Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Αμερικάνικες βάσεις και του «Μενέλαου τα μαντριά» στις Γούλες Σερβίων

Του Γιώργου Μητλιάγκα

Όταν περί τα μέσα Ιουλίου του 1983 υπογράφονταν από τον Ανδρέα Παπανδρέου η νέα συμφωνία για την παραμονή των βάσεων στην Ελλάδα , το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ έδωσε εντολή να συνεδριάσουν έκτακτα και άμεσα όλες οι κομματικές οργανώσεις για να διαδηλώσουν την επόμενη μέρα κατα της νέας συμφωνίας με συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των Νομών..!
Γι αυτό το λόγο κι ο Μήτρος κάλεσε στο σπίτι του την ίδια μέρα το βράδυ όλα τα κομματικά μέλη των Γουλών της περιοχης Σερβίων Κοζανης κι αφού τους ανακοίνωσε την εντολή του Κόμματος τους είπε να βγουν έξω να ειδοποιήσουν όποιους βρουν να συμμετέχουν την επόμενη μέρα για την διαδήλωση στην πόλη της Κοζανης . 
Σχόλιο ai-vreS: Μιά διόρθωση Γιώργο. Η συντρόφισσα «Πέπω» Ζει και βασιλεύει ....
Έτσι βγήκε κι η συντρόφισσα η «Πέπω» για να εκτελέσει το καθήκον της απέναντι στο κόμμα..! Τον πρώτο που συνάντησε ήταν ο κουμπάρος της ο «Νταλιπονάτσιος» που εκείνη την ώρα έφευγε από το καφενείο να πάει στο σπίτι του για ύπνο, οπότε τον σταμάτησε και αναπτύσσεται ο εξής διάλογος μεταξύ τους:
«Ω κουμπάρε» «τι μαρ κουμπαρα τι θέλτς τέτοια ώρα όξου» «Στας ντε να σι πω· να ρθείς ταχιά να πάμε στην Κοζάνη να διώξουμι τς βάσεις».
Κι ο τετραπέρατος-φιλοσοφημένος Κουμπάρος την απαντά: «ΩΧ ΜΑΡ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΙΜΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΌΡΣΑΜΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΙ Τ ΜΕΝΕΛΑΗ ΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΑΠ ΤΟΥ ΧΟΥΡΙΟ , ΜΑΣ ΕΦΑΓΙ Η ΒΡΩΜΑ, ΤΣ ΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΜΙ.!!!»
Μετά από λίγα χρόνια πέθανε κι ο Μενελαος όμως τα μαντριά παραμένουν χωρίς πρόβατα , πέθανε κι η κυρά «Πεπω» με το «Νταλιπονατσιο» αλλά οι βάσεις παραμένουν εις δόξαν του δόγματος Τρούμαν για τον «από Βορά κομμουνιστικό κίνδυνο».
Μια απορία όμως έχω και φαντάζομαι ότι καλοπροαίρετα την έχουμε όλοι :
Αφού το 1989-90 κατέρρευσε σαν χάρτινος Πύργος το Ανατολικό Μπλοκ και μαζί του το Σύμφωνο της Βαρσοβιας , που συντηρούσε μαζί με το ΝΑΤΟ τον ψυχρό πόλεμο , για ποιο λόγο δεν καταργήθηκε και το ΝΑΤΟ που είχε δημιουργηθεί το 1949 για την αντιμετώπιση του κομουνιστικού κινδύνου και μετά το 1989 περικυκλώνει ασφυκτικά τη καπιταλιστική πλέον Ρωσία.!
Μήπως λοιπόν αυτή η αναχρονιστική πλέον μετά το 1989 συνέχιση ύπαρξης του ΝΑΤΟ είναι η βασική αιτία των ανα τον κόσμο Αμερικάνικων κυρίως επεμβάσεων με τοπικούς , ωστόσο τραγικούς πολέμους για ολοκληρους λαούς (Συρία , Λυβιη, Ιράκ , Αφγανιστάν κλπ) όπως αυτός της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία ..!
Μήπως πρέπει να μπει επι τέλους στο τραπέζι του ΟΗΕ η κατάργηση του ΝΑΤΟ το οποίο να αντικατασταθεί από δισθενές πλέον πραγματικά αμυντικό όργανο για να παίξει επι τέλους τον ουσιαστικό του ρόλο ο ΟΗΕ για την παγκόσμια Ειρήνη..!
Αλλοιώς υποκρινόμαστε μιλώντας για την Ειρήνη , οι πολεμικές τραγωδίες θα συνεχίζονται κι είναι κρίμα , όταν η ανθρωπότητα μπορεί και διερευνά «ολόκληρο το σύμπαν» να μη μπορεί να λύσει τα του οίκου της.!!!

1 σχόλιο:

Παπαχαρισιου Θωμας είπε...

Οντως μετα την διαλυση του ανατολικου μπλοκ επρεπε οι μεγαλες δυναμεις να καθισουν σ ενα τραπεζι και να λυσουν ολες τις διαφορες τους για να επικρατησει η ειρηνη στον πλανητη μας.Βαζουν ολοι τους πανω απο τον ανθρωπο το χρημα [αυτο κυβερναει ] και στο τελος δυστυχως την πληρωνουν οι λαοι [φτωχεια και κακομοιρια ] χωρις να τους ρωτανε οι διοικουντες.Ας μετατρεψουν τα εργοστασια παραγωγης οπλων σ εργοστασια ειρηνης αφου ολοι μας λενε οτι αγωνιζονται για την δικαιοσυνη και την ελευθερια των λαων.Οσο δεν θα καθονται σ ενα τραπεζι οι μεγαλες δυναμεις οι πολεμοι θα συνεχιζουν θα ξεχνουμε τους παλιους και θα κρινουμε τον καθε σημερινο με την προπαγανδα ενθεν και ενθεν να μας κανει πλυση εγκεφαλου και η ζωη συνεχιζεται αν θα υπαρχει[υπαρξει].

Το Προφίλ μας