Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Πέντε φορές σημειώθηκε φωτιά γύρω από το Γυμνάσιο-Λύκειο Βελβεντού – Διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Σερβίων: Οι δράστες είναι επικίνδυνοι και λειτουργούν κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση

Στο δημοτικό συμβούλιο Βελβεντού της Δευτέρας συζητήθηκε η  κατάθεση προτάσεων και λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των πρόσφατων συμβάντων από σημειακές φωτιές στο κτήριο του Γυμνασίου – Λυκείου Βελβεντού. Όπως ανάφερε ο δήμαρχος Μανώλης Στεργίου έχουν σημειωθεί πέντε φορές φωτιές στον άνω χώρο με πιο πρόσφατη της Δευτέρας 28 Μαρτίου. Πιο μεγάλη ήταν αυτή του Νοεμβρίου που εκδηλώθηκε σε κάδο ανακύκλωσης χαρτιού, δημιούργησε υλικές ζημιές και λόγω του καπνού δεν λειτούργησε το σχολείο για δυο μέρες.

Οι ζημιές εκτιμούνται σε 20.000 ευρώ – 25.000 ευρώ. Λερώθηκαν βιβλία και ράφια, καθαρίστηκε η αίθουσα, κάηκαν όλα τα ηλεκτρολογικά Όλα αντικαταστάθηκαν από ειδικά συνεργεία. Οι τρεις φωτιές ήταν έξω από το κτίριο και η τελευταία έξω από το γραφείο του γυμνασιάρχη με κίνδυνο επέκτασης προς τα μέσα. «Πρέπει να αυξήσουμε την ευαισθησία μας, πρέπει να δράσουμε για να βρούμε τους φταίχτες. Κάποιοι θέλουν να κάνουν πλάκα ή να μας κάνουν κακό» σημείωσε ο δήμαρχος.

Προτάθηκε να μπουν κάμερες όταν δεν λειτουργεί το σχολείο ακόμα και να οριστεί εταιρεία security, να μπουν πόρτες πυρασφάλειας, να γίνονται περισσότερες περιπολίες από την αστυνομία, να προσληφθούν σχολικοί φύλακες και να κλείσουν οι πόρτες του σχολείου για κάποιο διάστημα, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο κ. Νίκος Πιπιλής, διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Σερβίων μίλησε για επικίνδυνος δράστες, εμπρηστές. «Οι πράξεις  είναι επαναλαμβανόμενες κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Είναι προσχεδιασμένα αυτά, είναι αρρωστημένα αυτά τα μυαλά, αρέσκονται να βλέπουν την φωτιά. Δεν ξέρουμε αν θα αλλάξει ο στόχος, τώρα είναι τα εκπαιδευτήρια. Μια φωτιά μπορεί να ξεκινήσει από έναν κάδο, όπως έγινε αλλά πήρε διαστάσεις. Μπορεί να ξεφύγει από το εκπαιδευτήριο και να πάμε εντός κατοικημένων περιοχών, θέλουμε ιδιαίτερη προσέγγιση, όπως η συγκρότηση τοπικής ομάδας περιφρούρησης χωρίς πρόγραμμα τις μεταμεσονύχτιες ώρες. Μιλάμε για μυαλό που προσχεδιάζει και είναι κατά συρροή. Θέλει άμεση αντιμετώπιση, έρχεται το καλοκαίρι και ευνοείται η πυρκαγιά».

Στην συνάντηση συμμετείχε εκπρόσωπος της αστυνομίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας, του δεκαπενταμελούς, του συλλόγου γονέων, της βιβλιοθήκης και μαθητές.

Ιωάννα Παπαδημητρίου, prlogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας