Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

40 γιατροί για τα νοσοκομεία Δυτικής Μακεδονίας

από τη ΓΡΑΜΜΗ 
Στην άμεση προκήρυξη 915 νέων θέσεων γιατρών κλάδου ΕΣΥ (Επιμελητών Β΄), για τη στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, προχώρησε χθες Τρίτη η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία υπέγραψε τη σχετική απόφαση, προκειμένου να αποσταλεί στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα του ΕΣΥ και να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την πρόσληψη των γιατρών. Πρόκειται για θέσεις πέραν των οργανικών θέσεων των νοσοκομείων, για τη σύσταση των οποίων η Υπουργός εξουσιοδοτήθηκε από τον πρώτο νόμο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή και ψηφίστηκε το Νοέμβριο. Οι περισσότερες από αυτές αφορούν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας και συγκεκριμένα 199 θέσεις για τα Νοσοκομεία της Αττικής, 77 της Θεσσαλονίκης, 55 της Κρήτης και 547 τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, καθώς επίσης και 37 ακόμη θέσεις γιατρών για τα Κέντρα Υγείας. Από αυτές, 40 συνολικά θέσεις προβλέπονται για τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: (7 θέσεις) Αναισθησιολογίας (1), Καρδιολογίας (1), Νεφρολογίας (1), Ορθοπεδικής (1), Παθολογίας (2), Γενικής Χειρουργικής (1). 
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: (4 θέσεις) Αναισθησιολογίας (1), Νεφρολογίας (1), Παιδιατρικής (1) και Γενικής Χειρουργικής (1). 
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ» ΚΟΖΑΝΗΣ: (8 θέσεις) Αναισθησιολογίας (1), Καρδιολογίας (1), Παθολογίας ή Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργική (2), Νεφρολογίας (1), Παθολογίας (1), Παιδιατρικής (1), Πνειμονολογίας-Φυματιολογίας (1).
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ: (12 θέσεις) Αναισθησιολογίας (1), Καρδιολογίας (1), Παθολογίας ή πνευμονολογίας-Φυματιολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργική (1), Νεφρολογίας (1), Ουρολογίας (1), Παθολογικής Ογκολογίας (2), Παθολογίας (1), Παθολογικής Ανατομικής (1), Παιδιατρικής (1), Γενικής Χειρουργικής (1), ΩΡΛ (1). 
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «ΕΛΕΝΗ Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»: (9θέσεις) Αναισθησιολογίας(1), Καρδιολογίας(1), Μαιευτικής-Γυνακολογίας (2), Παθολογίας (1) , Παιδιατρικής (1), Γενικής Χειρουργικής(1), Ψυχιατρικής (2). 
Οι προσλήψεις πάντως των γιατρών δεν αναμένεται να γίνουν πριν από το τέλος καλοκαιριού, αφού οι προβλεπόμενες διαδικασίες είναι χρονοβόρες, ωστόσο αν όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, η αξιολόγησή τους δεν θα διαρκέσει περισσότερο από τέσσερις μήνες. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η τοποθέτηση των νέων Διοικητών στα Νοσοκομεία, ώστε να ξεκινήσουν οι κρίσεις από τα ειδικά συμβούλια, δεδομένου ότι για να διοριστεί ένας γιατρός στο ΕΣΥ, υποβάλλει τα δικαιολογητικά του, τα οποία αξιολογούνται από το οικείο συμβούλιο κρίσης. Στο μεταξύ άλλες 785 θέσεις γιατρών κλάδου ΕΣΥ, που αφορούν κενές οργανικές θέσεις, έχουν ήδη προκηρυχθεί και η διαδικασία πλήρωσής τους βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε δηλώσεις της η κ. Ξενογιαννακοπούλου σε σχέση με την προκήρυξη των 915 νέων θέσεων γιατρών κλάδου ΕΣΥ, επισήμανε: «Παρά την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα, η ενίσχυση των Δημόσιων Νοσοκομείων με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αποτελεί σαφές δείγμα γραφής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας