Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας με το Γιάννη Παπαϊορδανίδη


 Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
Για όλους μας η αυτοδιοίκηση αποτελεί την φωνή των πολιτών, την αγωνία των νέων, το αποκούμπι των αποκλεισμένων.
Μέχρι και τώρα πορεύεται δέσμια και όμηρος  της κεντρικής εξουσίας ,εγκλωβισμένη σε ένα στρεβλό και αδύναμο κεντρικό  αναπτυξιακό μοντέλο
Ανταποκρίνεται με δυσκολία στις  ανάγκες και στις λύσεις των τοπικών προβλημάτων,  παγιδευμένη σε μικροπολιτικές επιλογές .
Ασθμαίνοντας, αλλά και με εμφανείς  τις αδυναμίες της να αλλάξει τα δεδομένα ,συμφώνα με τις προγραμματικές δεσμεύσεις ,τα οράματα, τις απαιτήσεις μια νέας τάξης πραγμάτων στο Ευρωπαϊκό  και παγκόσμιο χάρτη.
Απουσιάζει ο ενεργός πολίτης, η συμμετοχική απόφαση. η ορμή και η γνώση των νέων, δημιουργώντας αδιαφορία, αδιέξοδα και απογοήτευση.
Σήμερα βιώνουμε λόγω της δημοσιονομικής κρίσης  βίαιες αλλαγές στο σύνολο του κοινωνιοικονομικού ιστού.
 Με συναισθήματα αγωνίας και φόβου αλλά και με ισχυρές ιστορικές μνήμες είναι μονόδρομος  η ενεργή παρουσία μας  στον σχεδιασμό, στην διεκδίκηση, στις  ανατροπές, στην απόφαση .
Αποτελεί την αυτονόητη δημοκρατική λειτουργία για κάτι που αφορά την ζωή μας ,το μέλλον των παιδιών μας, του τόπου μας .
Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση μας καλεί να αναμετρηθούμε με τον αόρατο εχθρό των ονείρων μας που μέχρι και σήμερα τον θεωρούμε ότι αποτελεί  τροχοπέδη της ανάπτυξης.
Μας παρέχει, έστω και δύσκολα στην έναρξη της ,την δυνατότητα να θεμελιώσουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης , βασισμένο στην αυριανή οικονομική αυτοτέλεια της περιφέρειας , που θα στοχεύει και θα δημιουργεί συνθήκες  ανάταξης  και εξωστρέφειας στο σύνολο  της χωροταξικής δομής της περιφέρειας.
Το νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον απαιτεί κριτήρια ανταγωνιστικότητας, ικανότητας, συνεργατικότητας, γνώσης και οράματος.
Ο Νομός Γρεβενών, με τους δυο νέους δήμους, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ,με την δυναμική των ανθρώπων του, πρέπει να έχει δεσπόζουσα θέση στο αύριο της Δυτικής Μακεδονίας.
Μπορούμε να το πετύχουμε.
Με ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο αλλά κυριότερα με την ενεργή συμμετοχή του Γρεβενιώτη πολίτη.
Όλοι μας έχουμε ευθύνη  και ιδιαίτερα απέναντι στους νέους για τα αδιέξοδα που τους οδηγούμε.
Είναι καιρός να αλλάξουμε. Να ακούσουμε. Να δούμε. Να αφυπνιστούμε.
Το δίλλημα είναι μπροστά μας.
Με αυτές τις σκέψεις  και με συνείδηση ότι  είμαι ένας από εσάς συμμετέχω στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο, για την περιφερειακή ενότητα των Γρεβενών του Γιάννη Παπαϊορδανίδη.
Αρχή…ζουμε μαζί.
Σας καλώ με την συμμετοχή σας και τώρα και μετά, να επιλέξετε την πρόταση μας και τους ανθρώπους που μπορούν να εκφράσουν και να υλοποιήσουν τις αγωνίες  σας και την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.
Κουρέλλας Σωκράτης
Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία φίλε!
¨Αριστος γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενεργός πολίτης και εξαίσιος άνθρωπος.
Ανθρώπους σαν εσένα έχει ανάγκη ο τόπος!

Γρηγόρης Τζουμερκιώτης
Κοζάνη

Ανώνυμος είπε...

se pio kosmo zis re karanitro...

Ανώνυμος είπε...

Ούτε την ψήφο σου να μην βρεις και εσύ και όλοι οι προσκυνημένοι του μνημονίου.

Το Προφίλ μας