογατζίδου (Βόμβα)Σοφία
Άνεργη

Μωυσιάδης Γιάννης
Συνταξιούχος ΔΕΗ

Παππάς Τάκης
Οικοδόμος
Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων νομού Κοζάνης
Σταμπολίδου Δώρα
Πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός

Στραβού Γιώργος
Υπάλληλος ΝΑ Κοζάνης
Γραμματέας ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ
Τσαμπαρλής Δήμος
Μηχανικός ΔΕΗ

Τσιαούσης Μάκης
Γουνεργάτης
Μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας ΟΕΚΙΔΕ
Πρόεδρος Σωματείου Γουνεργατών Σιάτιστας.
Χαλεπόπουλος Λευτέρης
Κτηνοτρόφος
Γραμματέας ΔΣ. Συλλόγου  Αγελαδοτρόφων Κοζάνης
Χαριτούδη Γεωργία
Διευθύντρια σχολής Διοίκησης επιχειρήσεων και οικονομίας ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Χατζηδημητράκος Νίκος
Αυτοαπασχολούμενος ΕΒΕ

Χατζηδημητρίου Αγγέλα
Βρεφονηπιοκόμος

Χόλμπα Αντωνία
Νηπιαγωγός
Μέλος ΔΣ Συλλόγου γονέων 3ου Λυκείου Πτολεμαΐδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας