Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Κ. Τσίπρα. Βγαίνουμε (όμως) από την κρίση; (Γράφει ο Ιωάννης Κάρμαλης)

από το Kozan.gr
Τη σημερινή μέρα (20 Αυγούστου) οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λίγο ως πολύ την έχουν αναγάγει σε ιστορική μέρα.
Με βαρύγδουπα διαγγέλματα, (την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο κ. Τσίπρας δεν έχει ακόμα εξαγγείλει το βαρύγδουπο διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό), που θα τονίζουν και θα υπογραμμίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο Πρωθυπουργός, βγάζουν την Ελλάδα από τα επαχθή και επώδυνα προγράμματα διάσωσης καθώς και τη διαδικασία της επιτήρησης μέσω της τρόϊκας που αργότερα έγινε «θεσμοί» και που το παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα έφερε στην χώρα μας. Λες και αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο Πρωθυπουργός δεν επέβαλε ένα αχρείαστο μνημόνιο το τρίτο μνημόνιο και λες και χρησιμοποιώντας ότι χειρότερο και ότι φαιδρότερο από το παλιό πολιτικό σύστημα, που ο ίδιος υποκριτικά καταγγέλλει δεν χρέωσε την Ελλάδα με περισσότερα από 150 δις ευρώ.
Βέβαια οι περισσότεροι Έλληνες γνωρίζουμε ότι αντίθετα απ’ ότι διατείνεται η κυβέρνηση ούτε «καθαρή» έξοδο θα έχουμε, ούτε φυσικά επιστροφή στην κανονικότητα. Ένα τέταρτο προαποφασισμένο ήδη, αν και άτυπο μνημόνιο με εξόχως αυστηρά μέτρα (όπως περικοπές συντάξεων) θα εφαρμόζεται από αύριο, η ενισχυμένη εποπτεία επίσης θα συνεχίζεται μέχρι την αποπληρωμή του 75% του χρέους, τα Capital
Controls επίσης θα συνεχισθούν
, ενώ η χώρα φαίνεται ότι δεν θα επιστρέψει σύντομα και εύκολα στις αγορές.
Κύριε Τσίπρα αντί να μας κοροϊδεύετε ότι βγάζετε την χώρα από την κρίση, ας μας απαντήσετε αν η οικονομική οδύσσεια που βιώνει η Ελλάδα εξαιτίας σας σε μεγάλο βαθμό,(μην ξεχνάτε κ. Τσίπρα ότι είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός Πρωθυπουργός. Και μην ξεχνάτε κ.Τσίπρα ότι είστε το χαϊδεμένο παιδί της κ. Μέρκελ που κατά τ’ άλλα θα την λέγατε go back), δείχνει να ολοκληρώνεται την ώρα που τα δημόσια οικονομικά απέχουν από την κανονικότητα και ο μαραθώνιος που διανύει η χώρα έχει ακόμη δρόμο.
Απαντήστε κ. Τσίπρα τι γίνεται με τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που βρίσκονται στα ύψη, καθώς οι μισοί φορολογούμενοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και τα μισά δάνεια είναι «κόκκινα». Τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (92,4 δις ευρώ) αν και έχουν μειωθεί την περίοδο 2016-2018 παραμένουν στα ύψη, όπως και οι επιχειρήσεις φαντάσματα. Οι τραπεζικές καταθέσεις μειώθηκαν κατά 40 δις ευρώ από τον Σεπτέμβριο του 2014, περιορίζοντας ουσιαστικά την δυνατότητα των τραπεζών να χορηγήσουν δάνεια.
Η υπερφορολόγηση που φθάνει για τους ελεύθερους επαγγελματίες το 70% πιέζει το επιχειρηματικό κλίμα με αποτέλεσμα την αδυναμία προσέλκυσης επενδύσεων, την ώρα που οι ιδιωτικές επενδύσεις καταρρέουν, ενώ η παραγωγικότητα παραμένει χαμηλή.
Εν’ ολίγοις κ.Τσίπρα αυτή είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας, που μόνο βαρύγδουπα διαγγέλματα δεν σας επιτρέπουν να εξαγγέλλετε. Είναι μια εικόνα τόσο μαύρη, όσο μαύρο είναι και το Μάτι της Ραφήνας. Και βέβαια, όπως και εκεί οι Υπουργοί και τα στελέχη σας δεν βρήκαν τίποτα κακό και όλα τα κάνανε σωστά, (μόνο που για το δικό τους σωστό η χώρα θρηνεί 96 νεκρούς), έτσι και στην οικονομία οι υπουργοί και τα στελέχη σας που θα βγουν σήμερα να μας μιλήσουν για μεγάλες επιτυχίες (Success story).
Το μόνο σωστό που μπορείτε να κάνετε τόσο εσείς όσο και οι υπουργοί σας κ.Τσίπρα είναι να φύγετε από την διακυβέρνηση της χώρας (με εκλογές) το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας