Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Δήμος Κοζάνης-100 χρόνια μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού: Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Αλεξίας Βόγδου «Το παιδί και ο παπαγάλος, το τελευταίο καλοκαίρι στη Σμύρνη»

Ημερομηνία: Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Ώρα 6.30

Χώρος: Αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Κοζάνης για τα 100 χρόνια μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού, εντάσσεται η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Αλεξίας Βόγδου, «Το παιδί και ο παπαγάλος, το τελευταίο καλοκαίρι στη Σμύρνη», σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παρέμβαση.

Το θέμα του βιβλίου είναι εμπνευσμένο  από τα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής. Την εικονογράφηση έκανε η Θεοδώρα  Παπαβασιλείου – Βίκα. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρέμβαση.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

·         Δημήτρης Μυλωνάς (Δρ Ιστορίας και Αρχαιολογίας)

 

·         Σέβη Κωνσταντινίδου, Θεολόγος – Συγγραφέας, Msc στη Δημιουργική Γραφή

·         Μουσικοθεατρική αφήγηση:  Αναστασία Τοπάλη, καθηγήτρια μουσικής

·         Βιολί: Στέφανος Γκλιάνας

 

Σμύρνη Καλοκαίρι 1921

Ο μικρός Αρσένης ζει με την οικογένεια του στη Σμύρνη, περνώντας ανέμελα την παιδική του ηλικία με τον αγαπημένο του παπαγάλο Φρίξο, μη μπορώντας να φανταστεί την καταιγίδα που ερχόταν και θα άλλαζε δραματικά την ζωή του. Η οικογένειά του, εγκατεστημένη στα παράλια της Μικράς Ασίας παρακολουθεί τα γεγονότα που συμβαίνουν ελπίζοντας, πως πόθοι αιώνων για λευτεριά από τους Τούρκους  θα πραγματοποιηθούν.

Σμύρνη  Καλοκαίρι 1922

Λίγο πριν τα τραγικά συμβάντα της καταστροφής της Σμύρνης, των παραλίων της Μικράς Ασίας και του ξεριζωμού του Ελληνικού πληθυσμού, η οικογένεια του Αρσένη βλέποντας τον κίνδυνο, ετοιμάζονται για τον δρόμο της προσφυγιάς. Όμως η μοίρα δυστυχώς  άλλα τους  επιφυλάσσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας