Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Σιάτιστα: Την ημέρα της ποίησης τίμησε ο Δήμος

Την ημέρα ποίησης τίμησε την Κυριακή ο Δήμος Σιάτιστας με μία ιδιαίτερη επιτυχημένη εκδήλωση, γεμάτη στίχους και νότες στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας, με τη συνεργασία της ΔΕΠΠΤΑΣ και του Δημοτικού Ωδείου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο, παρουσιάστηκαν: 
* Το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη, με προβολή βίντεο και απαγγελία από την Καριοφυλλιά Καραμπέτη. 
* Ο «Πληθυντικός αριθμός» της Κική Δημουλά, με προβολή βίντεο όπου απαγγέλει η ίδια η ποιήτρια. 
* Το «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη, με προβολή βίντεο και μουσική υπόκρουση.
* Το τραγούδι «Ιδανικός και ανάξιος εραστής» του Νίκου Καββαδία, με προβολή βίντεο, μουσική Θάνος Μικρούτσικος και ερμηνεία Κώστα Καράλης. 
Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής της ΔΕΠΠΤΑΣ, Γιώργος Κουζιώνης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δημότες απήγγειλαν ποιήματα μεγάλων Ελλήνων ποιητών, ποιήματα που ξεχώρισαν και άγγιξαν τις ψυχές τους και τα παρουσίασαν στο κοινό, με πάθος και συγκίνηση. Η εκδήλωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση της χορωδίας γυναικών του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας, που ερμήνευσε μελοποιημένη ποίηση, υπό τη διεύθυνση του Στέργιου Ανδρέου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Σιάτιστας, Κωνσταντίνος Κοσμίδης, ο βουλευτής Ιωάννης Βλατής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Γκουντούλιας Γεώργιος, δημοτικοί σύμβουλοι, και πολύς κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας