Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Στην έδρα της Περιφέρειας Δ.Μ. η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Δ.Μ. Γιώργο Κασαπίδη

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη είχε, την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, στην έδρα της Περιφέρειας στην Κοζάνη.

Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους Δυτικομακεδόνες.

Έγινε εκτενής αναφορά στον αγωγό για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και τη χρηματοδότηση των έργων που κατασκευάζει η ΔΕΔΑ.

Η κ. Αντωνίου έθεσε στον Περιφερειάρχη το θέμα της αξιοποίησης του ΒΙΠΑ Καστοριάς, μετά και τη θετική εξέλιξη, που είχαμε από πλευράς ΕΤΒΑ, για μείωση της τιμής κατά 15%. Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Κασαπίδη να δεχτεί και η Περιφέρεια να μειώσει το δικό της ποσοστό, έτσι ώστε να γίνει ακόμη πιο ελκυστική η περιοχή στους εν δυνάμει επενδυτές. 

Η επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την παραχώρηση του κτιρίου του Ξενία στην Καστοριά από την ΕΤΑΔ στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνίου η διασύνδεση του με το Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς θα συμβάλλει στην ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Βυζαντινής αρχόντισσας και θα δώσει προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή. 

Μεταξύ άλλων, η κ. Αντωνίου έθεσε στον Περιφερειάρχη και την δημιουργία Ναυταθλητικού Κέντρου στην Καστοριά. 

Ήδη το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού παρακολουθούν στενά το θέμα προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης και να μπει σε τροχιά υλοποίησης. 

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που έβαλε στο τραπέζι η κ. Αντωνίου ήταν και η δημιουργία ενός δημοπρατηρίου γουνοδερμάτων στην Καστοριά, στα πρότυπα του δημοπρατηρίου της Κοπεγχάγης, με τη συνδρομή της Περιφέρειας και τον συναρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης. 

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης και τους προβληματισμούς, που υπάρχουν σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, γύρω από την ανάπτυξη των ΑΠΕ, σε μία περιοχή που τελεί υπό καθεστώς δίκαιης μετάβασης.

Όπως τόνισε η κ. Αντωνίου στο πλαίσιο της καλής και αγαστής συνεργασίας που υπάρχει με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη προσπαθούμε ως Κυβέρνηση να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες κάθε περιοχής και να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης προς όφελος του τόπου και των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας