Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ημερίδα «Αθλητισμός & Υγεία» Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού – Αθλητισμού & Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κοζάνης, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Αθλητισμός & Υγεία» το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, ώρα 19:00 στο Κοβεντάρειο (Κοζάνη) με εισηγητή τον κ. Σάββα Χριστοδούλου (Κ.Φ.Α) 
Θέματα της ημερίδας 
ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Στο πρώτο θέμα της ημερίδας γίνεται αναφορά στα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης στον άνθρωπο και η πιθανή προστατευτική της δράση στην πρόληψη διαφόρων παθήσεων. Είναι πολύ καλά τεκμηριωμένη, στη διεθνή βιβλιογραφία, η άποψη ότι η άσκηση μπορεί να λειτουργήσει προφυλακτικά σε παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος , έλεγχο της χοληστερίνης και της αθηρωμασκλήρυνσης. Επίσης βοηθάει στον μερικό έλεγχο της απλής υπέρτασης και φυσικά στον έλεγχο του σωματικού μας βάρους. Η άσκηση μπορεί επίσης να ελαττώνει τον κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων καρκίνων (όπως αυτός του παχέος εντέρου) και να αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης αλλά και την ποιότητα ζωής. Τέλος έχει θετική επίδραση στον έλεγχο του άγχους, δημιουργεί καλή ψυχική διάθεση και προάγει την πνευματική υγεία. 
ΑΕΡΟΒΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΙΚΟ ΟΞΥ Το δεύτερο θέμα της ημερίδας είναι περισσότερο ειδικό και αναφέρεται κυρίως στην αερόβια προπόνηση και τη σχέση της με το γαλακτικό οξύ. Η αερόβια προπόνηση δεν αυξάνει τα επίπεδα γαλακτικού στο αίμα και έτσι σε πολλούς αθλητές αντοχής παραμελείται η προπόνηση ανοχής στο γαλακτικό οξύ. Πάρα πολλές όμως έρευνες έχουν αποδείξει ικανοποιητική βελτίωση των επιδόσεων σε αθλητές αντοχής και όχι μόνο, μετά από προπόνηση ανοχής στο γαλακτικό οξύ. 
Μετά την παρουσίαση των θεμάτων από τον κ. Σάββα Χριστοδούλου θα ακολουθήσει διάλογος και απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις για τα θέματα τις ημερίδας. 
Πρόγραμμα 7:00 έναρξη
Χαιρετισμοί επισήμων 
Άσκηση και ψυχοσωματική υγεία 
Αερόβια Άσκηση και γαλακτικό οξύ 
Ερωτήσεις – Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας