Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες στην θέση Μάνα Νερού της Μεσιανής-Συζητήσεις για ανταποδοτικά

Το δασαρχείο Κοζάνης σταμάτησε το Σάββατο τις εργασίες στη Μεσιανή στην θέση Μάνα Νερού όπου ήδη έχουν μπει οι μπουλντόζες εδώ και τρεις μήνες. Κλιμάκιο μετέβη στην περιοχή και προχώρησε σε μετρήσεις. Θα προβεί σε έλεγχο των εργασιών για να διαπιστώσει και το ίδιο αν γίνονται στην περιοχή όπου έχουν εκδοθεί και οι ανάλογε αποφάσεις επέμβασης σε δημόσιες εκτάσεις. Οι κάτοικοι αντιλαμβάνονται ότι το δάσος με τις βελανιδιές θα αφανιστεί και κινητοποιούνται με όποιες δυνάμεις διαθέτουν.
Το Σάββατο επισκέφτηκε την περιοχή ο δήμαρχος Χρήστης Ελευθερίου και την Κυριακή ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Αμανατίδης που κατάγεται από την περιοχή.

Ο δήμος ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά, ενώ ο κ. Αμανατίδης έθεσε και την παράμετρο του περιαστικού δάσους , όπως είναι το βελανιδοδάσος σε μικρή μάλιστα απόσταση από τον οικισμό. Βεβαίως εξήγησε στους κατοίκους ότι όλα γίνονται νόμιμα .Την ίδια στιγμή που σταματάνε προσωρινά οι εργασίες μετά και τα πολλαπλά δημοσιεύματα του prlogos γίνονται συζητήσεις για τα ανταποδοτικά .Χωρίς φυσικά να είναι υπόχρεος κανείς για αυτά αφού όπως έχουμε αναφέρει σε έργα μικρά δεν υπάρχουν εκ του νόμου ανταποδοτικά. Είναι και ένας από τους λόγους που επιλέγονται πολλά και μικρά φωτοβολταϊκά πάρκα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου, prlogos.gr

Φωτογραφίες από Μένανδρο Μιχαηλίδη



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας