Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών: Το Κίνημα Αλλαγής έφερε το θέμα στη Βουλή

Σημαντικές διαστάσεις λαμβάνει το ζήτημα των χιλιάδων παιδιών που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι μένουν εκτός παιδικών σταθμών. Υπενθυμίζεται ότι την 31η Ιουλίου 2018, ο AIRETOS είχε παρουσιάσει το αποκαλυπτικό Δ.Τ. της ΕΕΤΑΑ για τα οριστικά αποτελέσματα του Προγράμματος “Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2018–2019”.   Εκεί αναγραφόταν πως οι δικαιούμενοι voucher είναι 94.000 και οι έγκυρες υποψηφιότητες
ανέρχονται σε 141.000, συνεπώς 47.000 παιδιά μένουν εκτός.(Ταυτοχρόνως, είχαμε υπογραμμίσει την εκτίμηση της ΕΕΤΑΑότι το Σεπτέμβριο θα υπάρξει ανακατανομή των voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν και ως αποτέλεσμα “ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 110.000 παιδιά”.  Ακόμα δηλαδή και εάν επαληθευτεί η εκτίμηση,προέκυπτε ότι 31.000 παιδιά μένουν εκτός).

Την 1η ημέρα ανάληψης καθηκόντων του νέου Υπουργού Εσωτερικών, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέλαβε κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, προκειμένου να θέσει τους συναρμόδιους Υπουργούς προ των ευθυνών  τους.

Ειδικότερα, οι Βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσαν Ερώτηση προς τους τρεις Υπουργούς (Χαρίτση, Αχτσιόγλου, Γαβρόγλου).
Παρουσίασαν όλες τις παραμέτρους, επισημαίνοντας, επιπλέον των αριθμών, ότι:
- μεγάλος αριθμός οικογενειών δεν μπόρεσε καν να υποβάλει σχετική αίτηση, καθώς αποκλείονταν από τα κριτήρια του Προγράμματος,
- με το σύστημα, όπως τροποποιήθηκε εδώ και 3 χρόνια, οι γονείς έχουν καταστεί όμηροι των αλλότριων κριτηρίων επιλογής των ιδιωτικών σταθμών, με voucher  που δεν αντιστοιχίζονται σε συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς,
- η 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή η οποία “εφαρμόζεται” σε 184 Δήμους απαιτεί υποδομές, χρηματοδότηση και μόνιμους διορισμούς.
Στο τέλος, έθεσαν στους Υπουργούς τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε στο πλήρες κείμενο της Ερώτησης, το οποίο ο AIRETOSσας παρουσιάζει στο τέλος του παρόντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και μετά την κατάθεση της Ερώτησης, το Κίνημα Αλλαγής επέμεινε στην ανάδειξη του θέματος, με σχετική Ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Τομέας Αντιμετώπισης Κοινωνικών Ανισοτήτων του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία τονίζονται τα εξής:
« Το  να μείνουν φέτος χιλιάδες παιδιά εκτός των προγραμμάτων φύλαξης  σε παιδικούς σταθμούς , ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ δεν αποτελεί απλώς μια ακόμα κοροϊδία της συντηρητικής Κυβέρνησης  των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.   Είναι στην ουσία εγκληματική παράλειψη, μεγάλων διαστάσεων, στον πιο ευαίσθητο τομέα κοινωνικής πολιτικής, που επιφέρει ακόμα πιο δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικογένεια.  Αποτελεί, ταυτόχρονα, πλήγμα σε όποια προσπάθεια συγκράτησης των νέων ανθρώπων στη Χώρα και στην όποια αντιμετώπιση του κορυφαίου προβλήματος του δημογραφικού.
Στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε βαθιά συνείδηση και άμεση προτεραιότητα την ουσιαστική στήριξη των καθημερινών και επιτακτικών αναγκών για την οικογένεια.
Χθες κατατέθηκε σχετική  Ερώτηση από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, για τις τεράστιες ελλείψεις στην παιδική φροντίδα και φύλαξη.
Η Πρόεδρος Φ. Γεννηματά ανέδειξε ήδη στο Κοινοβούλιο το Δημογραφικό  ως θέμα κρίσιμο για την επιβίωση και την ανάπτυξη της Χώρας.
Και όσον αφορά την οικογένεια και τα παιδιά η δέσμευσή μας είναι σαφής:  Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών».

Δείτε ολόκληρη την Ερώτηση που κατετέθη στη Βουλή:

 airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας