Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ο Δήμος Βελβεντού και η υπόθεση του χιονοδρομικού κέντρου

 του Δημάρχου Βελβεντού Μανώλη Στεργίου
 Κατ’ αρχήν και πριν εκθέσω τις απόψεις μου για το μεγάλο αυτό θέμα, θέλω να δηλώσω δημόσια και ενώπιον των συμπολιτών μου και κάθε τρίτου, ότι στην υπόθεση της Εταιρείας του Χιονοδρομικού Κέντρου ενήργησα ως εκπρόσωπος του Δήμου υλοποιώντας αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, κάτι που θα έκανε κάθε Δήμαρχος. Θέλω να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί ως εκπροσώπου του Δήμου στην ΧΚΚΒ Α.Ε. με ποσοστό συμμετοχής 12%, για την ως τώρα λειτουργία της. Πίστεψα όλα αυτά τα χρόνια ότι αποτελεί εγγύηση καλής λειτουργίας της Εταιρείας πρωτίστως η συμμετοχή του ίδιου του κράτους δια του τ. Περιφερειάρχη ως Προέδρου του Περιφερειακού Ταμείου με το ποσοστό του 1% αλλά με το εδικό βάρος που είχε αυτή η συμμετοχή στην εταιρεία. Επένδυσα και στηρίχτηκα στις διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη αλλά και του Προέδρου της Εταιρείας κ Σόκουτη, ότι το εγχείρημα προχωρεί και θα ολοκληρωθεί. Επέλεξα να πορευτώ έτσι, γιατί αυτό έκρινα σωστό για τον Δήμο μας, στα πλαίσια μιας συνεργασίας που είχαμε τόσο με τη Νομαρχία όσο και με την Περιφέρεια για πολλά άλλα έργα που αφορούσαν την κοινωνία του Βελβεντού. Έχοντας υψηλή την προσδοκία ότι θα περπατήσει το μεγάλο όραμα, για το οποίο όλοι προσπαθήσαμε και για το οποίο λάβαμε τόσες υποσχέσεις από πολλές πλευρές, δεν έκανα κινήσεις που ενδεχομένως, κατά τη διαδρομή, θα έθεταν σε κίνδυνο μια υπόθεση, την οποία χειρίζονταν υψηλόβαθμοι θεσμικοί παράγοντες. Όλοι μας περιμέναμε από το έργο αυτό να υπάρξει ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την περιοχή μας
 Περισσότερα εδώ  

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τωρα ξεκαθαρισαν ολα

Ανώνυμος είπε...

H υπόθεση του Χιονοδρομικού επισκιάζει ''αρνητικά'' τους πολιτικούς σχεδιασμούς του δημάρχου Βελβεντού, ιδιαίτερα μάλιστα στο θέμα της Ανεξαρτησίας του Δημου Βελβεντού, να παραμείνει δήμος ''ως έχει''.
Οι σχεδιασμοί του δημάρχου, μέρα με την ημέρα ανατρέπονται και η προσπάθεια του, να παραμείνει δήμαρχος εντός των Διοικητικών Ορίων του δήμου Βελβεντού -Ανεξάρτητος- καταλήγει σε αποτυχία.
Με το εγχείρημα του λαικού ξεσηκωμού εναντίον του Καλλικράτη, ο δήμαρχος Βελβεντού εδινε την εντύπωση οτι η υπόθεση ΄΄Χιονοδρομικό΄΄ θα...ξεχαστεί και η κοινή γνώμη θα έμενε απαθής απέναντι στο θέμα αυτό.
Το διάστημα που εναπομένει μέχρι την ψήφιση του νομοθετήματος Καλλικράτη, οι συλλογισμοί του δημάρχου Βελβεντού είναι έντονοι και ανησυχητικοί.Επειδη ο στόχος του, για Ανεξαρτησία είναι πλέον όνειρο θερινής νυχτός, στο αμέσως-επόμενο διάστημα, θα προτάξει δημόσια 2 απαιτήσεις:
1. Η ονομασία του νέου δήμου να μην είναι...''Σέρβια'', αλλά κάτι άλλο!(δήμος λίμνης Πολυφύτου).
2. Εδρα του νεου δήμου να είναι ο Βελβεντός!
Τα δύο αυτά θέματα, θα τα αναγάγει δημόσια τις επόμενες εβδομάδες, μετά το Πάσχα, για να εχουν επίκαιρη μορφή και να είναι στο στάδιο της διαβούλευσης, μέχρι 15/5 που θα ψηφιστεί ο Καλλικράτης.
Η υπόθεση Χιονοδρομικό επιδρά...αρνητικά στις επιδιώξεις του δημάρχου Βελβεντού,για..Ανεξαρτησία!
Και μέρα με την ημέρα, η στιγμή που θα βλέπει οτι ο νέος μεγάλος Δήμος με εδρα τα Σέρβια, θα είναι πραγματικότητα, η προσπάθεια του να μείνει δημαρχος -Εσαεί- Βελβεντού και μόνο, θα οδηγείται σε ...αποτυχία!

Ανώνυμος είπε...

Apo oli tin koybenta esy ayto katalabes 9.46? O Kallikratis asxoleitai kai me to xionodromiko toy Belbentoy?
Isa isa an einai na perpatisoun kapia pragmata ayto tha ginei tora. Giati os tora o kyrios Leudis den elege alitheia apoti fanike. Taxa ti perithoria eixe o dimarxos kai o belbentinos kosmos na antidrasei afou o Leoudis apofasize kai logo den edine puthena???

Ανώνυμος είπε...

me to anafereis monadiko ypeythino ton stergioy gia to xionodromiko peripoy xeroume ti presveyeis.Allo xionodromiko ki allo synenoseis file .Den mas endiaferei to onoma toy neoy sas dhmoy giati den theloyme na eimaste syndhmotes sas .

PARALIMNIOS είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΑΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ. ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

το ΕΧΕΙΣ ΧΑΜΕΝΟ ΡΕ ΖΗΝΟ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ)ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ
ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η εξωκαταστατική συμφωνία, υπάρχει δημοσιευμένη πουθενά;
Δεν ξέρω πόσο νόμιμο είναι να ορίζεται ως φορέας υλοποίησης ενός έργου με δημόσια χρηματοδότηση μια Ανώνυμη Εταιρεία.....

Το Προφίλ μας