Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Με διαπιστωτική πράξη η αντικατάσταση Κακαφίκα στη Σχολική Επιτροπή Δήμου Σερβίων – Δεν τέθηκε σε ψηφοφορία το θέμα – Διαφώνησαν ο πρώην αντιδήμαρχος και η αντιπολίτευση (video)

Από το metalignitiki.gr

Το θέμα της αντικατάστασης του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πρώην αντιδημάρχου Τάσου Κακαφίκα συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων μετά και τη σχετική πρόταση του Δημάρχου Χρήστου Ελευθερίου. Ο Δήμαρχος Σερβίων πρότεινε την αντικατάσταση του κ. Κακαφίκα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής με την κ. Νανά Γκαμπούρα και την ανάληψη της προεδρίας από την κ. Ε. Παπαδοπούλου.

Η πρόταση δεν τέθηκε σε ψηφοφορία καθώς όπως αναφέρθηκε και αναλύθηκε από το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Νίκο Μπουκουβάλα δεν απαιτείται κάτι τέτοιο. Τόσο ο κ. Κακαφίκας όσο και μέλη της αντιπολίτευσης εξέφρασαν αντίθετη άποψη με το ζήτημα να ξεκαθαρίζει το επόμενο διάστημα και αν θα εγκρίνει τη διαπιστωτική πράξη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ο κ. Ελευθερίου ανέφερε ότι ο κ. Κακαφίκας δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του καθώς τον αποκάλεσε (το Δήμαρχο) σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο «ψεύτη», ότι δεν μπορεί να ασκεί διοίκηση, ότι ως δήμαρχος έχει την επιλογή των 3/5 του Δ.Σ. της επιτροπής και από την στιγμή που ο κ. Κακαφίκας έχει ανεξαρτητοποιηθεί μπορεί ως Δήμαρχος να τον αντικαταστήσει με μία απλή διαπιστωτική πράξη.

Από την πλευρά του ο κ. Κακαφίκας αλλά και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βασίλης Κωνσταντόπουλος τόνισαν ότι η αντικατάσταση δεν μπορεί να γίνει με μία απλή διαπιστωτική πράξη αλλά αντίθετα με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου πόσο μάλλον όταν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος αντικατάστασης. Παράλληλα έθεσαν το ζήτημα του χρόνου όπου γίνεται αυτό από τον Δήμαρχο Σερβίων με δεδομένο ότι ο κ. Κακαφίκας έχει ανεξαρτητοποιηθεί πριν από έξι μήνες με τον πρώην αντιδήμαρχο να αναφέρει ότι δεν τον ενδιαφέρει αν θα είναι Πρόεδρος θέση από την οποία θα μπορούσε κάλλιστα να παραιτηθεί αλλά ο τρόπος με τον οποίο έρχεται το θέμα από την πλευρά του δημάρχου..


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα μαβεαν χρειαζόταν απλά διαπιστωτικη πράξη δημάρχου
Τότε γιατί το πήγαν σαν θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο;

Ανώνυμος είπε...

Εδω ο κόσμος χάνεται, βαρκουλες αρμενίζουν. Αφού λύσαμε όλα μας τα προβλήματα ασχολούμαστε με τον Κακαφίκα. Τεραστιο θεμα κρισιμης σημασιας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί η αντιπολίτευση να κάνει τέτοια λάθη. Πηγαίνει εκεί που την πηγαίνει ο Ελευθερίου. Στην συζήτηση για το ΧΥΤΑΜ εφαγαν δυο ώρες να μιλάνε για τα οικονομικά. Έπεσαν στην παγίδα του Ελευθερίου που ροκάνισε τον χρόνο. Επίσης απέφυγε την κοινή απόφαση γιατί η αντιπολίτευση ήταν απροετοίμαστη να ζητήσει ψήφισμα. Τώρα με τον Κακαφίκα. Χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι με τον πουθενά. Ποιον ενδιαφερει τωρα αν ηταν σωστη η αποπομπή του ή όχι. Σίγα το κελεπούρι που χάσαμε δηλαδή. Η αντιπολίτευση απλά ακολουθεί. Τους παρασύρει σε άνευ ουσίας πράγματα και πέφτουν στην λούμπα σαν χθεσινοί. Αντι να καθορίζουν αυτοί την συζήτηση την καθορίζει ο Ελευθερίου με 7 στους 27 και τρεις άλαλους. Δυο χρόνια δημοτικοί σύμβουλοι και δεν ακούσαμε ακόμα την φωνή τους. Τέτοιοι τύποι έχουν το θράσος και βάζουν και υποψηφιότητα. Την επόμενη φορά όταν θα τεθεί σημαντικό θέμα, ο Ελευθερίου θα ξαναρίξει παγίδα και οπως γινεται μεχρι τωρα η ουσιαστική συζητηση θα ξεκιναει παντα τα μεσανυχτα. Έτσι κι αλλιώς όλοι μεσάνυχτα έχουν.

Ανώνυμος είπε...

Κανεις ένα λάθος. Στην συζήτηση για τον χυταμ ζητήθηκε να βγει ψήφισμα αλλά ο άρχοντας το αρνήθηκε με πρόσχημα ότι δεν υπήρχε σαν θέμα στο ΔΣ.
Σε ένα απορώ. Γιατί ακόμα δεν έχει ζητήσει καθαρά η αντιπολίτευση ένα συμβούλιο με μόνο θέμα ένα ψήφισμα κατά του χυταμ
Όσο για τον Κακαφικα έχεις άδικο. Ο Ελευθερίου το έβαλε θέμα στο συμβούλιο τι να κάνει η αντιπολίτευση να μην το συζητήσει; Και είναι 5 οι άλαλοι. Οι δύο γυναίκες ο μοκριοτης ο τρανοβαλτινιος και ο γαμπρος

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος σύμφωνα με τον κανονισμό μιλάει όποτε αυτός κρίνει σκόπιμο. Είναι στην ευθύνη του προέδρου να τον επαναφέρει στο θέμα. Επιπλέον ο δήμαρχος έτσι κι αλλιώς ζει στον κόσμο του και λέει αυτά που θέλει για να αυτοθαυμάζεται.

Για την Μεσσιανή η αντιπολίτευση ( η παράταξη του Κωνσταντόπουλου) είχε ολοκληρωμένη πρόταση που τελικά υιοθετήθηκε σχεδόν ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.
Πάντως σε καμιά περίπτωση η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ακολουθήσει τον δήμαρχο στις αερολογίες του και στις εκτός θέματος τοποθετήσεις του.

Ανώνυμος είπε...

Κε δήμαρχε δεν μας λέτε γιατί ο κακαφικας σας αποκάλεσε "ψεύτη" όπως λέτε. Και γιατί δεν του κάνετε μυνηση τότε; Άλλωστε μυνηση δεν έχετε κάνει και στον δημοσιογράφο κ. Πλιάτσιο;

Ανώνυμος είπε...

19:30 Εχει ζητηθεί (πριν δυο μέρες) επίσημα κι απ τους δυο συνδιασμούς της αντιπολίτευσης για έκτακτο
συμβούλιο, ωστε να παρθεί απόφαση με ψηφοφορία
για το ΧΥΤΑΜ

Το Προφίλ μας