Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

1η Τροποποίηση της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων (ΟΧΕ)

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Φορείς στη Δυτική Μακεδονία στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις νέες ανάγκες και τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Κασαπίδης, υπέγραψε την 1η Τροποποίηση της Πρόσκλησης, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ που αφορά στη χρηματοδότηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων εντός της Περιοχής Παρέμβασης της ΟΧΕ αξιοποίησης των λιμνών, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020 και Δικαιούχους τους Δήμους Αμυνταίου, Βελβεντού, Δεσκάτης, Καστοριάς και Κοζάνης. Σύμφωνα με την 1η τροποποίηση, οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ έως 29/04/2021.

Η συγκεκριμένη Πρόσκληση αφορά σε δράσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια (σχολικά κτίρια, δημοτικά αθλητικά κέντρα –γυμναστήρια, κτίρια αυτοδιοίκησης) που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός της Περιοχής Παρέμβασης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για την Αξιοποίηση των Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας.

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 4 - «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κ.λ.π., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας