Τη μεγαλύτερη νίκη στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του πέτυχε την Κυριακή ο Μπαράκ Ομπάμα, με την έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τού νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στο σύστημα περίθαλψης. Το νομοσχέδιο πέρασε με 219 ψήφους υπέρ έναντι 212 κατά και απομένει πλέον η υπογραφή του από τον Αμερικανό πρόεδρο για να γίνει νόμος του κράτους.
Μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επαίνεσε τους βουλευτές, αναγνωρίζοντας πως δεν ήταν μια εύκολη ψήφος, όμως «ήταν η σωστή ψήφος» -όπως είπε.
«Απόψε ξεπεράσαμε το βάρος της πολιτικής, ενώ όλοι οι ειδήμονες μάς έλεγαν ότι δεν ήταν πλέον δυνατόν» δήλωσε ο πρόεδρος, χαμογελαστός αλλά συγκρατημένος. «Αποδείξαμε ότι παραμένουμε ένας λαός ικανός για μεγάλα πράγματα» πρόσθεσε.
«Δεν είναι ριζοσπαστική μεταρρύθμιση, είναι όμως μείζων μεταρρύθμιση. Η νομοθεσία αυτή δεν θα διορθώσει όλα όσα ταλαιπωρούν το σύστημα Υγείας μας, όμως μας κάνει να κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, έτσι μοιάζει η αλλαγή» υπογράμμισε.
Η μεταρρύθμιση στο σύστημα Υγείας, που επεκτείνει την ασφαλιστική κάλυψη σε σχεδόν όλους τους Αμερικανούς, αποτέλεσε κεντρικό αντικείμενο της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα και γι' αυτό η έγκρισή του αποτελεί για εκείνον νίκη-ορόσημο.
Οι Δημοκρατικοί ενέκριναν τις πιο σαρωτικές αλλαγές που έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες στην πολιτική για την υγεία.
Με την ψηφοφορία αυτή, η μεταρρύθμιση, η οποία έχει ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία, πρόκειται να υπογραφεί τώρα από τον Ομπάμα και να γίνει νόμος του κράτους.
Το νομοσχέδιο πέρασε με 219 ψήφους έναντι 212, δηλαδή τρεις ψήφους περισσότερες από τις 216 που ήταν απαραίτητες.
Οι βουλευτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν καταγράφηκε η 216η ψήφος. Το νομοσχέδιο αυτό ήταν η κορυφαία προτεραιότητα της εσωτερικής πολιτικής του Ομπάμα.
Επεκτείνει την υγειονομική περίθαλψη των φτωχών, επιβάλλει νέους φόρους στους εύπορους και απαγορεύει πρακτικές των ασφαλιστικών εταιρειών όπως να αρνούνται να καλύψουν ανθρώπους με ήδη διαπιστωμένα προβλήματα υγείας.
Πηγή: in.gr
Σχόλιο ai-vreS: στην Αμερική δεν υπάρχει η νομοθεσία αλλά υπάρχει η ουσία ενώ στην Ελλάδα υπάρχει η νομοθεσία και οι θεσμοί, αλλά η ουσία πήγε περίπατο. Επίκαιρη η θέσπιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ σε αντίθεση με την περιοχή μας που το ΕΣΥ συρρικνώθηκε στο ΕΓΩ των ιατροδικαστών που ερίζουν πάνω στο άψυχο κορμί του μικρού Γιάννη Μωυσιάδη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου