Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Διχάζει η κατάργηση του διπλού μισθού!


του Παναγιώτη Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Διχάζει τους αιρετούς όλων των βαθμίδων η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση των διπλών μισθών νομαρχών και δημάρχων, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα έκτακτα μέτρα που ψηφίσθηκε στη Βουλή την Παρασκευή! Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και αιρετοί στο Νομό Κοζάνης φαίνονται, στην πλειοψηφία τους, προβληματισμένοι από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία, ουσιαστικά, τους υποχρεώνει να επιλέξουν έναν από τους δυο, μέχρι σήμερα μισθούς. Ή της εργασίας τους ή του αξιώματος που κατέχουν.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 8 παρ. 7 του σχεδίου νόμου «Προστασία της εθνικής οικονομίας - Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» προβλέπεται ότι όλα τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ (νομάρχες, δήμαρχοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι) «υποχρεούνται να επιλέξουν είτε τις αποδοχές της οργανικής θέσης από την οποία προέρχονται είτε τα έξοδα παράστασης που δικαιούνται, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση του νόμου αυτού. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία, η καταβολή των αποδοχών της οργανικής θέσης από την οποία προέρχονται διακόπτεται», προστίθεται στο κείμενο του νόμου.
Οι αντιδράσεις των…θιγόμενων αιρετών στο Νομό Κοζάνης, πάντως, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ο «Π.Λ» κατέγραψε θέσεις και απόψεις, για το θέμα:
Γιάννης Σόκουτης, αντινομάρχης Κοζάνης: «Εάν έχει ψηφιστεί, θα εφαρμοστεί! Χαρά Θεού…!»
Γιώργος Σβώλης, αντινομάρχης Κοζάνης: «Συμφωνώ με τη συγκεκριμένη διάταξη, γιατί πρέπει να μείνει μόνο ο ένας μισθός. Είναι θέμα αγάπης για τα κοινά. Εγώ διατέλεσα εντεταλμένος σύμβουλος Εμπορίου για δυο χρόνια αμισθί. Εάν δεν θέλει, όποιος επιθυμεί μπορεί να παραιτηθεί…».
Αχιλλέας Ντοβόλης, δήμαρχος Καμβουνίων: «Εμένα αυτό δεν με θίγει γιατί είμαι συνταξιούχος. Όμως, εάν οι Δήμοι διατηρηθούν με τη σημερινή τους μορφή, είμαι κάθετα αντίθετος με την κατάργηση των διπλών μισθών. Γιατί έτσι βάζουν φραγμό να μην ασχοληθεί κανείς αξιόλογος άνθρωπος με την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς, εάν παίρνει 1800-2000 ευρώ από τη δουλειά του, δεν θα τα αφήσει για να γίνει δήμαρχος. Γιατί ένας δήμαρχος έχει και έξοδα, θα πάει σε γάμους, σε βαφτίσεις, θα βγει στο καφενείο να κεράσει έναν καφέ και ένα τσίπουρο. Πάντως, εάν πάμε σε 4 μεγάλους Δήμους, με τον δήμαρχο να παίρνει μισθό όσο ένας βουλευτής και πάνω, τότε, ναι, ίσως είναι σωστό το μέτρο…».
Μανώλης Στεργίου, δήμαρχος Βελβεντού: «Συμφωνώ με την κατάργηση του διπλού μισθού, αρκεί να είναι καλά κατοχυρωμένη η θεσμική θέση των αιρετών».
Γιώργος Τζέλλος, δήμαρχος Αιανής: «Με αφήνει αδιάφορο το θέμα. Έτσι κι αλλιώς, λόγω της κατάστασης που είχαμε στο Δήμο, δεν έχω πληρωθεί ακόμη τα έξοδα παράστασης. Φυσικά και θα συνεχίσω, γιατί ποτέ δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου, όταν ξεκίνησα…».
Αθανάσιος Ματιάκης, δήμαρχος Ελίμειας: «Ουδέν σχόλιο…».
Παρασκευή Βρυζίδου: «Είμαι αντίθετη σε όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση, αλλά και με τη μεθοδολογία που αυτά έχουν ληφθεί, με στόχο τον αποπροσανατολισμό του κόσμου, ώστε να ενδίδει σε όλα, προκειμένου η κυβέρνηση να κάνει ανώδυνα τα όσα σκέφτεται. Στα πλαίσια αυτής της ανορθόδοξης πολιτικής εντάσσεται και αυτό το μέτρο. Αν το απομονώσουμε και αν έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες λύσεις για την εξοικονόμηση πόρων, σαφώς και θα πρέπει να κοπεί ο δεύτερος μισθός. Όμως, επαναλαμβάνω, είναι εντελώς λανθασμένη αυτή η πολιτική…».
Κυριάκος Μιχαηλίδης, δήμαρχος Δημητρίου Υψηλάντη: «Δεν συμφωνώ, γιατί έτσι θα γίνονται δήμαρχοι μόνο οι πλούσιοι και οι έχοντες λιγότερα όχι. Το κόστος για έναν δήμαρχο είναι πολύ μεγάλο και ας μην ξεχνάμε πως δεν παίρνουν μισθούς, αλλά έξοδα παράστασης. Και, επειδή εγώ προσωπικά μόνο ως έξοδα παράστασης τα χρησιμοποιώ, νομίζω πως το εν λόγω μέτρο δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να τα εξοικονομήσουν από τους έχοντες και κατέχοντες και μετά από τις χαμηλότερες τάξεις…».
Δημοσθένης Κοκολιός, δήμαρχος Σερβίων: «Πιστεύω πως η κατάργηση του διπλού μισθού είναι λάθος, γιατί εδώ, στην περιφέρεια, οι δήμαρχοι βιώνουν μια κάπως ψυχοφθόρο κατάσταση. Και ένας δήμαρχος έχει και πολλά επιπλέον έξοδα και οδοιπορικα, αφού, μάλιστα, δεν έχει και μισθό, αλλά μόνο έξοδα παράστασης. Πιστεύω πως θα μπορούσε, ίσως, να γίνει μια περικοπή και όχι πλήρης κατάργηση…».
Νίκος Αλμπάνης, δήμαρχος Νεάπολης: «Ο μισθός του καθηγητή μου είναι αρκετός. Ποτέ δεν ήθελα τα έξοδα παράστασης και τον πρώτο χρόνο δεν τα πήρα καν, αν και ήταν περισσότερα. Νομίζω πως είναι τιμητικό να είναι κανείς δήμαρχος και μόνο. Πλέον, τα έξοδα παράστασης τα διαθέτω σε άλλες δράσεις. Πιστεύω πως στο σπίτι πρέπει να έρχονται μόνο χρήματα από την εργασία. (...)


Σχόλιο ai-vreS: Ψυχοφθόρος η κατάσταση που βιώνουν στην περιφέρεια οι δήμαρχοι....

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΙ ΦΙΛΤΑΤΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ....
ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ...
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΛΑΚΚΟΥΒΑ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΩΛΗΝΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΝΑ.. ΝΑ... ΝΑ... ΠΟΛΛΑ!!!
ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ!

Ανώνυμος είπε...

Ο δευτερος μισθος δηλαδη, "ελαφρυνει" την ψυχοφθορο κατασταση Δημοσθενη;
Το οτι ειστε, ειναι προσωπικη σας επιλογη,την κατασταση την γνωριζατε απο πριν!
Να δουμε τωρα με την καταργηση του δευτερου μισθου,ποιοι αγαπατε το τοπο σας!

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι-ες αιρετά όργανα των ΟΤΑ,

Πάρτε τους 2,3,4,5,6,7,........μισθούς σας,
αλλά
δεν βλάπτει ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ και ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ απο τα ΧΡΗΜΑΤΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ.

Ως και ο ΟΜΠΑΜΑ μίλησε για ΜΙΑ Ελληνική λέξη-ΦΙΛΟΤΙΜΟ.

Υ.Γ.Λυπάμαι, αλλά κοντά στα ΞΕΡΑ καίγονται και ΧΛΩΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

να σοθ πληροσουμε και τον ψυχιατρο ρε κοκολιε

Ανώνυμος είπε...

"Είμαι απόλυτα σύμφωνη με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση" κλπ.κλπ. θα έλεγε η βρυζίδου εάν κυβέρνηση ήταν η ΝΔ. Κάποιος να της θυμίσει ότι λόγω πολιτικής της ΝΔ παίρνονται αυτά τα μέτρα, ε;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε-η 2:27 μ.μ

Σου υπενθυμίζω ότι ο Κ.Καραμανλής,
υποσχέθηκε στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ και ΜΕΤΑ

ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ και ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΣΗ,

τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ όμως ΠΟΙΑ ήταν???

Γινοταν επισκευή ή χρειαζόταν γκρέμισμα???

και

ΚΡΑΤΟΣ απο την ΑΡΧΗ

με ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ζήτησε συναίνεση....
με κόστος....

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...
ας ξαναγινότανε " Η ΔΕΞΙΑ Η ΚΑΚΙΑ"...
με το "ΑΓΝΟ ΠΑΣΟΚ"....
αλλά....

αν δεν αλλάξουμε ΕΜΕΙΣ...Ο ΛΑΟΣ ....

ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ θα ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝ και τα κομματόσκυλα (γιατί αυτοί δεν έχουν ΑΞΙΕΣ,σήμερα είναι ΧΟΥΝΤΑ ,αύριο ΝΔ, μεθαύριο ΠΑΣΟΚ κ.λ.π)

ΕΙΔΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ΑΞΙΕΣ????

ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ θέλουμε????

Ανώνυμος είπε...

HA HA HA HA
2 ISTHOI EHOYN KAI ZORIZONTE.
TI NA PEI ENAS ANERGOS, POY DEN EHEI TIPOTE

Ανώνυμος είπε...

re Ntoboli pame kai emeis se gamous

Ανώνυμος είπε...

ΠΠ ΔΕΣ ΟΙ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΤΙΣΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ; ΚΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΘΡΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ανα την Ελλαδα Νομαρχες Δημαρχοι Αντινομαρχες Αντιδημαρχοι Προεδροι στοιχιζουν στην Ελλαδα για μια τετραετια πανω απο 1.000.000.000 ευρω μπραβο Ραγκουση για να δουμε τους ανθρωπους που αγαπουν τον τοπο τους και θελουν να προσφερουν τι θα κανουν

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο Δημαρχε Καμβουνιων γαι τα εξοδα που εχεις σε γαμους σε πανυγιρια και σε αλλα διαφορα . Να προσεχεις γιατι βαζεις και απο την τσεπη σου σαν δεν ντρεπεσε να κανης τετοιες δηλωσεις

Ανώνυμος είπε...

Γευματα τζαμπα αυτοκινητα τζαμπα τηλεφωνα τζαμπα ταξιδια τζαμπα αν το εξωτερικο και θελα και μισθο σαν δεν ντρεποντε Ο Υ Σ Τ

Ανώνυμος είπε...

με κοκολιο και ντοβολη γερο χωριο θα κανουμε

Ανώνυμος είπε...

Ο κ΄. Κοκολιός δεν ξέρω άν χρησιμοποιεί ψηχολόγο αν όμως δεν το κάνει είναι επειδή παίρνει και τους δύο μισθούς/?Αγαπητοί φίλοι διαβάζοντας τις δηλώσεις όλων των Δημάρχων διαπιστώνω ότι ολοι όσοι προέρχονται απο το χώρο της Ν,Δ, ολοι είναι εναντίον της κατάργησης του δευτέρου μισθού . Όσο για το Δήμαρχο τρανοβάλτου καλέστε τον σε γάμο κλπ να οικονομίσετε και κανα δώρο. Ερε που καταντήσαμε,

Ανώνυμος είπε...

K Βρυζίδου, Φαντάζεστε την πατρίδα μας αυτή την περίοδο να είχε προθυπουργό τον Καραμανλή ? ο κ, Καρατζαφέρης σε ερώτηση του κ. Χατζηνικολάου ΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ μπορούσε να πάει στην Αμερική απάντησε πως μόνον στην ΠΛΑΤΕΙΑ αμερικής μπορούσε να παει και η ευρωβουλευτής κ ΤΖΑΒΕΛΑ είπε πως είναι μεγάλη τύχη που προθυπουργός αυτη την ώρα είναι ο κ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και αν δεν ήταν έπρεπε να τον εφεύρουμε είπε. ΑΥΤΆ για όσους δεν θέλουν να γνωρίζουν

Ανώνυμος είπε...

Ο «μισθός» των Δημάρχων ονομάζεται ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ και είναι π.χ για τον ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΚΟΛΙΟ 3.000 ευρώ το μήνα . Για τις μετακινήσεις εκτός Δήμου παίρνει άλλα.
Ε, το να χάνεις 3000 ευρώ το μήνα δεν είναι και εύκολο, κακά τα ψέματα.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι στο τρανόβαλτο για Τσίπουρα. Πληρώνει ο Ντοβόλης. Άξιος ο Μισθός του. Συγνώμη τα ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Καμιά ΚΡΑΝΊΣΙΑ που θα βρούμε ρε παιδιά ; Γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν καποιοι.

Ανώνυμος είπε...

η πλακα ειναι οτι τα λενε φατσα φορα χωρις να ντρεπονται και υστερα θα ρθουν να ζητησουν ψηφους

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι ΔΗΜΑΡΧΟΙ τα ίδια λεφτά παίρνουν????

ΔΕΝ είναι ανάλογος με τον αριθμό των ΔΗΜΟΤΩΝ????

π.χ.
Ο δήμαρχος Κοζάνης αμοιβείται το ΙΔΙΟ με τον δήμαρχο ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ?????

Αν ΝΑΙ είναι κατά την ΓΝΩΜΗ μου ΑΔΙΚΟ, όπως ΟΛΑ ότι έκανε το ΠΑΣΟΚ, γιτί είναι πενταπλάσιος ο αριθμός ΔΗΜΟΤΩΝ....

Μήπως για αυτό τον λόγο, σας λέει ο Ντοβόλης ότι κερνάει....ενώ τον ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ τον κερνούσαν????

Το Προφίλ μας