Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Τα έβαλε με τους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σερβίων, Νίκος Μπουκουβάλας: «Απαξιωμένος ο ρόλος τους, απαξιωμένη η ΕΣΗΕΜ-Θ» (video)

Του Ζήση Πιτσιάβα. e-ptolemeos.gr

Σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά των δημοσιογράφων, η οποία κινείται στα όρια της στοχοποίησης του συγκεκριμένου κλάδου, προχώρησε χθες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, Νίκος Μπουκουβάλας, ο οποίος με το γνωστό ειρωνικό και αλαζονικό ύφος απαξίωσε εντελώς το ρόλο των ΜΜΕ αλλά και της ΕΣΗΜΕΜ-Θ. 

Απαντώντας σε αναφορές της επικεφαλής της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφου Ρίτσας Σπυρίδου, η οποία ενημέρωνε το σώμα για κλήση της από τον ανακριτή προκειμένου να καταθέσει υπόθεση της που αφορά την ΕΣΗΕΜ-Θ και το Δήμαρχο Σερβίων, χρησιμοποίησε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς λέγοντας:

 «Δεν μας ενδιαφέρει η ΕΣΗΕΜ-Θ, ποια είναι η ΕΣΗΕΜ-Θ, δεν ασχολούμαστε, είναι απαξιωμένος ο θεσμός του δημοσιογράφου και των ενώσεών του που δεν ασχολούμαστε πλέον…». 

Φυσικά και δεν είναι πρώτη φορά που ο Νίκος Μπουκουβάλας, με την ιδιότητα το Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, καταφέρεται κατά δημοσιογράφων προκαλεί όμως προβληματισμό η προσπάθεια στοχοποίησης του κλάδου και των θεσμικών του οργάνων, από το βήμα ενός εκλεγμένου οργάνου της αυτοδιοίκησης. 

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα λέει ο Νίκος, σε τελική και με τα σημερινά δεδομένα της κυβερνήσεως ο θεσμός του Δημοσιογράφου στην Ελλάδα όχι μόνο έχει απαξιωθεί αλλά και ξεθωριάσει τελείως. Πάρτε παράδειγμα τους μεγαλο δημοσιογράφους των Ελληνικών ΜΜΕ. Πάρτε παράδειγμα εδώ τους δικούς μας δημοσιογράφους που γυρνούσαν την νύχτα και φωτογράφιζαν κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και την άλλη μέρα κράζανε για δημιουργία συνωστισμού. Σήμερα οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι έχοντας μπολιαστεί και ουσιαστικά εναρμονιστεί με το κυβερνητικό σχέδιο γαλάζιας ελευθερίας συνωστίζονται και φωτογραφίζονται στα μαγαζιά που κατηγορούσαν. Είχε δίκαιο και ο Λιαντίνης αλλά και ο Καπετάν Γιάννης Λάτσης για τον αληθινό ρόλο του δημοσιογράφου.

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει προηγούμενο Δήμαρχος να κάνει μήνυση σε ένωση συντακτών! Πανελλαδικά η και παγκόσμια.
Αν γνωρίζει κανείς κάτι ας μας ενημερώσει.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑ ΛΕΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ. ΠΑΛΙ ΔΙΑΣΗΜΑ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ....ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠΕΝΘΙΜΗΣΗ. ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΣΗΜΗ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΝΟΥ ΤΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΏ ΤΟΝ ΡΌΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΈΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ!!!!!!

Αλήθεια 15.40 γιατί τότε ο ελευθερίου έχει πιάσει στασίδι στον βακρατσά; να σου πω; για τον ίδιο λόγο που καλούσαν και τον γιατρό!ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ!
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙ ΜΙΛΑΜΕ:
Απαξίωση δημοσιογράφων από τον Δήμαρχο Σερβίων
26 Μαρτίου 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την τακτική του Δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων Νίκου Μπουκουβάλα να απαξιώνουν με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς την επαγγελματική υπόσταση και την προσωπικότητα δημοσιογράφων, επειδή θεωρούν ότι αδικούνται από ρεπορτάζ τους.



Οι ρατσιστικοί και σεξιστικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούν, αναφερόμενοι σε δημοσιογράφους-μέλη της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και η αυτοανακήρυξή τους σε αξιολογητές των κριτηρίων με τα οποία οι ενώσεις συντακτών εγγράφουν συναδέλφους ως μέλη τους, μαρτυρούν εκτροχιασμό από τη συμπεριφορά που αναλογεί σε εκλεγμένα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ανώνυμος είπε...

πάνε να γίνεις πολεμικός ανταποκριτής στην Ουκρανία 15:40

Το Προφίλ μας