Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Έκδοση Τροποποίησης της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση έργων επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης στην Περιοχή Παρέμβασης τής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Αξιοποίησης Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020. Νέα καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης η 29-4-2021.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την 1η Τροποποίηση της Πρόσκλησης, προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ, που αφορά στη χρηματοδότηση έργων επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση της επάρκειας του νερού στην Περιοχή Παρέμβασης τής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Αξιοποίησης Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020, με δυνητικούς δικαιούχους τους Δήμους της Περιφέρειας, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και Λοιπούς φορείς καθ' αρμοδιότητα.

Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης θα ενισχυθούν θα χρηματοδοτηθούν, ενδεικτικά, έργα επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση της επάρκειας του νερού και δομικά έργα ενίσχυσης ύδρευσης και έργα αποκατάστασης υφιστάμενων υποδομών για την εξασφάλιση της επάρκειας του πόσιμου νερού και θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός της Περιοχής Παρέμβασης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για την Αξιοποίηση των Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ έως 29/04/2021.

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 6 - «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κλπ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας