Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Με την Κοζάνη στο όριο λήψης μέτρων, 150-200 άτομα το πρωί της Κυριακής στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Από το kozanimedia.gr

Με την Κοζάνη να έχει ήδη ξεπεράσει το όριο κρουσμάτων για τη λήψη μέτρων και παρά το ηχηρότατο “καμπανάκι” Χαρδαλιά την περασμένη Παρασκευή για την περιοχή μας, περί τους 150-200 πιστοί, όλων των ηλικιών, βρέθηκαν σήμερα, Κυριακή, για τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης!

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα ισχύοντα, αυστηρότερα μέτρα, εντός των ιερών ναών επιτρέπονται μόνο 2

9 άτομα, την ώρα που μόνο στο χώρο των κεριών (πρόναο) του εν λόγω ναού υπήρχαν περισσότερα από 20!

Νωρίς το πρωί της Κυριακής το Kozanimedia δέχθηκε, μέσω e-mail, τη διαμαρτυρία κατοίκου της Κοζάνης, ο οποίος, όπως ανέφερε “Μετά τις πρόσφατες εικόνες που βλέπουμε στην Κοζάνη, ας μη γκρινιάζουμε και ας μην διαμαρτυρηθουμε για το καθολικό κλείσιμο των πάντων, που είναι προ των πυλών. Και κάτι άλλο. Κυριακή πρωί, στις 7:30, πέρασα από το Άγιο Κωνσταντίνο Κοζάνης, για ένα κερί και έφριξα. Ήταν τουλάχιστον 150 άτομα μέσα. Αμήν.”

Λίγο αργότερα, περί τις 9:45 το πρωί, το Kozanimedia βρέθηκε στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, διαπιστώνοντας πως τα όσα ανέφερε ο καταγγέων ήταν ακριβέστατα, καθώς ο εσωτερικός χώρος του ναού ήταν γεμάτος κόσμο, κάτι που φαίνεται από τις διάφανες πόρτες που τον χωρίζουν από τον πρόναο.

Το Kozanimedia, σεβόμενο την ιερότητα του χώρου, δεν επιχείρησε να μαγνητοσκοπήσει την όλη εικόνα, ενημερώοντας τον νεωκόρο του ναού για την παρουσία του στον πρόναο και ζητώντας του να ενημερώσει σχετικά την εκκλησιαστική επιτροπή, με τη θερμή παράκληση να εξέλθει κάποιος εκ των μελών της, ώστε να εκφράσει τη θέση της, όπερ και εγένετο.

Ωστόσο αυτό δε συνέβη, αλλά, μόλις ενημερώθηκαν σχετικά από τον νεωκόρο, τρία μέλη της επιτροπής σταθηκαν στην πόρτα του πρόναου προς τον κυρίως ναό, απαγορεύοντας, πλέον, την είσοδο σε άλλους πιστούς, έχοντας ειδοποιηθεί για την παρουσία του Kozanimedia.

Περί τις 10 το πρωί, το Kozanimedia άνοιξε την πόρτα, ζητώντας από τους επίτροπους την άποψή τους για την απαράδεκτη αυτή εικόνα, την ώρα που η περιοχή μας βρίσκεται στο όριο λήψης σκληρών μέτρων, για μια ακόμη φορά.

Ωστόσο, κανείς εξ αυτών δε δέχθηκε να εξέλθει του ναού, με τον Μανώλη Παπαϊωάννου, μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, να αναφέρει αρχικά στο Kozanimedia πως “ποιός είπε ότι απαγορεύεται να έρθουν οι πιστοί” και, στη συνέχεια, πως “Τι να κάναμε; Να αφήναμε τον κόσμο απέξω;”!

Εν τέλει, το Kozanimedia επέλεξε τη μαγνητοσκόπηση των εικόνων με τα 150-200 άτομα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και εκτός του ιερο΄ναού, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με αναγνώστες του site, ανάλογη ήταν η εικόνα και χθες, “Ψυχοσάββατο” στον ίδιο, μεγάλο και γνωστό ιερό ναό της Κοζάνης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας