Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Η ΠΕ Κοζάνης καταρρέει οικονομικά, η Καστοριά εκπροσωπείται στο υπουργικό συμβούλιο

του Σπύρου Κουταβα από το vetonews.gr
Με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό και την υφυπουργοποίηση της Καστοριανής Ολυμπίας Τεληγιορίδου αξίζει να υπενθυμίσουμε ο ακριτικός νόμος είχε πάντα εκπρόσωπο
σε όλες τις κυβερνήσεις από το 1987 και μετά. Ο Φίλιππος Πετσαλνικος ως νεαρός υφυπουργός Παιδείας το 1987  στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου , όπου πήρε την σκυτάλη στην συνέχεια ο αείμνηστος Κωσταντίνος Σημαιοφορίδης όπου διετέλεσε υπουργός πάρα τω πρωθυπουργό στην Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για να λάβει εκ νέου την σκυτάλη ο Φ. Πετσαλνικος από το 1993 στην κυβέρνηση πάλι του Α. Παπανδρέου για να συνεχίσει με την κυβέρνηση Σημίτη έως το 2004.  Από το 2009 έως το 2012 ο Φίλιππος Πετσαλνικος είναι πρόεδρος της βουλής  των Ελλήνων.
Η Καστοριά εν αντιθέσει με την Κοζάνη  είχε ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες πολύ κοντά σε  πανίσχυρους υπουργούς η πρωθυπουργούς. Σε βάθος χρόνου μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι η περιοχή ευνοήθηκε σε πλείστες περιπτώσεις, στην ανάπτυξη των υποδομών της, των οδικών αξόνων,
του συστήματος της υγείας, όλων των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα και της εκπαίδευσης, με σημαντικά έργα και επενδύσεις στην περιοχή στον πρωτογενή τομέα και πολύ περισσότερο στον τουρισμό.  Όλα τα παραπάνω έγιναν και από την διαρκή υποστήριξη δύο βουλευτών που ήταν υπουργοί με επιρροή στις κυβερνήσεις τους. Όσοι έχουν υπηρετήσει στα επιχειρησιακά προγράμματα θα θυμούνται πως τα κονδύλια και οι δράσεις μεταφέρονταν εν μια νυκτί  στην Καστοριά.
Αντίθετα δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς το ίδιο για το πολιτικό σύστημα της Κοζάνης παρότι εκπροσώπησε διαχρονικά μια περιοχή με ισχυρή ενεργειακή προίκα δυστυχώς έχει καταγράψει μικρότερης εμβέλειας επιτυχίες στην περιοχή.
 Η ανυπαρξία υφυπουργικής εκπροσώπησης απο την ΠΕ Κοζάνης όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ της εξ αιτίας της ΔΕΗ δεν ειναι καλή είδηση για την περιοχή και τα στελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να αισθάνονται διόλου ικανοποιημένοι. 
Πάντως όπως και να έχει η παρουσία της δυτικομακεδόνισας  στο υπουργικό συμβούλιο και μάλιστα στον πρωτογενή τομέα, είναι μια καλή είδηση για τα συμφέροντα της περιοχής ανεξάρτητα πόσο και τι θα καταφέρει η κυρία Τεληγιορίδου στο λιγοστό διάστημα που μένει έως τις εκλογές. Να σημειώσω επίσης ότι μέχρι ώρας η συγκεκριμένη βουλευτής είχε αρνηθεί να παραλάβει βουλευτικό αυτοκίνητο και χρησιμοποιεί το προσωπικό της όχημα για τις μετακινήσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας