Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

«Ξεφυτρώνει» σταθμός λεωφορείων του ΚΤΕΛ στο κέντρο της πόλης;

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Αντιδράσεις προκαλεί στα Σέρβια η προοπτική ανέγερσης νέου σταθμού ΚΤΕΛ υπεραστικών Λεωφορείων στο κέντρο της κωμόπολης. Οι ανησυχίες των δημοτών επιτάθηκαν, καθώς το ΚΤΕΛ που έχει ήδη αγοράσει το οικόπεδο την παλιάς Λέσχης Αξιωματικών Σερβίων, ήδη κατεδάφισε τα παλιά κτίσματα και προτίθεται να κατασκευάσει στον κεντρικότερο δρόμο (οδός Α. Παπανδρέου) τον σταθμό λεωφορείων, επιβαρύνοντας με μία σοβαρή όχληση, την ήδη επιβαρυμένη πόλη των Σερβίων. Με σκοπό την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης, ομάδα δημοτών των Σερβίων συγκεντρώνει υπογραφές συνδημοτών τους που αντιδρούν στην κατασκευή σταθμού ΚΤΕΛ στο κέντρο της πόλης. Μαζεύτηκαν μέχρι τώρα εκατό υπογραφές και η συλλογή τους συνεχίζεται. Στο σχετικό κείμενο που απευθύνεται στον δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο, αναφέρεται: «Οι γνωστές σε όλους μας εγκαταστάσεις των «ΣΟΑ» στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου έχουν πουληθεί κατά παράδοξο τρόπο από την Κτηματική Υπηρεσία στου Στρατού στο ΚΤΕΛ. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα γίνονται κάποιες εργασίες στον συγκεκριμένο χώρο. Για να μην βρεθούμε προ τετελεσμένου γεγονότος, εμείς οι πολίτες των Σερβίων απαιτούμε από τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να προβεί γρήγορα σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία οικοδομική δραστηριότητα στον συγκεκριμένο χώρο. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το ΚΤΕΛ το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόσθετα επικίνδυνα κυκλοφοριακά και αισθητικά προβλήματα στην περιοχή». Εν κατακλείδι, οι υπογράφοντες δημότες ζητούν: -Να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσα στην εβδομάδα για να ενημερωθούν οι σύμβουλοι και οι πολίτες των Σερβίων και να παρθούν αποφάσεις σχετικά με το θέμα. -Ο συγκεκριμένος χώρος να χαρακτηρισθεί «χώρος πράσινου» και να γίνει ένα πάρκο για να ομορφύνει την περιοχή. -Η κυριότητα του οικοπέδου να έρθει στο δήμο Σερβίων. Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, να γίνει ανταλλαγή του οικοπέδου με κάποιο άλλο οικόπεδο, όπου το ΚΤΕΛ θα μπορούσε να κατασκευάσει σύγχρονες εγκαταστάσεις, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην πόλη. 
Να σημειωθεί ότι η δημοτική σύμβουλος Ντόρα Τσικαρδάνη, μία από τους δημότες που υπογράφουν το κείμενο, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για κατασκευή ΚΤΕΛ στο κέντρο των Σερβίων, εδώ και αρκετά χρόνια. Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 28/12/2005 είχε επισημάνει ότι «πάση θυσία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το οικόπεδο να περιέλθει στην κυριότητα του δήμου και κανενός άλλου». Δυστυχώς, η αδράνεια του δήμου έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή να περιέλθει το επίμαχο οικόπεδο στο ΚΤΕΛ, καθώς ήταν ο μοναδικός συμμετέχων στην δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στις 17/10/2007, κατοχυρώνοντας έτσι το ακίνητο έναντι του ποσού των 87.720 ευρώ. Μια εξέλιξη απρόσμενη, αφού ο δήμαρχος στην προαναφερόμενη συνεδρίαση είχε διαβεβαιώσει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση το οικόπεδο αυτό να χαθεί από τον δήμο». Αιτιολογώντας ο δήμαρχος Δημοσθένης Κοκολιός την δυσμενή εξέλιξη, δήλωσε στον «Π» ότι «υπήρξε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία του στρατού, μετά από δύο άγονες δημοπρασίες το οικόπεδο θα το έπαιρνε ο δήμος. Όμως στη δεύτερη δημοπρασία συμμετείχε το ΚΤΕΛ, το οποίο πήρε τελικά το οικόπεδο. Σε ερώτηση ποιες θα είναι οι ενέργειες του δήμου στο συγκεκριμένο θέμα, απάντησε ότι «η δημοτική αρχή θα εναρμονιστεί με τη θέληση των δημοτών του». Να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου Σερβίων, δεν μπορεί να ανεγερθεί σταθμός ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο οικόπεδο, καθώς αυτός χωροθετήθηκε στην άκρη της πόλης.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άμα διαβεβαιώνει ο Κοκολιός πολύ φοβάμαι ότι το θέμα τελείωσε.
Άλλωστε έτσι διαβεβαίωνε και το Δημοτικό Συμβούλιο ότι το οικόπεδο δεν θα χαθεί από τον Δήμο και τελικά … στην δημοπρασία ήταν μόνο το ΚΤΕΛ, στα κρυφά χωρίς να το ξέρει κανείς.

Ανώνυμος είπε...

87.720 € , εξευτελιστικό τίμημα για το οικόπεδο στην θέση την οποία βρίσκεται.
Το γεγονός ότι δεν συμμετείχε στην δημοπρασία κανένας άλλος ούτε καν ο Δήμος Σερβίων μήπως υποκρύπτει κάτι άλλο … λέω εγώ…( κανένα πάρε – δώσε )

Ανώνυμος είπε...

To axioperiergo den einai toso i anikodomisi tou sta8mou, oso to paraskinio pou sti8ike gia na erthi to ktel na agorasi to ikopedo, oxi mono den kinopoii8ike stous polites ton servion alla oute kai ston topiko tipo tis Kozanis, Den 8a ipirxe periptosi na dimosiey8ei sto kino, stous polites ton Servion kai na min brethi enas na to agorasi se timi xeftila, poli fobame oti to paraskinio tou Ktel agizei kai to D.S Servion gia skeftiteto kala ayto pou leo !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κοκολιέ χαβαλέ. Εσύ, επειδή δε σε κόβει, ζείς για την ίντριγκα. Ουτε ιερό ούτε όσιο. Το ψέμα ειναι ο μόνος τρόπος που πολιτεύεσαι.
Εισαι μόνο για την θύρα 13 για τίποτα άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Mήπως πίσω απο όλο αυτό το χαβαλέ που έπεσε κρύβεται το όνομα γνωστού πρατηριούχου Βαγγέλης το μίκρό του - κου κου τσα -μια και ο συγκεκριμένος έχει τη μερίδα του Λέοντος στη διανομή καυσίμων για λογαριασμό του Δήμου.
Θα δείξει στο μέλλον όταν θα γίνουν και τα μαγαζια του Κτελ σε πρότυπα ΚΤΕΛ Κοζάνης...
Έτσι για το Χαβαλέ ρε γαμώτο.

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγαλύτερος ψεύτης που ανέδειξε η πόλη μας ακούει στο όνομα Κοκολιός.Εχει πεί πάρα πολλά να θυμιθούμε τό ονειρο για την αξιοποίηση ντου στρατοπέδου,το πνευματικό κέντο΄, τα ΣΟΑ που μας διαβεβαίωνε όλους οτι συνενοήθηκε με τον άλο ψε΄θτη το Λεούδη και οτι τι οικόπεδο θα κατέληγε τελικά στο Δήμο, Κρίμα για τα Σέρβια που έχουν έναν τέτοιο Δήμαρχο.

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγαλύτερος ψεύτης είναι η φαντασία και τα όνειρα σου! Γίνε επιτέλους εσύ Δήμαρχος και σώσε την πόλη! Κάνε κάτι για αυτήν 6.48!
Είσαι η ελπίδα του τόπου.
Κρίμα που δεν είσαι εσύ Δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Pios Bagelis, ton sigekrimeno den ton kobei i glava gia tipota, mono gia keftedia einai, alla meta tin diaspasi einai na ton klene oi reges, ase tora pou 8a anixoune kai ta epegelmata einai na paroune oloi tou ktel ena peristrofo kai na barane kosmo. edo den ixere kala kala o dimos servion gia tin dimoprasia 8a ixere o Bagelis. !!!! Ti istoriki odo Kodogiorgaki, kai tin leo etsi giati oute kai aytin tin exoune dilomeni san papandreou sto ypourgio esoterikon, 8a tin metatrepsoune se kedro exipiretises ton Ktel AE mias kai to ktel prosferi koinoniko ergo pou den xarizei oute kastano. einai sto xeri mas na adista8oume kai na ekfrasoume tin didareskia mas, kai as afisoume tous keftedaides stous keftedes tous !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πως να γίνει δήμαρχος ρε 7.12 ο 6.48 όταν υπάρχουν κάτι τυπάκια σαν και σένα που ψηφίζουν ηλίθιους για δημαρχαίους; Ε;Ε;Ε;Ε;Ε;Ε;Ε;

Ανώνυμος είπε...

file 2.22 to pion kovei i glava tou ase na to deiksoun oi prakseis tou... esu katse piso apo to pc sou kai ase ta sxolia peri keftedon kai peri regon

Ανώνυμος είπε...

as prosexoyme tis aristeres polyteleies. ta servia theloun kosmo.an einai na ginoun ta ktel sto kentro as ginoun. kosmo tha fernoun. as einai kai dipla sto pneymatiko kentro kai as enoxlountai oi pneumatikoi proodeutikoi anthropoi. as leitourgisoun ta magazia se periodo krisis. opos xreiazetai h laikh agora sto kentro ton servion

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είμαι από τα Σέρβια θα ήθελα να με πληροφορήσετε για πιο πνευματικό κέντρο μιλάτε και το οποίο μάλιστα είναι κοντά στα ΚΤΕΛ; Ψάχνω εδώ και πολλές μέρες αλλά δεν βλέπω πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 11:30 πόσο πιστεύεις ότι άξιζε αυτό το οικόπεδο το οποίο δεν ξεπερνά τα 500 τ.μ. Μήπως ξέρεις πόσο πουλήθηκαν άλλα οικόπεδα εκεί τριγύρω όπως αυτό που αγόρασε ο Καραγιαννίδης κάτω από τα ΣΟΑ ή το άλλο που αγόρασε ο ΥΠΕΡΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ καθώς και άλλα στο κέντρο όπως αυτό που είναι ο Αρβανιτίδης μαζί με τα κτίσματα; Ας μας απαντήσει κάποιος που έχει λεφτά και θα επιθυμούσε να αγοράσει αυτό το οικόπεδο πόσο θα έδινε.
Υ.Γ. Δεν έχουν αξία προσφορές ανθρώπων που δεν έχουν χρήματα για την δημοπρασία ή που δεν ενδιαφέρονται να το αγοράσουν.

Ανώνυμος είπε...

Πριν ειμαστε καθετα αρνητικοι η θετικοι για τις οποιες αποφασεις , θα πρεπει να ειπωθουν οι προυποθεσεις για τα υπερ και τα κατα. ομολογω οτι δεν εχω καταλαβει τους λογους γιατι δεν θελουν καποιοι να φτιαχτει νεο κτελ.οπως και γιατι να γινει νεο κτελ. ας ελπισουμε οτι θα επικρατησει η καλυτερη και ευρεως αποδεκτη λυση .

Ανώνυμος είπε...

6 48 ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙΣ ΠΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ.ΜΠΟΥΦΕ Ε ΜΠΟΥΦΕ

Ανώνυμος είπε...

Ο ίδιος όμως διαφωνεί μαζί σου 9.58. Γι' αυτό παίρνει δάνειο γιατί ξέρει ότι ξόφλησε και πάει να καλύψει τα κλεμένα.

Το Προφίλ μας