Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Τῶν οἰκιῶν ἡμῶν ἐμπιπραμένων, ἡμεῖς ἄδομεν.

Του Ανδρέα Τσιφτσιάν

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

δυστυχώς, παρότι πίστευα ότι οι προκλήσεις και ύβρεις θα σταματήσουν, αυτές συνεχίζουν και κορυφώνονται.

Αυτό  όμως που  τελικά  έχει  σημασία είναι η σαφής και στοχευμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού. Δεν θα συμμετέχω σε αυτήν. Είναι μία τακτική, στην οποία  καταφεύγουν πάντα όσοι είτε δεν έχουν καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης είτε δεν  μπορούν να την αντιμετωπίσουν.

Ο Δήμος Σερβίων και η περιοχή μας βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο. Θα επέλθει οικονομικός μαρασμός άνευ ιστορικού προηγουμένου. Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα είναι χρέος κάθε ενεργού πολίτη να συμμετέχει πλέον ενεργά στον διάλογο για ένα καίριο θέμα όπως η δημιουργία ΧΥΤΑΜ.

Όλοι μας παρακολουθούμε σαστισμένοι και, είμαι βέβαιος, πολλοί από εσάς και θυμωμένοι, το πώς επουσιώδη πράγματα και μικροπρέπειες αναδεικνύονται σε μείζον πολιτικό ζήτημα. Όλοι μας αγωνιούμε και ανησυχούμε για θέματα διαφορετικά από αυτά που συζητούνται.

Στεναχωριέμαι για το κατάντημα του πολιτικού διαλόγου.

Δεν θα μπορούσα όμως ποτέ να φανταστώ ότι θα έβρισκα ακόμη και τον μπελά μου, επειδή «τόλμησα» να καταθέσω προτάσεις ανάπτυξης για την ιδιαίτερη Πατρίδα μου. Εκλήφθηκε, δυστυχώς,  ως πολιτική απειλή εκείνο που γράφτηκε με κάθε καλή πρόθεση. 

Δεν θα καταβάλω προσπάθεια να εκθέσω κανέναν. Άλλωστε τα καταφέρνουν περίφημα και μόνοι τους. Σίγουρα πάντως, δεν είμαι διατεθειμένος  να ενδίδω σε προκλήσεις, αλλά και  να απαντώ σε περίοικους της «πνευματικής ελίτ των Σερβίων».

Κινδυνεύουμε να γίνουμε το  παράδειγμα προς αποφυγή. Ας μην επιτρέψουμε να διασυρθεί κι άλλο η ιδιαίτερη Πατρίδα μας.

 

Καλόν αγώνα.

Φιλικά

Ανδρέας Τσιφτσιάν

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανδρέα μπράβο για το ενδιαφέρον σου,μακάρι να γίνεις το παράδειγμα προς μίμηση.Η αγάπη για τον τόπο σου δεν έχει να κάνει με χιλιομετρικές αποστάσεις αλλά με την καρδιά σου,νάσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανδρέα επειδή δεν είσαι στα μέτρα τους συμπεριφερονται έτσι στο πρόσωπο σου απέναντίας σε άλλους πατριώτες που ζούνε εκτός Σερβιων και συμφωνούν μαζί τους δες πως τους συμπεριφερεται ο τύπος που αποκάλεσε τον εαυτό του άρχοντα. Όσο για τα γραφομενα σου θα σου απαντήσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και ο Μπασιάς ο συνεργάτης του δημάρχου είπε "ευτυχώς που θα φύγει η περιβαλλοντική βόμβα από το όμορφο οροπέδιο" αλλά αυτοί βρίζουν οποίοι είναι ενάντια στο χυταμ. Και υποκριτικής λένε ότι δεν τον θέλουν ούτε αυτοί.....ντροπή στους συμβούλους της περιοχής των Καμβουνίων ντροπή και μόνο .πάντως τσιφτσιαν μην το παίρνεις προσωπικά. Δεν ανέχονται γύρω τους ανθρώπους με αποψη γνώσεις και ήθος. Δείχνουν το πραγματικό τους ανάστημα και τους τρομάζει αυτο

Ανώνυμος είπε...

Αναμένουμε διάλογο-συζήτηση μεταξύ Ποντίκη-Τσιφτσιάν,είναι απλά τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Ανδρέα σε λίγες γραμμές αποτυπώσεις τις απόψεις τις αντιλήψεις του κόσμου.Οσο για την Ελίτ των Σερβίων είναι κρυμμένη!!!

Ανώνυμος είπε...

Κε Μπασιά. Δες ποιοι έχουν μείνει στην παράταξη του Δημάρχου και ποιοι έφυγαν. Απλά είναι τα πράγματα που λέει και μπροστινος

Ανώνυμος είπε...

Σκασιλα του ο χυταμ. Αυτοί καθαρίζουν ένα οικόπεδο και νομίζουν ότι έκαναν έργο! Το αρδευτικό των Καμβουνίων ο Κιτσαρας το χαρακτήρισε ΦΑΡΑΩΝΙΚΟ έργο. Αλλά θέλει ανοιχτές πισίνες στα Σέρβια! Έχεις δίκιο βέβαια όταν κάποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον διάλογο εκτρέπει την συζήτηση σε ύβρεις. Στόχος είναι να ευτελιστει η κουβέντα, να φτάσουν οι συνθήκες βαροι λόγω αηδιας και να πετυχαίνουν τους σκοπούς τους. Άλλωστε στα κατώτερα ενστικτα απευθυνονται. Συγχαρητήρια στο ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη του .....ντροπή πια

Ανώνυμος είπε...

Στο καθάρισμα χώρων παίρνουν άριστα,δίνουν το παρών,δίνουν οδηγίες στους εργάτες και στα μηχανήματα και στις γειτονιές λένε στον κόσμο:Τόσοι Δήμαρχοι πέρασαν μόνο ο Ελευθερίου τα καθάρισε.Οπως ακριβώς λέγανε και πιό παλιά:Καλός ο Δήμαρχος,έριξε άσφαλτο στους δρόμους.ΚΑΤΆΝΤΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κούρασε όλο αυτό. Ας βγουν να πούνε για ποιον λόγο κάνουν όλες αυτές τις επιθέσεις σε όποιον είναι κατά του ΧΥΤΑ και να προχωρήσουμε πιο κάτω. Από την στιγμή που κι αυτοί ψήφισαν κατά γιατί γίνεται όλο αυτό 2 εβδομάδες τώρα. Κουραστήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Κάνε και μια μετάφραση τώρα, για εμάς τους αγράμματους και χαμηλού επιπέδου...

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν να ρίξει το επίπεδο μόρφωσης ο Αντιδήμαρχος Ποντίκης για να κάνει συζήτηση με τον Τσιφτσιάν; Εδώ ασχολείτε σε άλλο επίπεδο, ai vres- Αντι Χυτάμ- δημοσιογράφους κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ξεχνάς η θέλουν να ξεχασουμε
http://ai-vres.blogspot.com/2020/12/blog-post_684.html?m=1

http://ai-vres.blogspot.com/2021/01/23_28.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

Γιατί φίλε 23.06 το κατά του Ελευθερίου είναι αποτέλεσμα κωλοτούμπας και όχι γιατί το πιστεύει ή το θέλει.Είναι απλά τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να το λές,το βλέπουμε καιρό τώρα,ότι είσαι χαμηλού επιπέδου και αγράμματος.

Ανώνυμος είπε...

Η χειρότερη Δημοτική αρχή,2 χρόνια ακόμα,υπομονή.Γίνεται ναι γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Ας συμφωνήσουμε στο ότι δεν είναι σωστή αυτή η δημοτική αρχή. Δεν ηταν και καμιά από τις τρεις προηγούμενες όμως και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο μόνο προσωπικό συμφέρον το δικαιολογεί. Αυτός ο τόπος μόνο πληγές μετράει σταματήστε να έχετε επιλεκτική μνήμη.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο 00:04 για να δικαιολογήσεις την σημερινή δημοτική αρχή, τσουβαλιάζεις όλους τους προηγούμενους μαζί με τον Κοσματόπουλο. Έτσι δίνεις άλλοθι στον δήμαρχο για όλα αυτά που συμβαίνουν στον δήμο και που δεν συνέβαιναν σχεδόν ποτέ, αν εξαιρέσεις την περίοδο του Κοσματόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

Το να συγκρίνεις την θητεία Κωνσταντοπούλου με την θητεία κοσματοπουλου και τους σημερινούς συριζοαριστους δείχνει δύο πράγματα: είτε άγνοια είτε σκοπιμότητα. Γιατί ισοπεδώνοντας τα πάντα δικαιώνεται ο αχρηστος
Εγώ πχ δεν έχω ψηφίσει ποτέ τον Κωνσταντόπουλο. Ψήφισα Λιάκο και Σπυρίδου στις δύο τελευταίες εκλογές με κριτήρια προσωπικής συμπάθειας
Αναγνωρίζω όμως το εξής. Ο Κωνσταντόπουλος παρέλαβε δήμο σε άθλια οικονομική κατάσταση , που έπρεπε να κάνει συνένωση με άλλους δύο δήμους και μια κοινότητα και είναι είχε θητεια 3 και μισό χρόνια. Πρωτογνωρη κατασταση και τα πήγε μια χαρά.
Ο Κοσματοπουλος είχε 5 χρόνια θητεία αλλά ήταν αδιάφορος και κάθε σύμβουλος του βαρουσε άλλο σκοπό.
Σήμερα; Παρέλαβαν γεμάτα ταμεία, τους ήρθαν επιπλέον λεφτά από την διάσπαση και τον κορονοιο, έργα έτοιμα προς δημοπράτηση και ιδιαιτέρως φιλική αποκεντρωμένη Διοίκηση σαν ελεγκτική αρχη λόγω συριζα. και τι κατάφερε ο Χρησταρας μέσα σε μόλις ένα και μισό χρόνο; να διώξει τους δυο πιο σχετικούς και έμπειρους αντιδημάρχους, να χάσει την πλειοψηφία, να έχει ευτελιστει το δημοτικό συμβούλιο, να έχει πρόεδρο του συμβουλίου που αυτοαποκαλείται άρχοντας και δεν αφήνει ποτέ να γίνει συνεδρίαση, να έχει μαλώσει με κάθε εργαζόμενο του δήμου, να έχει φορτωθεί ο δήμος γραμματέα που κανείς δεν ξέρει τι κάνει, να έχει αντιδημάρχους άλαλους για τα τεράστια θέματα των φωτοβολταϊκών και του χυταμ , να έχει ανοίξει ο ίδιος θέμα με το χυταμ, να υπάρχει το θέμα Μάνα Νερού για το οποίο έμαθε από τα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση, να εχει βγει μελέτη από επιστημονική ομάδα φάντασμα που ήταν αντιγραφή εργασιών φοιτητων και να έχει γίνει ο δήμος περίγελος καθώς έχουν βρίσει και κοροϊδέψει ο πρόεδρος και ο δήμαρχος σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλιου πολίτες και δημοσιογράφους ενώ συνεχώς προσβάλλουν τους συμβούλους της αντιπολιτευσης.
Συγχαρητήρια και εις ανωτερα

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Προφίλ μας