Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Σοβαρές παραλήψεις της Δημοτικής Αρχής στην πρόληψη αντιμετώπισης καιρικών φαινομένων: κίνδυνος στην αντιπλημμυρική τάφρο των Σερβίων

Η κλιματική αλλαγή επιβεβαιώνεται με αύξηση της συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό, ενώ θα σημειωθεί αύξηση της σφοδρότητας και της συχνότητας πολλών ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως καύσωνες, πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές. Για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή απαιτείται συλλογική δράση σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Σε τοπικό επίπεδο οι Δήμοι πρέπει να λάβουν μέτρα για την προστασία των οικισμών και των κατοίκων. Το δυσάρεστο γεγονός της πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής που συγκλόνισε όλους τους Έλληνες και όχι μόνο, πρέπει να ταρακουνήσει τόσο το πολιτικό προσωπικό της Χώρας όσο και τις Δημοτικές Αρχές. 
Στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού εντοπίσαμε σοβαρές παραλήψεις της Δημοτικής Αρχής στην πρόληψη αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων .Οι φωτογραφίες αναδεικνύουν το πρόβλημα στην
αντιπλημμυρική τάφρο των Σερβιων . Ο καθαρισμός πρέπει να γίνει άμεσα τόσο εντός της τάφρου όσο και εξωτερικά γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι καταστροφής της τάφρου καθώς και  το  ρέμα  ανάμεσα  Δ.Δ Αυλών  και Κρανιδιων  η  βλάστηση  οργιάζει  .











1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η τάφρος έχει να καθαριστεί από το 2013 από την εποχή του Κωνσταντόπουλου. Είναι επόμενο ότι σε ένα έντονο πλημμυρικό φαινόμενο θα δημιουργηθούν προβλήματα. Όσο για τα κλαδιά και τα χόρτα στους δρόμους είναι γνωστό ότι ο δήμος από το 2015 και μετά δεν ασχολείται με τέτοια "τετριμμένα" θέματα. Άλλωστε πρέπει να λύσουν το θέμα της ανεργίας(;).

Το Προφίλ μας