Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Τίτλοι τέλους στη φούσκα του χιονοδρομικού στο Βελβεντό

του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr
Η προχθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την συμμετοχή του δημάρχου Βελβεντού Μανώλη Στεργίου, του αντινομάρχη Γιάννη Σόκουτη και όλων των εμπλεκομένων φορέων του δήμου, έθεσε τέλος στην υπόθεση του χιονοδρομικού, που επί 5,5 χρόνια βρίσκονταν στην επικαιρότητα, με πομπώδης αναφορές, εξαγγελίες επί εξαγγελιών και ίσως εξαπάτηση(;) πολιτών που πίστεψαν στο αναπτυξιακό εγχείρημα. Βέβαια για το θέμα της εξαπάτησης και μια σειρά άλλων παρατυπιών διεξάγει έρευνα η ελληνική δικαιοσύνη μετά την μήνυση πολίτη του Βελβεντού. 
Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Κίρκος το περιφερειακό ταμείο θα αποχωρήσει από το εταιρικό σχήμα ανάβοντας παράλληλα το πράσινο φως για διαφορετικές επενδύσεις και πρωτοβουλίες στην παραλίμνια περιοχή και τον ορεινό όγκο των Πιερίων. Η παραίτηση από το 2007 ενός εκ των μετόχων, του Λέανδρου Αναγνωστόπουλου όπου συμμετείχε με ποσοστό 40% στην εταιρία ΧΚΚΒ ΑΤΕ, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών για την κατάσταση που επικρατούσε στο εσωτερικό της εταιρίας. Το έγγραφο που παρουσιάζουμε σήμερα απευθύνεται στον πρόεδρο της εταιρίας Γιάννη Σοκουτη όπου ο κ. Αναγνωστόπουλος ζητά να θεωρηθεί δεδομένη και τελεσίδικη η παραίτησή του. Τώρα μένει να δούμε και την γραπτή παραίτηση του αντινομάρχη Γιάννη Σόκουτη που όπως δήλωσε στο veto91fm έχει πράξει από το τέλος του 2006.
Πολλές φορές οι πολιτικοί συνηθίζουν μπροστά σε πολυπληθή ακροατήρια να λένε ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια αλλά και να φαίνεται». Δεν αμφιβάλλω καθόλου για τις αγνές προθέσεις και την πολιτική τιμιότητα του κ. Σόκουτη αλλά στην προκειμένη περίπτωση όταν λέγεται κάτι, πρέπει να αποδεικνύεται και με έγγραφα. Οι «σκιές» δεν μπορούν να συνοδεύουν, ούτε να συντροφεύουν πολιτικά πρόσωπα που από την θέση ευθύνης που έχουν, μοιράζουν χρήματα και ασκούν διαχείριση εξουσίας. Επαναλαμβάνω ότι είναι αναγκαίο τόσο ο ίδιος όσο και ο νομάρχης να απαντήσουν στα ερωτήματα που έχουν τεθεί από την δημοσιογραφική έρευνα και τις αποκαλύψεις που έκανε το vetonews.gr από τις 10 Φεβρουαρίου 2010. Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι εξαπατήθηκαν από πολιτικά πρόσωπα που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο θέμα του χιονοδρομικού ας βγουν να το ομολογήσουν. Να εξηγήσουν σε ποιο κυβερνητικό επίπεδο και με ποιους παράγοντες της εξουσίας γίνονταν οι "λεπτοί χειρισμοί", όπως ανέφερε ο κ. Σόκουτης. Να μάθουμε επιτέλους τι έγινε στο περίφημο ταξίδι στην Ινδία. Ποιος πλήρωσε την συγκεκριμένη δαπάνη και εάν η εταιρία «Oecon Ορθώς επιχειρείν» έχει πάρει και άλλες μελέτες από την Περιφέρεια και την Νομαρχία.
Αλήθεια το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου επηρέασε την πορεία του εγχειρήματος; Υπήρξαν υπηρεσιακοί παράγοντες στο υπουργείο του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση των γνωμοδοτήσεων των δημοσίων εκτάσεων στο σκάνδαλο Βατοπεδίου και οι οποίοι επεξεργάζονταν και τον φάκελο του χιονοδρομικού του Βελβεντού;
Είναι άλλο πράγμα να προτάσεις τα στήθη σου σε «πομπώδης» ενέργειες για το καλό του τόπου, βλέπε ΔΕΗ, αγκινάρες κλπ και είναι εντελώς διαφορετικό να είσαι λάτρης του αποφθέγματος «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας