Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Eπιστολή της παράταξης “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” του Β. Κωνσταντόπουλου προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία ζητείται έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με θέματα σχετικά με τις αδειοδοτήσεις εγκαταστάσεων ΑΠΕ σε εκτάσεις χωρικής αρμοδιότητας του δήμου Σερβίων

Θέμα: Αδειοδοτήσεις εγκαταστάσεων ΑΠΕ σε εκτάσεις χωρικής αρμοδιότητας του δήμου Σερβίων

Αξιότιμοι κύριοι

Είναι σε όλους γνωστό τα προβλήματα που ανέκυψαν από την εγκατάσταση του μεγάλου φωτοβολταϊκού στην θέση Μάνα Νερού της κοινότητας Μεσσιανής του δήμου Σερβίων, κυρίως λόγω της μη ενημέρωσης της τοπικής κονωνίας.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είχαμε επισημάνει τις πολιτικές ευθύνες του δημάρχου και ζητήσαμε από όλους εγρήγορση όσον αφορά τις πληροφορίες για την αδειοδότηση νέων ΑΠΕ.

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι:

1. Στην αυριανή (10-03-2021) συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας πρόκειται να συζητηθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση (έγκριση μελέτης ΑΕΠΟ),  ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 18 MW, συνολικής έκτασης οικοπέδου  350 στρεμμάτων περίπου, με την επωνυμία ΔΟΒΡΑ 2, στην θέση Δοβρά της κοινότητας Μεταξά του δήμου Σερβίων.

2. Εκκρεμεί η συζήτηση στην ίδια Επιτροπή η έγκριση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης (έγκριση μελέτης ΑΕΠΟ) και το έργο ΔΟΒΡΑ 1, αντίστοιχης ισχύος και έκτασης.

3. Στο άμεσο μέλλον πρόκειται να συζητηθεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος η περιβαλλοντική αδειοδότηση (έγκριση ΑΕΠΟ) του μεγάλου αιολικού πάρκου στην θέση Μπρουσιάνα της δημοτικής κοινότητας Σερβίων του δήμου Σερβίων, ισχύος 22,5 MW, με την εγκατάσταση πέντε (5) ανεμογεννητριών.

Επειδή όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε κινδυνεύει ο δήμος Σερβίων να καταστεί χώρος ανεξέλεγκτης και άναρχης εγκατάστασης ΑΠΕ, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς την γνωμοδότηση των τοπικών κοινωνιών, με συνέπεια την απώλεια εσόδων τόσο για τον δήμο όσο και για τους δημότες του, την απώλεια σημαντικών εκτάσεων βοσκότοπων δηλωμένων στον ΟΣΔΕ και την απώλεια ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους μας, η παράταξή μας ομόφωνα αιτείται:

1. Την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου όπου θα συζητηθούν και τα τρία ανωτέρω θέματα και θα ληφθεί απόφαση γνωμοδότησης για εγκατάσταση ή μη των ανωτέρω ΑΠΕ σε εκτάσεις του δήμου μας.

2. Την άμεση παρέμβαση του δημάρχου και την συμμετοχή των επικεφαλής και των τεσσάρων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής, με την οποία να ζητήσουμε να αναβληθεί το θέμα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου ΔΟΒΡΑ 2, που θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της 10-03-2021, έως ότου γνωμοδοτήσει το δημοτικό συμβούλιο Σερβίων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι 

Β. Κωνσταντόπουλος

Α. Αλεξόπουλος

Μ. Γκουτζιομήτρος

Π. Καραντάκος

Γ. Μπάκανος

Γ. Παναγιωτούλας

Χ. Παπαθανασίου

Δ. Πεκόπουλος

Ε. Πράσσος

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έκτακτη σύγκλιση για αποφαση κατά του ΧΥΤΑΜ θα ζητήσει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Κάντε κάτι για το ΧΥΤΑΜ. Ούτε ένας δεν το θέλει.

Ανώνυμος είπε...

Έχει ζητήσει ο Κωνσταντόπουλος. Όπως είπε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο έστειλε επιστολή και το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ανώνυμος είπε...

Λάθος,υπάρχει ένας,ο Ελευθεριου.

Το Προφίλ μας