Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Παρατηρήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαΐδας για την ΜΠΕ Μαυροπηγής

ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ και οι Προτάσεις του δημοτικού συμβουλίου Πτολεμαίδας για την υποβληθείσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. για την επέκταση προς τα Δυτικά των λιγνιτωρυχείων Μαυροπηγής και Νοτιοδυτικού Πεδίου. 
Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι παρατηρήσεις, που εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδα Γρηγόρης Τσιούμαρης για την υποβληθείσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. σχετικά με την επέκταση προς τα Δυτικά των λιγνιτωρυχείων Μαυροπηγής και Νοτιοδυτικού Πεδίου. 
Η εισήγηση βασίστηκε στην εμπεριστατωμένη έκθεση της Δ/ντριας των Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Φωτεινής Αγγελίδου που αφορούσε θεσμικά και τεχνικά περιβαλλοντικά προβλήματα, ενώ με την σειρά του ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας αναφέρθηκε στον γενικότερο σχεδιασμό του παρόντος και του μέλλοντος για την περιβαλλοντική θωράκιση των κατοίκων και της περιοχής κυρίως Ασβεστόπετρας, Προαστίου και Πτολεμαΐδας. Η εισήγηση της κ. Αγγελίδου έχει ως εξής: 
Σας υποβάλλουμε τη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΔΕΗ Α.Ε. για επέκταση προς τα δυτικά των λιγνιτωρυχείων «Μαυροπηγής» και «Νοτιοδυτικού πεδίου» στην περιοχή Πτολεμαΐδας και σας πληροφορούμε ότι : 
Η Μελέτη υποβλήθηκε στην Υπηρεσία μας στις 12-03-2010 και ζητήθηκε να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε έως τις 23-03-2010 να σταλεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαΐδας , στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης. Ο όγκος και η σοβαρότητα της μελέτης είναι τέτοιοι που κατά την άποψή μας ο χρόνος είναι ελάχιστος. Μία ανάγνωση και μόνο του κειμένου απαιτεί πολλαπλάσιο χρονικό διάστημα, πόσο μάλλον η μελέτη. Η Υπηρεσία μας εξάλλου στερείται αντίστοιχης ειδικότητας τεχνικού, ο οποίος θα μπορούσε τεκμηριωμένα να ελέγξει τα δεδομένα που ελήφθησαν υπόψη για τη σύνταξη της παρούσης μελέτης και τους δείκτες που χρησιμοποιήθηκαν. Έτσι η Υπηρεσία μας με τις δυνατότητες που έχει δεν μπορούσε να τεκμηριώσει άποψη για το τεχνικό μέρος της μελέτης ενός έργου, που αφορά αφενός μεν το Περιβάλλον και αφετέρου την οικονομία μιας περιοχής και την ενεργειακή πολιτική ενός τόπου. Οι απόψεις που θα ειπωθούν παρακάτω αναφέρονται στις παρεμβάσεις αποκατάστασης του περιβάλλοντος.
Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας